Close

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 108

Domyślnie

jak mówił przedmówca ostrość gorsza ale wiecej detali. suma sumarum korzysci widoczne na odbitkach 20x30 i powyżej.

Domyślnie

nie miałem D50, ale w porównaniu z D70s to osiemdziesiątka ma jeden bardzo przydatny gadżet - przycisk zmieniający tryb AF. Bardzo mi tego brakuje w D70s bo trzeba grzebać w menu; reszta jest porównywalna. Jak zmieniać to na D200, bo czasem 5kl/s nic nie zastąpi
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Ja bym sie bardziej zastanowił nad D200 niz nad d80. Wkoncu d80 aż tak bardzo nie jest lepszy od d50 natomiast d200 to juz skok w inną półkę
    Marcin Jędrusiński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bears_company Zobacz posta
    Ja bym sie bardziej zastanowił nad D200 niz nad d80. Wkoncu d80 aż tak bardzo nie jest lepszy od d50 natomiast d200 to juz skok w inną półkę
    no tak ale cena wyzsza o 1.700zl ... a wsumie wiekszosci funkcji nie potrzebuje .. aparatu uzywam do fotografowania litnictwa czasem przyrody.. zalezy mi na 10mpix (dla cropa ), duzym wizjerze.. iso 100, lepszym AF, a d200 chyba nie wniesie az tyle wiecej niz d80 (dla moich potrzeb )
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

Drakenuss 77- Twoje zdjęcia samolotów naprawdę robią wrażenie.
    Widać, że lubisz to robić i wkładasz dużo pracy.

W kontekście Twojego pytania skłaniał bym się raczej do wymiany obiektywu na 300f4 i dokupienia
    konwerterów.

Wiem, wiem, że VR to świeży zakup i można robić fajnie śmigła z ręki.
    Jednakże przyznasz, że 630 (crop i konwerter) to super ogniskowa.
    Zyskasz również na jakości i ładniej rozmyjesz tło.

W temacie puszki czekaj spokojnie na nowości.
    Śledząc poczynania Nikona, wydaje się pewnym, że w niezbyt odległej przyszłości, możemy
    sie spodziewać ciekawych, nowych rozwiązań w zakresie matryc i puszek.
    Imo warto czekać. Natomiast dobre szkło, nigdy nie będzie złe
    pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 30-04-2007 o 23:46
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bears_company Zobacz posta
    O wiele bliżej ma D80 do D200, niż D50 do D80...
    Drakenus - jeśli nie jesteś przekonany, to znaczy, że jeszcze nie nadszedł dla Ciebie czas zmiany korpusu. Gdy przyjdzie czas - poczujesz. Na razie skup się na fotografowaniu - czekamy na Twoje zdjęcia.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Bardzo rzeczowa i trafna uwaga.
    D80 jest świetną puszką i co by nie mówić to mocno wyprzedza D50.

Jednakże, z mojej perspektywy to spokojnie czekam na rozwój wydarzeń.
    D50 obecnie spełnia moje wymagania w zakresie jakosci obrazu, ergonomii, szybkości, szumów itp.

Ale wizjer z D80 to bardzo, bardzo bym chciał mieć. I iso 100, i grip jest fajny... ech
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie D80

Niestety jak kupisz D80 to zatęsknisz za D50 w D80 owszem jest kupę dupereli ale generalnie D50 to lepszy aparat.
    Od miesiaca uzywam D80 rozczarowanie to zbyt delikatne słowo ,po prostu klęska .
    Nie polecam tego wynalazku,załuję że nie dołożyłem paru złotych na coś lepszego,uzasadnienie? co by nie pisać zawsze ktoś jest za a ktoś przeciw ......po prostu aparat nie jest wart swojej ceny.
    Nikon D80
    Nikkor AF SDX 18-55 ED Nikkor 70-300 VR Sigma 18-125 Plecak Lowepro
    ... oraz dużo wolnego czasu http://darz.bor.prv.pl/ GG 4555436

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    z tym bym się nie zgodził

D50 czy 70/70s a D80 to, poza matrycą, różnice głównie "kosmetyczne" - coś większe, mniejsze, wygodniejsze, dodatkowy klawisz, kilka i tak nie używanych funkcji ( edycja ); ogólnie możliwości dokładnie takie same, + wada w postaci nieobliczalnego pomiaru matrycowego ( będę się upierał że tak jest, po powrocie do D70s to jest zupełnie inna bajka )
    D200 to 5fps, prawdziwe MLU i pomiar światła z manualami, których w D80 po prostu nie ma i niczym tego nie zastąpisz, jeżeli jest potrzebne
    IMHO wymiana D50 na D80 nie ma sensu - za dopłatą 1500zł dostaniesz korpus wygodniejszy w obsłudze, ale w zasadzie o takich samych możliwościach; zdjęcia tak wykadrowane z 10MP, że nie dałoby się ich wykadrować z 6MP, i tak są jakościowo do d...
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magnum43 Zobacz posta
    Niestety jak kupisz D80 to zatęsknisz za D50 w D80 owszem jest kupę dupereli ale generalnie D50 to lepszy aparat.
    Od miesiaca uzywam D80 rozczarowanie to zbyt delikatne słowo ,po prostu klęska .
    Nie polecam tego wynalazku,załuję że nie dołożyłem paru złotych na coś lepszego,uzasadnienie? co by nie pisać zawsze ktoś jest za a ktoś przeciw ......po prostu aparat nie jest wart swojej ceny.
    Porażka kolego porażka totalna ,że nie umiesz wykorzystać in plus różnic w użytkowaniu miedzy tymi modelami. Chociażby wizjer ??? o reszcie nie wspominając. No chyba ,że myślaleś iz po kupnie D80 fotki same się będą robić i chodzić na nogach do labu. Jak ktos kategorycznie stwierdza (GENERALNIE) że D50jest lepszym body od D80 to mnie od razu głowa zaczyna boleć.
    Dla mnie D50 ma jedną jedyną przewagę umożliwiającą "lepsze-wygodniejsze" użytkowanie sprzętu - jest po prostu większy od D80 co dla mnie ma znaczenie. D80 jest po prostu za małym aparatem ot kobiecy taki się mi wydaje. Dlatego częściej używam D70s , a D80 służy do zadań i tematów gdzie z 70s w ręku sobie nie poradzę.

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów