powiedzcie mi prosze co oznacza że obiektyw jest kitowy,przeważnie widzę,że używaja tego przy obiektywach do cyfrowek,dzięki wielkie
Szukaj
powiedzcie mi prosze co oznacza że obiektyw jest kitowy,przeważnie widzę,że używaja tego przy obiektywach do cyfrowek,dzięki wielkie
Kit to zestaw korpus + obiektyw, kiedy wypuszcza sie korpus wypuszcza sie też nowy obiektyw średniej klasy i to własnie on jest obiektywem kitowym bo z nim zazwyczaj kupisz korpus
Wiem wydaje sie to głupie wyzywac dobre obiektywy od kitów no ale co tu zrobic tak jakoś sie przyjeło![]()
Chodzi o obiektywy sprzedawane w zestawie z aparatem.
dzięki wielkie za wyrobienie mi zdania na temat kitów,pozdrawiam
Tak dokładnie to słowo "kit" oznacza właśnie zestaw. Określenie "obiektyw kitowy" nie oznacza żadnego konkretnego obiektywu, gdyż z korpusami sa sprzedawane różne obiektywy. Nie zacznij stosować błędnej nomenklatury typu "Dcoś_tam + kit"...
Krzysztof Paszkiewicz
no ale jeszcze warto dodac, ze jednak w nikonie wsrod kitowych szkiel tak silną pozycje zdobyl 18-70 (z racji tego, ze jak na kitowy obiektyw jest bardzo dobry) ze jesli np. na pytanie o obiektyw uslyszysz "kit" to bardzo mozlwie, ze chodzi o to szklo
...wielu juz nie chce sie rozwijac mysli i wypowiadac calej frazy "kit od d70
"
![]()
szanowni mądrzejsi ode mnie.
taki obiektyw jak w temacie kupiłem w zestawie (kit) z d70s. mam go dwa dni ogólnie super, ale mam pytanie o aberracje w tym obiektywie.
niestety nie mogę wkleić zdjęcia - umieściłem więc dwie maleńkie fotki tutaj:
http://mirroo.w.interia.pl/nf/ab01.jpg oraz ab02.jpg
czy ja sie czepiam, czy takie coś że zielony jest po jednej stronie a czerwony po drugiej, jest dla tego obiektywu normalne ? może coś źle ustawiam ?
dzięki i pozdrawiam
Z pozycji Megazordona muszę napisać, że obiektywy kitowe, to takie obiektywy, których używają Kit Ludzie (zwanie także Kitowcami), czyli wrogowie Power Rangers. Kitowcy zazwyczaj są ubrani na szaro i dziwnie upadają, jak się ich kopnie.
A najlepsze jest to, że sam mam taki obiektyw![]()
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
Skontaktuj się z nami