Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Na trawie

Domyślnie Na trawie

1.

2.

Kilka dodatkowych ujęć można zobaczyć na blogasie. Ogólnie bardzo mile widziane uwagi.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

142 wejścia i ani słowa jakoś się to robi tradycją przy moim wrzutkach.

Domyślnie

Są tak dobre, że aż brakuje słów żeby to opisać :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemyslawdurczak Zobacz posta
    142 wejścia i ani słowa jakoś się to robi tradycją przy moim wrzutkach.
    Nie tylko przy Twoich. Wzorzec zachowania jest następujący:
    A) zdjęcia bardzo słabe - mnóstwo komentarzy, doradców jak poprawić, ale szczególnie wytykane jest całe zło w zdjęciach.
    B) zdjęcia dobre - wówczas nie wiadomo co skrytykować więc lepiej się nie odzywać. Skutkuje to brakiem komentarzy. Czasem ktoś kompetentny napisz coś wartościowego, ale trzeba być cierpliwym.
    C) zdjęcia o dowolnej wartości jakościowej/estetyczne, ale wstawia je użytkownik z koła wzajemnej adoracji - wówczas jest sporo komentarzy, głównie przychylnych i miłych. Nie zawsze konstruktywnych.
    D) zdjęcia o dowolnej wartości jakościowej/estetyczne, ale wstawia je użytkownik którego się nie lubi lub mu się zazdrości - mega dużo złośliwych, komentarzy

Wygląda na to że Twoje zdjęcia należą do grupy B. Brak komentarza, też jest komentarzem
    patrzę, podglądam obserwuję ...

D600 D90 | S15/2.8 | N28/1.8 | S50/1.4 | N85/1.8 | SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psm Zobacz posta
    Nie tylko przy Twoich. Wzorzec zachowania jest następujący:
    A) zdjęcia bardzo słabe - mnóstwo komentarzy, doradców jak poprawić, ale szczególnie wytykane jest całe zło w zdjęciach.
    B) zdjęcia dobre - wówczas nie wiadomo co skrytykować więc lepiej się nie odzywać. Skutkuje to brakiem komentarzy. Czasem ktoś kompetentny napisz coś wartościowego, ale trzeba być cierpliwym.
    C) zdjęcia o dowolnej wartości jakościowej/estetyczne, ale wstawia je użytkownik z koła wzajemnej adoracji - wówczas jest sporo komentarzy, głównie przychylnych i miłych. Nie zawsze konstruktywnych.
    D) zdjęcia o dowolnej wartości jakościowej/estetyczne, ale wstawia je użytkownik którego się nie lubi lub mu się zazdrości - mega dużo złośliwych, komentarzy

Wygląda na to że Twoje zdjęcia należą do grupy B. Brak komentarza, też jest komentarzem
    brakuje mi tutaj przycisku "lubię to"

aaaa jesli chodzi o zdjecia - 1 mnie sie podoba - ale zaraz sie znajdziem jakis krytykant który udowodni ze to zdjecie z oczywistych powodów jest do d....

Domyślnie

To ja napiszę, co mi leży na wątrobie.
    Na 1:
    - bela słomy nad brzuchem
    - brak dłoni
    - kawałek drzewa w PG i całe drzewo na środku też wydaje mi się zbędne.

Nr 2 jakoś kadrowo mi się nie podoba. Obróbka fajna choć troszkę brązowego mogłoby ocieplić zdjęcia. Najbardziej brakuje mi światła zachodzącego słońca - teraz wygląda jakby było robione w pochmurne południe.

Domyślnie

I jak tutaj się można czegoś nauczyć?
    Zbyt krytyczny jestem, żeby się tak zaklasyfikować psm

Domyślnie

Dla mnie zdjęcia poprawne
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

NIE podoba się, na pierwszym wygląda tak jakby prawa noga była przedłużeniem lewej ręki, zresztą lewa noga też może być przedłużeniem lewej ręki - dziwny efekt, a może ja dziwnie patrzę?, tytuł do bani, jak już to na sianie albo słomie, nie wiem co to tam w tej beli, ale na pewno nie trawa, 2-gie ciut lepsze, ale też nic ciekawego, nie lubię kadrów "głową w dół".

Domyślnie

Dopisując jeszcze do listy psm:
    - jest weekend, więc nie ma kto komentować
    - ja np. czekam często na pierwsze komentarze od innych, by nie zamykać dyskusji, bo potem tylko czytam: "za mOSAdem" - na taką łatwiznę nie chcę w kółko pozwalać
    - czasem zdjęcia są nijakie, nudne, nieciekawe - chcemy je po prostu szybko pominąć i przejść do bardziej interesujących; nie mają jakichś wybitnie zauważalnych dla laika wpadek technicznych też, a jak są w sensownej konwersji cz/b, to ciężko się przyczepić do balansu bieli i kolorów
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 20-07-2012 o 12:46

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów