Szukaj
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Te "problemy z bolidem" jak to nazywali w Polsacie, widać było w relacji BBC
Zobaczmy co powiedział sam Webber:
Nie miałem systemu DRS, co kosztowało mnie 1,3 sekundy na okrążeniu. Toczyliśmy dzisiaj dużą walkę z samochodem. Przejechałem dzisiaj tylko cztery okrążenia, w tym trzy podczas kwalifikacji. Pierwsze okrążenie wykonałem na twardych oponach, a kolejne dwa na miękkich, lecz było zbyt ciasno. Czasy okrążeń nie były aż tak złe, biorąc pod uwagę to, że nie mogłem korzystać z DRS'u, jeednak nie mogliśmy nic zrobić w tej sytuacji. Mamy jutro dużo pracy do wykonania. Chcieliśmy naprawić tylne skrzydło przed zakończeniem pierwszej części czasówki, ale nie udało się, więc będziemy musieli zrobić to jutro. (f1wm.pl)
Dzisiaj Borówa przeszedł sam siebie jak zaczął podniecać się, że Hamilton jest na "super szybkim" kółku, a to tylko się mu oczko omksnęło, temu Andrew, na tabeli LT, i nie zauważył, że Lewis w boksie już siedziJak Myślisz Maurycy po chwili go poprawił - analiza tabeli LT jednak trwa.
Timo Glock nie weźmie udziału w wyścigu. Bóle brzucha go nie opuszczają. Opuścił już kwalifikacje, jednak z powodu "dobrych" czasów w treningach został dopuszczony do wyścigu. Dzisiaj jednak podjęto decyzję (Glock i Marussia), że nie będą się wygłupiaćHRT w połowie odetchnęło z ulgą...
Miazga koncowkaBorowka widze, ze zna wszystkie jezyki swiata
![]()
Wyniki:
Tym razem Walencja była ciekawa. SC jak to ma w zwyczaju namieszał.
SC - czy te sieroty w F1 nie potrafią wysłać SC przed lidera!? Vettel w ogóle na SC nie stracił, a skoro nie zjechał to powinien (zjazd na następnym kółku pod SC, lub później mając już zredukowaną przewagę). Na szczęście problem sam się rozwiązał i Palec nie dojechał
Podium - w sumie całkiem fajne, nawet dziadek mi nie przeszkadzał, choć fuksem się na nie dostał.
Vergne - manewr na Heikim mistrzostwo świata głupoty. Sędziowie docenili - 10 miejsc w tył na starcie do następnego GP oraz 25k ojro kary.
Senna - kara dla niego IMHO moooocno dyskusyjna. Osobiście traktowałbym to jak normalny RA.
Maldonado - szkoda, że Automobilklub Monaco się ugiął i odsprzedali bana dla Pastora. Ten koleś jest niebezpieczny. Jak można w powrocie na tor, nie będą nawet na nim 4 kołami wbić się w konkurenta (HAM). Sędziowie nie docenili za bardzo tego wyczynu, a szkoda - doliczono 20 sek. do wyników wyścigu, a powinno być moim zdaniem co najmniej 5 miejsc w tył na starcie kolejnego GP. Nie wspominając o przejechaniu kolejnego okrążenia bez przedniego spoilera.
Kobayashi - za przytulenie się z Massą dostał karę 5 miejsc do tyłu na starcie kolejnego wyścigu.
Alonso - bardzo mi się podobało jak świętował z porządkowymi przed trybuną pełną rodaków. Ciekawym czy zatrzymał się z powodu braku paliwa na dojazd i próbkę, czy po prostu miała ochotę podziękować kibicom.
Skontaktuj się z nami