Close

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 112

Wątek: kitowy obiektyw

Domyślnie kitowy obiektyw

powiedzcie mi prosze co oznacza że obiektyw jest kitowy,przeważnie widzę,że używaja tego przy obiektywach do cyfrowek,dzięki wielkie

Domyślnie

Kit to zestaw korpus + obiektyw, kiedy wypuszcza sie korpus wypuszcza sie też nowy obiektyw średniej klasy i to własnie on jest obiektywem kitowym bo z nim zazwyczaj kupisz korpus
    Wiem wydaje sie to głupie wyzywac dobre obiektywy od kitów no ale co tu zrobic tak jakoś sie przyjeło

Domyślnie

Chodzi o obiektywy sprzedawane w zestawie z aparatem.

Domyślnie

dzięki wielkie za wyrobienie mi zdania na temat kitów,pozdrawiam

Domyślnie

Tak dokładnie to słowo "kit" oznacza właśnie zestaw. Określenie "obiektyw kitowy" nie oznacza żadnego konkretnego obiektywu, gdyż z korpusami sa sprzedawane różne obiektywy. Nie zacznij stosować błędnej nomenklatury typu "Dcoś_tam + kit"...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

no ale jeszcze warto dodac, ze jednak w nikonie wsrod kitowych szkiel tak silną pozycje zdobyl 18-70 (z racji tego, ze jak na kitowy obiektyw jest bardzo dobry) ze jesli np. na pytanie o obiektyw uslyszysz "kit" to bardzo mozlwie, ze chodzi o to szklo...wielu juz nie chce sie rozwijac mysli i wypowiadac calej frazy "kit od d70"

Domyślnie nikkor afs 18-70 1:3,5-4,5 g ed

szanowni mądrzejsi ode mnie.

taki obiektyw jak w temacie kupiłem w zestawie (kit) z d70s. mam go dwa dni ogólnie super, ale mam pytanie o aberracje w tym obiektywie.
    niestety nie mogę wkleić zdjęcia - umieściłem więc dwie maleńkie fotki tutaj:
    http://mirroo.w.interia.pl/nf/ab01.jpg oraz ab02.jpg

czy ja sie czepiam, czy takie coś że zielony jest po jednej stronie a czerwony po drugiej, jest dla tego obiektywu normalne ? może coś źle ustawiam ?

dzięki i pozdrawiam

Domyślnie

Z pozycji Megazordona muszę napisać, że obiektywy kitowe, to takie obiektywy, których używają Kit Ludzie (zwanie także Kitowcami), czyli wrogowie Power Rangers. Kitowcy zazwyczaj są ubrani na szaro i dziwnie upadają, jak się ich kopnie.

A najlepsze jest to, że sam mam taki obiektyw
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirroo Zobacz posta
    ogólnie super, ale mam pytanie o aberracje w tym obiektywie.
    niestety nie mogę wkleić zdjęcia
    Skąd wytrzasnąłeś takie fotki dziwne? Pokaż jakieś normalne zdjęcie.
    I czemu nie możesz wkleić zdjęcia? Śmiało...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirroo Zobacz posta
    szanowni mądrzejsi ode mnie.

taki obiektyw jak w temacie kupiłem w zestawie (kit) z d70s. mam go dwa dni ogólnie super, ale mam pytanie o aberracje w tym obiektywie.
    niestety nie mogę wkleić zdjęcia - umieściłem więc dwie maleńkie fotki tutaj:
    http://mirroo.w.interia.pl/nf/ab01.jpg oraz ab02.jpg

czy ja sie czepiam, czy takie coś że zielony jest po jednej stronie a czerwony po drugiej, jest dla tego obiektywu normalne ? może coś źle ustawiam ?

dzięki i pozdrawiam
    czepiasz się

każdy obiektyw ma jakąś tam, chociaż minimalną, aberrację, trochę brzeżnego fioletu wprowadza też matryca - no może Zeissy nie mają...
    tego co pokazałeś nie będzie widać nawet na dużej odbitce, nie oglądaj takich cropów bo to bez sensu i oczopląsu można dostać
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów