Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: debiut 2

Oszczędny w słowach
    Miasto
    małopolska

Domyślnie debiut 2

Z ogromną dozą nieśmiałości (czy jakoś tak...) przedstawiam następną fotkę z dziedziny debiut, proszę o opinie. Mam nadzieję, że tym razem poczyniłem jakieś, chociażby małe postępy, bo żona się już zaczyna buntować
    Niestety wciąż wbudowana lampa, stąd cienie. Trochę obcięte z prawej, ale mieliśmy bardzo mało czasu, bo było to robione w tunelu, gdzie jeździło dużo samochodów.

Pozdrawiam.

dzięki YOZ, zaraz wrzucę coś z pleneru, bo i takowe fotki dziś były

ok, wrzucam dwie. Niestety z ostrością nie najlepiej...

1.

2.
    Nikon D40 + Nikkor 18-70. Dopiero zaczynam zabawę z rysowaniem światłem jestem kompletnym amatorem.

Domyślnie

Kolejny pstryk z twojej strony.Zupełnie żadnych wniosków po publikacji ostatniego zdjęcia.Nim zrobisz fote pomyśl nad efektem końcowym.Poszukaj miejsca,pory dnia(coś sie tak uparł na tą lampe).Jest wiosna,a tym samym idealny czas na zdjecia plenerowe.

Domyślnie

duzo zlego robi wbudowana lampa... skóra wychodzi blado i do tego cień.
    to nic że nie masz zew. lampy- odie swojego czasu pokazał swój patent- przykładał lusterko, tak żeby światło lampy odbijało się i szło w sufit... poszukaj na forum nie wiem jakwysoki był sufit, ale może spróbuj

też tak próbowałem- calkiem nieźle, biorąc pod uwagę efekt i nakład środków
    i nikt się nie będzie czepiał cienia

zamiast żonę chować w tunelach wyprowadź ją na plenerek np. do parku... pogoda sprzyja i lampa nie będzie konieczna.
    bo w tej chwili otoczenie totalnie nie ciekawe, kolory do siebie nie pasują. Zasadniczo brakuje pomysłu, tematu
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

Zobacz, coś zrobił z rękami na pierwszym zdjęciu i z nogą na drugim.
    A gdzie Ty tu widzisz tunel...? Bo jakoś nie mogę się go dopatrzeć.
    Krzysztof Paszkiewicz

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    A gdzie Ty tu widzisz tunel...? Bo jakoś nie mogę się go dopatrzeć.
    Pewnie wstawił nie te zdjęcia, co chciał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    A gdzie Ty tu widzisz tunel...?
    tunel byl, tylko autor widać nie wie, że nie usuwa sie raz wstawionych zdjęc podobnie zreszta cienia od lampy nie ma. No i generalnie cały moj post jest bez sensu, bo nie wiadomo czego dotyczy
    Ale fotka w tunelu była...
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

Sebasw nie wyrzucaj zdjęć które już raz wkleiłeś bo potem wątek staje się bez sensu jak ludzie dają Ci wskazówki albo mówią o czymś czego już de facto nie ma , to tak na wstępie

EDIT: Ozzy wyprzedziles mnie

co do zdjec plenerowych: kady bardzo mi sie nie podobaja, 1 .jedna ręka obcięta całkowicie, druga w połowie dłoni.
    2. więcej góry a nogi obcięte...

zdjecia niestety nieprzemyślane
    D7200

Oszczędny w słowach
    Miasto
    małopolska

Domyślnie

Ok, ok

muszę nauczyć się planować zdjęcia ...

Dzięki Wam może się nauczę

Sorka, tunel wróci, ale później.

Poprawiony kadr fotki 2 (obciąłem górę, nogi nie da się dokleić , lepiej to wygląda teraz ?

Nikon D40 + Nikkor 18-70. Dopiero zaczynam zabawę z rysowaniem światłem jestem kompletnym amatorem.

Domyślnie

Ja proszę tylko o jedno...
    Wejdź choćby na plfoto.com - tryknij w dział portret wg. satysfakcji i po kilku minutach zaczaisz jak powinno się kadrować, korzystać ze światła czy wykorzystywać modelkę
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

I znowu bardzo słabo, nieprzemyślany kadr, ogólnie zdjęcie które można zrobić lepszym telefonem komórkowym, oczywiście nie obrażaj się, po prostu myślę, że potrzebujesz motywacji, bo na razie jakoś chyba Ci jej brak. Fotki jakby od niechcenia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów