Close

Strona 48 z 102 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 1011

Domyślnie

nie wiem na ile dobre sa testy na optycznych, ale jeszcze nigdy nie widzialem ostrej fotki z 35 1.4 @1.4... i to potwierdza opinie optycznych. jesli to 28 jest tak doskonale jak pisza to chyba do konca zycia trzeba bedzie uzywac 35DX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    nie wiem na ile dobre sa testy na optycznych, ale jeszcze nigdy nie widzialem ostrej fotki z 35 1.4 @1.4... i to potwierdza opinie optycznych. jesli to 28 jest tak doskonale jak pisza to chyba do konca zycia trzeba bedzie uzywac 35DX
    Ach te suche testy...ja od 3 dni mam to szkiełko i jestem nim zachwycony.Ostrość,kolorki,kontrast - miód malina.AF też celny a jedynie co trochę boli to cena,mogłaby być niższa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez --Richie-- Zobacz posta
    Ach te suche testy...ja od 3 dni mam to szkiełko i jestem nim zachwycony.Ostrość,kolorki,kontrast - miód malina.AF też celny a jedynie co trochę boli to cena,mogłaby być niższa.

35 czy 28?

Domyślnie

O ile w przypadku 24-85VR miałem spore wątpliwości, tu się zgadzam z optycznymi. Nie wiem tylko jak oni ciągle te bliki łapią, u mnie jakoś nie chcą wychodzić (a w 16-85VR czy 24/2.8 łapałem je notorycznie). Wykonanie jak 50/1.8 czy 85/1.8, luz pierścienia ostrości, ale optycznie świetne szkło - cieszy mnie w nim zwłaszcza świetnie skorygowana dystorsja, kontrast i szybki AF.
    Ostatnio edytowane przez LordYoghurt ; 24-08-2012 o 13:03
    x100s

Domyślnie

potwierdzam ([email protected] jest ostre).. co do ceny też się zgodzę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    potwierdzam ([email protected] jest ostre).. co do ceny też się zgodzę

no widzisz... to udalo Ci sie cos, co jeszcze nikomu sie nie udalo...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r Zobacz posta
    35 czy 28?
    28/1,8g

Domyślnie

28/1,8g

to szklo ma jeszcze jedna wade... poza tymi co napisali optyczni (byc moze jest inaczej, nie mialem przyjemnosci z tym obiektywem ) to ono jest takie nijakie... tak sobie szerokie... bo nie 24 i tak sobie uniwersalne bo nie 35. taki polsrodek za pol kasy
    szkoda tylko ze ulomnosciami nawiazuje do swojego znacznie drozszego rodzenstwa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    no widzisz... to udalo Ci sie cos, co jeszcze nikomu sie nie udalo...
    bierz alfa i wpadajcie przetestujemy pod względem trzeźwo... ostrości

Domyślnie

Hm, przy ewentualnej wymianie będe nie co ostrożny
    bardziej się zastanawiam czy jest sens dla jednej działki głębi i utraty 4mm zamieniać swoje 24 2.8 na 28 1.8
    z którego jestem zadowolony, ehh
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Strona 48 z 102 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów