Szukaj
142 wejścia i ani słowajakoś się to robi tradycją przy moim wrzutkach.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Są tak dobre, że aż brakuje słów żeby to opisać :P
Nie tylko przy Twoich. Wzorzec zachowania jest następujący:
A) zdjęcia bardzo słabe - mnóstwo komentarzy, doradców jak poprawić, ale szczególnie wytykane jest całe zło w zdjęciach.
B) zdjęcia dobre - wówczas nie wiadomo co skrytykować więc lepiej się nie odzywać. Skutkuje to brakiem komentarzy. Czasem ktoś kompetentny napisz coś wartościowego, ale trzeba być cierpliwym.
C) zdjęcia o dowolnej wartości jakościowej/estetyczne, ale wstawia je użytkownik z koła wzajemnej adoracji - wówczas jest sporo komentarzy, głównie przychylnych i miłych. Nie zawsze konstruktywnych.
D) zdjęcia o dowolnej wartości jakościowej/estetyczne, ale wstawia je użytkownik którego się nie lubi lub mu się zazdrości - mega dużo złośliwych, komentarzy![]()
Wygląda na to że Twoje zdjęcia należą do grupy B. Brak komentarza, też jest komentarzem![]()
patrzę, podglądam obserwuję ...
D600 D90 | S15/2.8 | N28/1.8 | S50/1.4 | N85/1.8 | SB-900
To ja napiszę, co mi leży na wątrobie.
Na 1:
- bela słomy nad brzuchem
- brak dłoni
- kawałek drzewa w PG i całe drzewo na środku też wydaje mi się zbędne.
Nr 2 jakoś kadrowo mi się nie podoba. Obróbka fajna choć troszkę brązowego mogłoby ocieplić zdjęcia. Najbardziej brakuje mi światła zachodzącego słońca - teraz wygląda jakby było robione w pochmurne południe.
I jak tutaj się można czegoś nauczyć?![]()
Zbyt krytyczny jestem, żeby się tak zaklasyfikować psm![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Dla mnie zdjęcia poprawne![]()
- FB -
Canon + szkła
NIE podoba się, na pierwszym wygląda tak jakby prawa noga była przedłużeniem lewej ręki, zresztą lewa noga też może być przedłużeniem lewej ręki - dziwny efekt, a może ja dziwnie patrzę?, tytuł do bani, jak już to na sianie albo słomie, nie wiem co to tam w tej beli, ale na pewno nie trawa, 2-gie ciut lepsze, ale też nic ciekawego, nie lubię kadrów "głową w dół".
Dopisując jeszcze do listy psm:
- jest weekend, więc nie ma kto komentować
- ja np. czekam często na pierwsze komentarze od innych, by nie zamykać dyskusji, bo potem tylko czytam: "za mOSAdem" - na taką łatwiznę nie chcę w kółko pozwalać
- czasem zdjęcia są nijakie, nudne, nieciekawe - chcemy je po prostu szybko pominąć i przejść do bardziej interesujących; nie mają jakichś wybitnie zauważalnych dla laika wpadek technicznych też, a jak są w sensownej konwersji cz/b, to ciężko się przyczepić do balansu bieli i kolorów
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 20-07-2012 o 12:46
Skontaktuj się z nami