Ale chyba była tutaj mowa o kolorach z Canona w LR vs. ACR i nie było słowa o BW? A jeżeli już porównywać wszystkie wołarki to najlepsze kolory z CR2 daje niezaprzeczalnie C1.
Szukaj
Ale chyba była tutaj mowa o kolorach z Canona w LR vs. ACR i nie było słowa o BW? A jeżeli już porównywać wszystkie wołarki to najlepsze kolory z CR2 daje niezaprzeczalnie C1.
http://www.dpreview.com/news/2012/10...ed-hdmi-output
Aktualizacje fajne. Intrygujące są te nowe funkcje rozwijane tylko przez optymalizację soft.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Nowy firmware będzie dostępny w ... kwietniu 2013. To się nazywa planifikacja![]()
Dzięki Magic Lantern czyste, niekompresowane HDMI będzie dostępne wcześniej. Plus inne istotne ulepszenia. Szkoda, że w Nikonie tak dobrze nie ma![]()
Nie wiem czy w tym temacie już to było, ale bez obrazy (moderatorzy) - nie będę czytał 120 stron, a przez wyszukiwarkę nie udało mi się znaleźć:
Czy ktoś z Was może wypowiedzieć się w kwestii jakości obrazka porównując D800/D800e do Canona 5DmarkIII?
Nie ma dla mnie znaczenia różnica w rozdzielczości, chodzi mi bardziej o kolorystykę, jej czystość, rzeczywistą rozpiętość tonalną, a nie tabelkową, jej spadek wraz ze wzrostem czułości, wyciąganie detali ze świateł i cieni.
W tej chwili wystarcza mi D3, liczyłem na zakup D800/D800e ale te problemy z autofocusem wstrzymują mnie już*ponad pół roku z decyzją, D600 podłamał mnie jeszcze bardziej, oddałem dwie Sigmy 35/1.4 z mocowaniem dla Nikona z powodu problemów z AF i z tego co widzę Canon takich problemów nie ma. Więc przyszedł mi do głowy zakup zestawu Canon 5dmarkIII + Sigma 35/1.4 C. Może to być początek zmiany sytemu, a może praca na obu jednocześnie. Jednak ostatnia polityka Nikona, cenowo jakościowa, nie podgrzewa we mnie lojalności
Będę wdzięczny, gdy ktoś mógłby się rzetelnie wypowiedzieć w tym temacie, najlepiej jakby udało się te same sceny zalinkować na przykładach z obu puszek.
Pozdrawiam.
> liczyłem na zakup D800/D800e ale te problemy z autofocusem wstrzymują mnie już*ponad pół roku z decyzją
kurde...cos przegapilem?
jomawitu - w watkach o d800 masz mnostwo tego typu porownan - poczytaj
generalnie jesli chodzi o matryce DR, wyciaganie detali i tak z duzym wskazaniem na N
Skontaktuj się z nami