Szukaj
Ostatnio edytowane przez Mich77 ; 14-07-2012 o 19:05
pania troche bokiem trzeba bylo. ale dobre. mi sie widzi
Wooow, mnie się też widzi, bardzo, ma klimat!
d5000
KOBIETA
czekam na więcej. Jak długo trzymałeś modelkę nieruchomo w wodzie?![]()
Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...
Zdjęcie to efekt jednego pstryka czy połączony widok na długim czasie + modelka na osobnym strzale? ( tak z ciekawości pytam)
Wyszło fajnie, jak najbardziej broni się nawet tak centralny kadr
Czekam na więcej![]()
Ok, jest początek. Ale to według mnie nie koniec zdjęcia jeszcze. No bo co widzimy? Jakaś dziewczyna stoi jak słup w wodzie. Dokoła pusto, nawet ładny pejzażyk z kamieniami. W porządku. Tylko po co ona tam tak stoi i się na nas gapi?
Czyli technicznie fajnie. Ale przesłania trochę brak. A wystarczy by miała ciut inną pozę. Sugerującą marsz w naszym kierunku. Albo fakt, że nas dopiero co dostrzegła, odwracając się od zadumy nad horyzontem. Taki detal, a gdzieś gryzie w tył głowy. Połączenie naturalnego krajobrazu z nienaturalną stoicką pozą. Nie sprawdza się w tym wypadku moim zdaniem.
Dodatkowo pejzaż zwykle jest bezosobowy. Bez narratora. Tutaj dziewczyna patrzy na nas i odciąga naszą uwagę od krajobrazu - zwraca ją w przeciwnym kierunku.
To bardziej filozoficzne subiektywne odczucie, że coś tu jest nie tak, niż jakiś błąd.
Oczywiście chciałoby się też modelkę mieć super ostrą, ale cóż - nie można mieć wszystkiego.
Krajobraz na tak. Postać mniej mi się widzi w tym konkretnym wypadku. Zobaczymy co będzie dalej.
Podoba się, jest klimat. Chętnie zobaczę kolejne.
Skontaktuj się z nami