Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Wątek: chrapanie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Onsajt Zobacz posta
    Krokus jest pewnie lekarzem - w sumie jak przynajmniej 50% społeczeństwa polskiego.
    Error. Krokus jest wojskowym. Doktor jest lekarzem, wbrew pozorom.
    Krzysztof Paszkiewicz

Talking

@doktor
    Dziękuję za informację. Ja na szczęście nie mam poważnego stanu. Natomiast wg. oświadczenia znajomej jej mąż rzeczywiście zmarł w czasie snu z tego powodu.
    P.S. To moja żona czytała dużo literatury na temat chrapania, to ona martwiła się i troszczyła o mnie, sama z siebie.

@Onsajt
    Lekarzem nie jestem a wręcz nie cierpię mówić i słuchać o chorobach. Jeśli jednak coś "dokucza", to z musu o niektórych chorobach i profilaktyce trzeba wiedzieć.

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Error. Krokus jest wojskowym. Doktor jest lekarzem, wbrew pozorom.
    Ciekawe ... jakżeś na to wpadł?

Jeśli powiem, że skończyłem szkołę oficerską - jestem oficerem, to oczywiście mi nie uwierzysz. Jeśli jednak powiem, że w mojej szafie wisi mundur - nie wojskowy - to tym bardziej mi nie uwierzysz.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Ciekawe ... jakżeś na to wpadł?
    Wie się to i owo.
    Gdzie napisałem, że nie wierzę?
    Krzysztof Paszkiewicz

Talking

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Wie się to i owo.
    Gdzie napisałem, że nie wierzę?
    A ja już myślałem, że jestem Agent Nr 1.

Pozdrawiam
    Krzysztof.

Domyślnie

Suchosc w gardle (30 fajek dziennie) + od dziecka skrzywiona przegroda = w moim przypadku koncerty kiedy tylko leze na plecach.
    Dwie skuteczne metody wg mojej malzonki:

1. krotkoterminowa - obudzic i/lub przewrocic na bok
    2. Dlugoterminowa - poduszka*

* Nalezy przycisnac poduszke do ust/nosa chrapiacego, nacisnac mocno i przytrzymac kilka minut (nie mniej niz 5.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Suchosc w gardle (30 fajek dziennie) + od dziecka skrzywiona przegroda = w moim przypadku koncerty kiedy tylko leze na plecach.
    Dwie skuteczne metody wg mojej malzonki:

1. krotkoterminowa - obudzic i/lub przewrocic na bok
    Tak jak pisałem, całe życie niepalący oraz abstynent - też niestety mam problemy, mimo zdrowego odżywiania się. Piszę aby ukazać głębię i złożoność problemu.
    Mnie małżonka delikatnie budzi i przewracam się na drugi bok, niestety nie zawsze skutkuje. Od pewnego czasu podobno chrapię znacznie mniej mimo, iż do 84 roku jeszcze troszkę mi pozostało. Na tyle mniej, że mnie słyszy, ale może nadal spać.

Kuracja - nie stosuję. Łykam natomiast dużo lekarstw na inne, znacznie poważniejsze choroby; być może skutek uboczny któregoś z nich.

Domyślnie

U mnie to wynika z małodrożnego nosa i oddychania przez usta - wysychanie + pozycja na plecach to gwarantowane chrapanie. Wspolczuje mojej zonie, bo sam wychowalem sie z chrapiacym.
    To chrapanie potrafilo mnie obudzic przez sciane.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

U mnie w rodzinie chrapią wszyscy oprócz brata. Ojciec w sumie też nie sunie aż tak często i mocno. :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Przegrode nosowa mam prosta, polipow nie mam (czasem cos jest w gardle ale to od palenia- tak mi sie wydaje). Z tym niewysypianiem sie czy bolem glowy tez nie jest zle, nie mam problemow.
    Tyle już podałeś to, jeśli można, podaj numer kołnierzyka. (to nie żart - jeśli jest to około 50 lub więcej to masz spore szanse na bezdech).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    U mnie to wynika z małodrożnego nosa i oddychania przez usta - wysychanie + pozycja na plecach to gwarantowane chrapanie. Wspolczuje mojej zonie, bo sam wychowalem sie z chrapiacym.
    To chrapanie potrafilo mnie obudzic przez sciane.
    Pozycja na plecach jest niedopuszczalna. W mojej i żony rodzinie dobrze znane jest chrapanie, generalnie jest to dosyć powszechny problem.

Mężczyźni mają jednak wiele bardziej uciążliwych wad. Znam kobietę, która jako dziecko przez wiele lat uciekała z matką w nocy w koszulach nocnych na łąkę, bo ojciec znów wracał pijany. Bywało również w listopadzie ... to jest dopiero horror; tutaj jest dopiero wina mężczyzny.

A choroby - trzeba się leczyć, ale przede wszystkim nauczyć się z nimi żyć a nie psy wieszać na nieszczęśliwym człowieku. Jak się zobaczy i posłucha jakie ludzie mają wielkie problemy z chorobami najbliższych, to tylko Panu Bogu trzeba dziękować za te "drobne" dolegliwości. Dla tych osób chrapanie, to jest mały pikuś.
    Mam dobrego znajomego, który przez kika ładnych miesięcy wyjąc z bólu chodził po ścianach i suficie. Brało go najsilniej w pozycji leżącej, w nocy. Najmocniejsze środki przeciwbólowe nie działały, czekał aż znów przyjedzie pogotowie i da zastrzyki. Czy ktoś sądzi, że jego cała rodzina w nocy spała przykrywając się poduszką? Facet jest młodszy ode mnie.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów