Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagikPl Zobacz posta
    a ja wolę ósemki Jednak co do firmy to zgadzam się że sandiska kupować mam z 6 kart i nie narzekam na nic.
    wolałbym nawet 16 ale jednak odczuwam psychiczny niepokój ile mógłbym stracić zdjęć podczas awarii stąd używam 5x4gb
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za pomoc
    "Fotografowanie - podobnie, jak stosowanie wszelkich innych środków wyrazów - nie jest wymyślaniem, lecz odkrywaniem. Fotografia, to możliwość krzyku, wyzwolenia, a nie próba udowodnienia własnej oryginalności. To sposób życia." - Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

a nie lepiej poszukac sandiska extreme III 45mb/s albo 90mb/s sam sie nad czymś takim do d90 zastanawiam... ma ktoś może?
    2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esk2 Zobacz posta
    a nie lepiej poszukac sandiska extreme III 45mb/s albo 90mb/s sam sie nad czymś takim do d90 zastanawiam... ma ktoś może?
    a nie wiesz po co???? dla szpanu ????? kupuje się karty które są użyte a nie płaci za prędkości których się nie użyje

Domyślnie

gdzies ktos tam powiedzial ze powyzej 30m/s to tylko bedzie przydatne przy zrzucie zdj na kompa, do aparatu 30mb/s styka

Exclamation

Cytat Zamieszczone przez igorrro Zobacz posta
    gdzies ktos tam powiedzial ze powyzej 30m/s to tylko bedzie przydatne przy zrzucie zdj na kompa, do aparatu 30mb/s styka
    "gdzieś ktoś tam...." świetne, czytałem gdzieś na forum że szybsza karta szybciej przyjmuje dane z bufora aparatu
    wiec pomyślcie logicznie, zapewne przełoży się to szybszy zapis zdjęć, a co za tym idzie szybsze opróżnienie bufora dla następnych tak?
    2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esk2 Zobacz posta
    "gdzieś ktoś tam...." świetne, czytałem gdzieś na forum że szybsza karta szybciej przyjmuje dane z bufora aparatu
    wiec pomyślcie logicznie, zapewne przełoży się to szybszy zapis zdjęć, a co za tym idzie szybsze opróżnienie bufora dla następnych tak?
    nie stresuj się bo i tak choćby miała 100 czy 1000 to szybciej niż aparat nie jest w stanie nie przeskoczy i Kolega miał rację szybsza jest bez sensu jedynie do kompa

Domyślnie

no i tu Cie kolego zaskoczę.. (kupiłem, sprawdziłem, więc się dziele..)

wczoraj korzystając z promocji FJ kupiłem Sandisk Extereme Pro 8gb 95mb/s włożyłem do body i zrobiłem kilka serii zdjęć.
    zdecydowanie szybciej body zapisuje je na tej karcie niż na Sandisku extreme III 30mb/s, i od razu są one dostępne do poglądu na wyświetlaczu.
    na wolniejszej karcie tzw. przetwarzanie trwa dłużej i podgląd zdjęć też jest dostępny znacznie dłużej także ja osobiście polecam bo ceny mają teraz świetne.

i obalam tą Twoją teorię wyssaną z palca testami na żywym organiźmie.

Domyślnie

Ja podepne sie pod temat małym offtopic'em... mialem karte SDHC Kingston 4GB uzywalem jej z d90 przez dlugi czas.. Ostatnio na wakacjach wieczorem zrzucilem zdjecia z karty i nastepnego dnia rano przed wyjsciem na spacer wlożylem karte do aparatu i zonk.. swieci sie f-- na gornym wyswietlaczu , aparat nie widzi karty, nie mozna sformatowac.. Włożona do netbooka czy notebooka, ktory byly z nami na wakacjach działala bez problemu, można bylo zapisywac, odczytywać formatowalem ja na wszystie sposoby, bez rezultatu.. W aparacie zima.. Na szczescie pod ręką był sklep i udało się kupić fajną Toshibe 8GB (class 10) za 32pln , ktora dziala ( jak narazie ) fantastycznie... Mam pytanie, czy ktoś z Was miał taka sytuacje , jak moje "niewidzenie" karty w aparacie..? Czy można jakoś odzyskać tak "padniętą" kartę w terenie? Teraz mialem okazje kupic szybko karte ( mialem co prawda w zapasie stare 1GB ... ), ale co jak nie bedzie gdzie kupic? (najgorsze jest to, ze chcialem na miejscu sprawdzic karte z inna d90, wlozylem karte w spodnie, szukalem kogos, potem zapomnialem.... po przyjezdzie do domu malzonka wyprala spodnie i karte teraz mam obiekcje co do wkladania jej gdziekolwiek )

Pozdrawiam
    D90|T17-50/2.8|S70-200/2.8II|SB-800|M42
    www.fotopstryki.blogspot.com | www.fotofoter.org

Domyślnie

po 1wsze: - czy przełącznik LOCK nie został zablokowany?
    po 2gie: - wyjąc baterię z body, włożyć kartę, włożyć baterię i sprawdzić.
    po 3cie: - jeśli nie zLOCKowana to sprawdź w innym body.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów