Szukaj
Dziękuję wszystkim za pomoc![]()
"Fotografowanie - podobnie, jak stosowanie wszelkich innych środków wyrazów - nie jest wymyślaniem, lecz odkrywaniem. Fotografia, to możliwość krzyku, wyzwolenia, a nie próba udowodnienia własnej oryginalności. To sposób życia." - Henri Cartier-Bresson
a nie lepiej poszukac sandiska extreme III 45mb/s albo 90mb/s sam sie nad czymś takim do d90 zastanawiam... ma ktoś może?
2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..
gdzies ktos tam powiedzial ze powyzej 30m/s to tylko bedzie przydatne przy zrzucie zdj na kompa, do aparatu 30mb/s styka
2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..
no i tu Cie kolego zaskoczę.. (kupiłem, sprawdziłem, więc się dziele..)
wczoraj korzystając z promocji FJ kupiłem Sandisk Extereme Pro 8gb 95mb/s włożyłem do body i zrobiłem kilka serii zdjęć.
zdecydowanie szybciej body zapisuje je na tej karcie niż na Sandisku extreme III 30mb/s, i od razu są one dostępne do poglądu na wyświetlaczu.
na wolniejszej karcie tzw. przetwarzanie trwa dłużej i podgląd zdjęć też jest dostępny znacznie dłużej także ja osobiście polecam bo ceny mają teraz świetne.
i obalam tą Twoją teorię wyssaną z palca testami na żywym organiźmie.
Ja podepne sie pod temat małym offtopic'em... mialem karte SDHC Kingston 4GB uzywalem jej z d90 przez dlugi czas.. Ostatnio na wakacjach wieczorem zrzucilem zdjecia z karty i nastepnego dnia rano przed wyjsciem na spacer wlożylem karte do aparatu i zonk.. swieci sie f-- na gornym wyswietlaczu , aparat nie widzi karty, nie mozna sformatowac.. Włożona do netbooka czy notebooka, ktory byly z nami na wakacjach działala bez problemu, można bylo zapisywac, odczytywać formatowalem ja na wszystie sposoby, bez rezultatu.. W aparacie zima.. Na szczescie pod ręką był sklep i udało się kupić fajną Toshibe 8GB (class 10) za 32pln , ktora dziala ( jak narazie ) fantastycznie... Mam pytanie, czy ktoś z Was miał taka sytuacje , jak moje "niewidzenie" karty w aparacie..? Czy można jakoś odzyskać tak "padniętą" kartę w terenie? Teraz mialem okazje kupic szybko karte ( mialem co prawda w zapasie stare 1GB ... ), ale co jak nie bedzie gdzie kupic? (najgorsze jest to, ze chcialem na miejscu sprawdzic karte z inna d90, wlozylem karte w spodnie, szukalem kogos, potem zapomnialem.... po przyjezdzie do domu malzonka wyprala spodnie i karteteraz mam obiekcje co do wkladania jej gdziekolwiek )
Pozdrawiam
po 1wsze: - czy przełącznik LOCK nie został zablokowany?
po 2gie: - wyjąc baterię z body, włożyć kartę, włożyć baterię i sprawdzić.
po 3cie: - jeśli nie zLOCKowana to sprawdź w innym body.
Skontaktuj się z nami