Szukaj
Trzeba się nieżle wysilić wzrokowo coby tytułową bohaterkę dojrzeć.
No jakoś tym razem Pawle nie porwałeś mnie...a szkoda![]()
Oglądam na laptopie, a Ty korzystasz z pełnej gamy kolorów, ale napisze co widzę na laptopie.
Motywy znane, widziałem na zdjęciach wielu fotografów. Tutaj jest autorskie podejście do tematu to + oczywiście. Woda, dno, świetne. Niebo wydaje mi się niedostatecznie doświetlone, czyli trochę płaskie, zduszone. Zastanawia mnie światło odbite na tych "tablicach" wbitych w dno. Może to światło latarni na brzegu?
Ogólnie niezłe, widać walkę fotografa o jak najlepszy rezultat. Jednak nie przemawia, chyba kompozycja.
Podoba mi sie taki minimalizm tej pracy. Dluzszy czas naswietlania udanie dodaje lekkiej dozy nierealnosci...
A z kolorkami to pojechales. Lekko radioaktywnie jest (tylko nie odczytuj tego jako zarzut czy minus tej pracy).
Wszystko to razem; kadr, dlugi czas naswietlania I przede wszystkim, wlasnie kolorystyka daje juz nie zdjecie a grafike niemal.
Czyli podsumowujac, bardzo dobry obraz ci wyszedl, odjechany, lekko surrealistyczny...
Laczy w sobie spokoj (rozmycie, wszystko sie rozplywa, rusza).
Pewne zagubienie, glownie za sprawa stalych elementow w kadrze wsrod rozplywajacego sie otoczenia...
I na koniec spora doza niepokoju I surrealizmu za sprawa kolorystyki.
Ogolnie na pewno mi sie podoba. Na pewno nie traktuje tej pracy jako zdjecie, raczej jak obraz, gdzie aparat tylko troche pomogl w powstaniu. (Znowu dodam, ze to nie zarzut).
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Wydaje mi sie Pawle ze kwadrat od lewej krawędzi byłby lepszym pomysłem. Kolor ciekawy. Gdzie to ustrzeliles?
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Paweł. Znam miejscówkę, rozumiem, że autorska wizja ale kadr został zgwałcony obróbką![]()
Jako digart - może.
Paweł - szanuje Twoja wizje aczlwiek dla mnie prawa strona kadru jes zbędna i niepotrzebnie odciaga wzrok. Kwadrat sie broni![]()
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Skontaktuj się z nami