Czyste, syfki są na zdjęciu, jakby były na lustrze to by raczej na fotkach nie było plamek
Szukaj
Czyste, syfki są na zdjęciu, jakby były na lustrze to by raczej na fotkach nie było plamek
D80 + MB-D80 | T 17-50 2,8 | S 70-200 2,8 | SB-800 + klamoty do fot. bezcieniowej
no wlasnie ;d
a syfki wewnatrz chyba nie powinny byc tak bardzo widoczne.. chyba ze w rejonie tylniej soczewki..?
z ciekawosci (prosze, bez cięgów, wiem ze to glupota) jakis czas temu wyjalem matowke zeby ją blizej poznac i zmierzyc szukając takiej na styl z analogów, z klinem i mikrorastrem, zamykając spowrotem wuięziłem kilka baboli miedzy pryzmatem a matówką :/ moze dizs sie pozbieram i to wyczyszce... i nie wiem czy sie da czy odwrocilem matowke bo mam wrazenie ze w trakcie kadrowania kiedy jest ostrosc to robi sie morka.. w sumie to dobrze bo to takie juz prawie potwierdzenie ostrosci mikrorastrem
![]()
Ostatnio edytowane przez Kacper_84 ; 03-05-2007 o 11:27
D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
"- Po co wasze swary głupie,
- Wnet i tak zginiemy w zupie!" J. Brzechwa
Jednak ten sukinkot po prawej stronie zdjęcia był na matrycy, ale wydmuchałem, drugi mniej widoczny, to zajmę się później bo czas wyjść na majówkę![]()
D80 + MB-D80 | T 17-50 2,8 | S 70-200 2,8 | SB-800 + klamoty do fot. bezcieniowej
Najlepszy patent opracowała SIGMA w swoich aparatach i nic mądrzejszego nie wymyślono.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Po co zasłonka, która się zamyka, jak pełno syfu może wpaść z samego obiektywu ? Proponuję pobawić się 70(80)-200/2.8 lub 100-300/4 albo czymść jeszcze większym - przy zoomowaniu czuć czasami konkretny opór, a w środku wszystko lata jak bąki na wiosnę![]()
A odnośnie tytułowych zabrudzeń - u siebie na matrycy mam ładniejsze![]()
N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L
No nie bardzo, bo połączenie bagnetowe nie jest szczelne w odróżnieniu od zwykłego gwintu i syfki były by i tak zasysane do wnętrza puszki.
Szkiełko musi być zamontowane fabrycznie i w dodatku z bardzo dobrej jakości materiału pokrytego stosowną warstwą chemii, czyli tak jak w SIGMIE.
Ostatnio edytowane przez david555 ; 03-05-2007 o 19:50
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Skontaktuj się z nami