Close

Strona 53 z 129 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    ale z 4 do 4.1 do updejt i o tym wlasnie pisze (tak jak bylo z 3 do 3.1 do 3.2 itd)
    Masz rację. Moje przeoczenie.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Moje wypowiedz jest z perspektywy amatora bo dopiero ucze sie LR i zaczalem dopiero od wersjo 4. niestety 2 dni temu zaktualizowalem do 4.1 i zonk - chodzi wolniej od 4.0. Zaraz poczytam zbior porad i sprobuje go przyspieszyc. A nie ukrywam, ze kompa mam mocnego.
    Mam dzisiaj tyle roboty, ze nie wiem co olac pierwsze.

Domyślnie

Obecnie mam LR 4.1 i 3.2
    Pracuje tylko na 3.2 bo jest szybka i stabilna.

Jeżeli Adobe nie poprawi tego bubla (wersji 4.1) to chyba złożę reklamację.
    Sprzedają "uszkodzony" program. Czuję się oszukany. Takie jest moje zdanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mplutek Zobacz posta
    Sprzedają "uszkodzony" program. Czuję się oszukany. Takie jest moje zdanie.
    I ja zastanawiam się czy nie wrócić do LR3, ten przynajmniej po prostu DZIAŁAŁ!!!!

LR4 jest fajny, te kilka nowych gadżetów cieszy jednak to program mało stabilny, lubi się wieszać wyrzuca błędy a co gorsza zdarzyło mi się że uszkodził NEFa, na szczęśćcie miałem kopie zdjęć na zewnętrznym.

Jak zatem można mówić o profesjonalnym oprogramowaniu. Jeśli cena ma to rekompensować to jest to tani bezczelny ruch adobe... dziwi mnie taki bubel u takiego dotychczas szanowanego przeze mnie producenta.
    Niech lepiej dają szybko stabilną wersję 4.2

Domyślnie

Co masz na myśli mówiąc o uszkodzonych NEFach? Bo jeśli LR potrafi takie cuda na kiju odstawiać, to babol z niego gorszy niż by się mogło wydawać...
    60D+ 10-200 f3.5 IS USM|Travelphoto
    Semper in altum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    I ja zastanawiam się czy nie wrócić do LR3, ten przynajmniej po prostu DZIAŁAŁ!!!!

LR4 jest fajny, te kilka nowych gadżetów cieszy jednak to program mało stabilny, lubi się wieszać wyrzuca błędy a co gorsza zdarzyło mi się że uszkodził NEFa, na szczęśćcie miałem kopie zdjęć na zewnętrznym.

Jak zatem można mówić o profesjonalnym oprogramowaniu. Jeśli cena ma to rekompensować to jest to tani bezczelny ruch adobe... dziwi mnie taki bubel u takiego dotychczas szanowanego przeze mnie producenta.
    Niech lepiej dają szybko stabilną wersję 4.2
    Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Co masz na myśli mówiąc o uszkodzonych NEFach? Bo jeśli LR potrafi takie cuda na kiju odstawiać, to babol z niego gorszy niż by się mogło wydawać...
    szczerze? wydaje mi się że to brednie są z tym "uszkodzeniem" nefa.
    Bo jakby miał to zrobić? Skoro w LR nefy są tylko "do odczytu" a program pracuje na własnym podglądzie danego zdjęcia?
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    szczerze? wydaje mi się że to brednie są z tym "uszkodzeniem" nefa.
    Bo jakby miał to zrobić? Skoro w LR nefy są tylko "do odczytu" a program pracuje na własnym podglądzie danego zdjęcia?
    Nie wiem, nie jestem programistą.
    Jednak dziwnym zbiegiem okoliczności wydarzyło mi się to dwukrotnie.
    Raz wyskoczył błąd podczas eksportu plików do JPG (o podobnym błędzie było już na forum).
    Drugi raz podczas tworzenia slideshow, wyskakiwały błędy z plikami i podglądami. Może to i bajka, może nie, może coś się dzieje z twardym a może z LR. Nie zmienia to faktu że oprogramowanie rozczarowuje pod względem swej stabilności i szybkości.

W sumie zastanawiam się jeszcze czy może na AMD moim jest słabo, może na i5 byłoby lepiej...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Mnie przy aktualizacjach 2.xx też nie wołał, ale update a upgrade to dwie różne kwestie.
    ---
    Czy w trakcie prev 1:1 komputer może przejść w tryb uśpienia czy jednak nie, bo dysk pracuje czyli nie ma bezczynności? Pytam, bo mam to ustawione i ciekawym czy proces zatrzyma się z powodu przejścia w ten stan?
    Ja mam lepszą akcję. Już na wersji 2 co pewien czas (raz na miesiąc, ale bez regularności) LR woła o serial tracąc przy tym wszystkie presety. Teraz mam jeszcze weselej, bo muszę klepać dwa seriale ( z 2 i 4). Szlag mnie z tym trafia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    ...W sumie zastanawiam się jeszcze czy może na AMD moim jest słabo, może na i5 byłoby lepiej...?
    W sieci są artykuły, z których wynika, że procesory intela lepiej nadają się do PSa, wpisz odpowiednia frazę do przeglądarki i otrzymasz wyniki wyszukania. W mojej konfiguracji (i5 @ 4GHz/ 8 gb ram/ nefy na ssd) LR dalej zalicza zwisy i po kilkunastu zdjęciach muszę czekać na efekty suwania, a jak popędzam, to w kilku miejscach obszaru ekranu pojawiają się białe prostokąty chłodzące moje zapędy. Na początku pracuje się normalnie, potem coś obciąża pamięć (zapycha się?) i LR muli. Kliknięcie na purge cache nic nie daje, najlepiej wówczas zrestartować program i można do czasu normalnie pracować.
    Ewidentnie sknocono produkt, dlatego obniżyli cenę (za LR 2 zapłaciłem swego czasu ponad 1k zł).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ja mam lepszą akcję. Już na wersji 2 co pewien czas (raz na miesiąc, ale bez regularności) LR woła o serial tracąc przy tym wszystkie presety. Teraz mam jeszcze weselej, bo muszę klepać dwa seriale ( z 2 i 4). Szlag mnie z tym trafia.
    Współczuję. Dziwna sytuacja. Próbowałeś poszukać na anglojęzycznych forach/ wyguglać czy ktoś ma taki problem jak Ty? Mam nadzieję, że anglojęzyczny świat fotografów nadal ciśnie adobe o poprawienie programu, bo wychodzi na to, że wersja 4.1 wcale nie jest remedium.

Strona 53 z 129 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów