Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Prometheus

Domyślnie

watek na samym poczatku z kolesiem wpadajacym do wody tez moglby byc jakos bardziej rozwiniety a nie tylko 2 minuty
    Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    Przykład z wczoraj. Oglądałem film o porwaniu statku z panią prezydent USA przez chińskich terrorystów. Na statku została podłożona bomba. W jednej ze scen szefowa ochrony walczy z szefową Chińczyków. Wyrzuca ją za barierkę na niższy pokład. Nagle w dłoni terrorystki, leżącej z przetrąconym kręgosłupem, pojawia się nadajnik do bomby. Kto walczy karate z pilotem w dłoni? Jakim cudem nadajnik wielkości pilota do alarmu samochodowego jest w stanie wyzwolić bombę poprzez kilkanaście metalowych pokładów statku? (ona leży na górnym, a bomba jest przy zbiornikach paliwa na dnie statku). Załoga nie może połączyć się z satelitą za pomocą całego systemu anten statku. Dzielny agent ochrony łączy się ze swoim bratankiem za pomocą radia ukrytego gdzieś wewnątrz statku. Film na oko był zrealizowany na początku lat 2000.
    Cos Ty ogladal i jak to byli chinscy terrorysci to nikt tam karate nie uprawial

Co do Prometeusa - ogolnie czekalem na ten film po obejrzeniu trailerow, ale ja nie mam problemu z tym czy cos jest uproszczone czy nie bo calej historyjki nie znam gorzej jak film bedzie z pupy. Ale to sie okaze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Cos Ty ogladal i jak to byli chinscy terrorysci to nikt tam karate nie uprawial
    jak nie, jak tak
    Kopali się po policzkach i krzyczli "uj". To co to było, jak nie karate?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Gongfu -> 功夫!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Gongfu -> 功夫!
    ojtam, ojtam.
    I tak normalny człowiek tego nie rozróżnia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Taki reżyser, taka kasa, traki temat i tak to spi..ić, to tylko amerykanie potrafią.
    Zmarnowane dwie godziny.
    Nikomu nie polecam.
    bez wątpienia zabrakło im odpowiedniego człowieka do napisania scenariusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kwiatek111 Zobacz posta
    watek na samym poczatku z kolesiem wpadajacym do wody tez moglby byc jakos bardziej rozwiniety a nie tylko 2 minuty
    A o co w ogóle z tym gościem chodziło?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    A o co w ogóle z tym gościem chodziło?
    wypił zupę z nanobocikami, które pocięły go na części - następnie te części "zaludniły" życiem martwą dotychczas trzecią planetę Układu Słonecznego, zwaną przez tubylców Ziemią (w różnych językach)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Właśnie wróciłem z kina i powiem Wam, że mi się film podobał.
    Na dzień dobry trzeba olać serie "Obcy" i nie szukać połączeń z tym filmem.
    Zresztą poza "Ósmym pasażerem..." reszta była coraz gorsza. 2 targała wiochą, delikatnie ale zawsze, natomiast kolejne części (sam nie wiem ile ich było) to już już tylko do masochistów.
    Historia opowiedziana całkiem fajnie. Fakt dużo uproszczeń, ale może lepiej niech takie będą, niż na dzień dobry mamy dostać mini serial w kilku częściach.
    Zdjęcia są wg mnie najmocniejszą stroną tego filmu. Co ciekawe, wg mnie, nie przesadzono z natłokiem efektów, które zaciemniły by wszystko wokoło i wszystko przesłoniły.
    Patrząc na film jako zupełnie nową historię, bez oglądania się na "Obcego", wypada całkiem fajnie. Osobiście nie żałuję wydanej kasy i poświęconego czasu.
    Moim zdaniem warto go obejrzeć np w Imaxe. Porządne 3D z porządnym nagłośnieniem. Całkiem przyjemnie wrażenie jak od czasu do czasu fotel, na którym się siedzi, zaczyna się trząść
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Taki reżyser, taka kasa, traki temat i tak to spi..ić, to tylko amerykanie potrafią.
    Sir Ridley Scott nie jest Amerykaninem Rodowity Anglik do tego z South Shields Ma na swoim koncie nie tylko genialne filmy ale tez troche "chalowate" jak "Krolestwo Niebieskie" a i teraz "Prometeusza"

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów