Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Syfki

Domyślnie

Czyste, syfki są na zdjęciu, jakby były na lustrze to by raczej na fotkach nie było plamek
    D80 + MB-D80 | T 17-50 2,8 | S 70-200 2,8 | SB-800 + klamoty do fot. bezcieniowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarwlos Zobacz posta
    Czyste, syfki są na zdjęciu, jakby były na lustrze to by raczej na fotkach nie było plamek
    tak, wiem, byłoby widoczne tylko w wizjerze... Zasugerowalem sie tym, ze widzi takze jakies syfki w wizjerze. Wiec na lustro tez warto zerknac. Ja mialem jakis paproch kiedys widoczny w wizjerze, jeden dmuch gruchą na lustro i paproch odfrunął

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarwlos Zobacz posta
    no wlasnie ;d

a syfki wewnatrz chyba nie powinny byc tak bardzo widoczne.. chyba ze w rejonie tylniej soczewki..?

z ciekawosci (prosze, bez cięgów, wiem ze to glupota) jakis czas temu wyjalem matowke zeby ją blizej poznac i zmierzyc szukając takiej na styl z analogów, z klinem i mikrorastrem, zamykając spowrotem wuięziłem kilka baboli miedzy pryzmatem a matówką :/ moze dizs sie pozbieram i to wyczyszce... i nie wiem czy sie da czy odwrocilem matowke bo mam wrazenie ze w trakcie kadrowania kiedy jest ostrosc to robi sie morka.. w sumie to dobrze bo to takie juz prawie potwierdzenie ostrosci mikrorastrem
    Ostatnio edytowane przez Kacper_84 ; 03-05-2007 o 11:27
    D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
    "- Po co wasze swary głupie,
    - Wnet i tak zginiemy w zupie!"
    J. Brzechwa

Domyślnie

Jednak ten sukinkot po prawej stronie zdjęcia był na matrycy, ale wydmuchałem, drugi mniej widoczny, to zajmę się później bo czas wyjść na majówkę
    D80 + MB-D80 | T 17-50 2,8 | S 70-200 2,8 | SB-800 + klamoty do fot. bezcieniowej

Smile

Najlepszy patent opracowała SIGMA w swoich aparatach i nic mądrzejszego nie wymyślono.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Po co zasłonka, która się zamyka, jak pełno syfu może wpaść z samego obiektywu ? Proponuję pobawić się 70(80)-200/2.8 lub 100-300/4 albo czymść jeszcze większym - przy zoomowaniu czuć czasami konkretny opór, a w środku wszystko lata jak bąki na wiosnę

A odnośnie tytułowych zabrudzeń - u siebie na matrycy mam ładniejsze

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Najlepszy patent opracowała SIGMA w swoich aparatach i nic mądrzejszego nie wymyślono.
    Podobny patent możesz zastosować w naszych nikonach jeśli zdecydujesz się przejść na szkła M42.
    Przejściówka z soczewką skutecznie blokuje kurzowi dostęp kurzowi do wnętrza aparatu
    N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez art-74 Zobacz posta
    Podobny patent możesz zastosować w naszych nikonach jeśli zdecydujesz się przejść na szkła M42.
    Przejściówka z soczewką skutecznie blokuje kurzowi dostęp kurzowi do wnętrza aparatu
    No nie bardzo, bo połączenie bagnetowe nie jest szczelne w odróżnieniu od zwykłego gwintu i syfki były by i tak zasysane do wnętrza puszki.
    Szkiełko musi być zamontowane fabrycznie i w dodatku z bardzo dobrej jakości materiału pokrytego stosowną warstwą chemii, czyli tak jak w SIGMIE.
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 03-05-2007 o 19:50
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

a co do matówki to nie ma możliwości (poza rozwiązaniami siłowymi) by założyć matówkę na "lewą stronę". Z jednej strony w rogu jest takie plastikowe wybrzuszenie i nie pozwala się założyć inaczej...
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    a co do matówki to nie ma możliwości (poza rozwiązaniami siłowymi) by założyć matówkę na "lewą stronę". Z jednej strony w rogu jest takie plastikowe wybrzuszenie i nie pozwala się założyć inaczej...
    dzięki właśnie pewny nie byłem (fatalna pamięć wzrokowa..) a nie chciałem rozbierać żeby się upewniać
    D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
    "- Po co wasze swary głupie,
    - Wnet i tak zginiemy w zupie!"
    J. Brzechwa

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów