Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Xn1

Domyślnie Xn1

Witam,

pierwsze z serii zdjęć na długim czasie.
    Powstają kolejne

Ostatnio edytowane przez Mich77 ; 14-07-2012 o 19:05

Domyślnie

pania troche bokiem trzeba bylo. ale dobre. mi sie widzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slimiro Zobacz posta
    pania troche bokiem trzeba bylo. ale dobre. mi sie widzi
    Tak jak pisałem - pierwsze z serii, będzie więcej.

Dzięki.

Domyślnie

Wooow, mnie się też widzi, bardzo, ma klimat!
    d5000
    KOBIETA

Domyślnie

czekam na więcej. Jak długo trzymałeś modelkę nieruchomo w wodzie?
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    czekam na więcej. Jak długo trzymałeś modelkę nieruchomo w wodzie?

A cos z tym jest nie tak, ze czekasz na więcej Modelkę trzymałem około 3s. Niestety wczoraj pogoda nie dopisała - czekałem na czarne niebo i delikatne światło, ale się niedoczekałem Mam nadzieję, ze jutro dopisze, bo planuję ok 10 zdjęc w róznych miejscowkach tej serii.

Domyślnie

Zdjęcie to efekt jednego pstryka czy połączony widok na długim czasie + modelka na osobnym strzale? ( tak z ciekawości pytam )
    Wyszło fajnie, jak najbardziej broni się nawet tak centralny kadr
    Czekam na więcej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ Zobacz posta
    Zdjęcie to efekt jednego pstryka czy połączony widok na długim czasie + modelka na osobnym strzale? ( tak z ciekawości pytam )
    Wyszło fajnie, jak najbardziej broni się nawet tak centralny kadr
    Czekam na więcej
    Jedna klatka - nie łączyłem. Tylko 3 sekundy, więc chyba każdy tyle wytrzyma
    Nie wiem dlaczego wiele osób uważa centralny kadr za zły. Jeśli jest uzasadnienie, to mi pasuje jak najbardziej - jak i tu Ale szanuję każdego zdanie
    Będzie więcej jeszcze dziś.

Dzięki

Domyślnie

Ok, jest początek. Ale to według mnie nie koniec zdjęcia jeszcze. No bo co widzimy? Jakaś dziewczyna stoi jak słup w wodzie. Dokoła pusto, nawet ładny pejzażyk z kamieniami. W porządku. Tylko po co ona tam tak stoi i się na nas gapi?

Czyli technicznie fajnie. Ale przesłania trochę brak. A wystarczy by miała ciut inną pozę. Sugerującą marsz w naszym kierunku. Albo fakt, że nas dopiero co dostrzegła, odwracając się od zadumy nad horyzontem. Taki detal, a gdzieś gryzie w tył głowy. Połączenie naturalnego krajobrazu z nienaturalną stoicką pozą. Nie sprawdza się w tym wypadku moim zdaniem.
    Dodatkowo pejzaż zwykle jest bezosobowy. Bez narratora. Tutaj dziewczyna patrzy na nas i odciąga naszą uwagę od krajobrazu - zwraca ją w przeciwnym kierunku.

To bardziej filozoficzne subiektywne odczucie, że coś tu jest nie tak, niż jakiś błąd.

Oczywiście chciałoby się też modelkę mieć super ostrą, ale cóż - nie można mieć wszystkiego.

Krajobraz na tak. Postać mniej mi się widzi w tym konkretnym wypadku. Zobaczymy co będzie dalej.

Domyślnie

Podoba się, jest klimat. Chętnie zobaczę kolejne.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów