Close

Strona 52 z 129 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Bialogardzianin - przede wszystkim: podgląd 1:1 (możesz to zrobić w Library) plus wyczyść cache i je przenieś w inne miejsce. Mi pomogło.
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Powiem tak- no nie jest tak wyśmienicie jak to wyglądało na początku. Kto zadowolony z oficjalnej wersji 4.1 i już zapomniał co to wolny LR?
    I ja się z kolegą zgadzam w 100 %

Odinstalowałem już LR3 by się nie gryzły...
    I owszem jest lepiej w LR4.1 niż to było na początku, powiedzmy że da się pracować.
    Jak mamy np. jednego RAWa to suwaki śmigają że aż miło (w porównaniu z NX2) ale już przy którymś RAWie z rzędu zaczyna przymulać, po setnym przymula już wkurzająco... i czasem zalicza zwis systemu...
    Ogólnie to średnio profesjonalny zakup, cena pozostaje na osłodę. Może dlatego Adobe dało taką zniżkę... ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Bialogardzianin - przede wszystkim: podgląd 1:1 (możesz to zrobić w Library) plus wyczyść cache i je przenieś w inne miejsce. Mi pomogło.
    Cache Camera Raw? W inne miejsce na dysku systemowym (pytanie dlaczego?), czy na inny dysk fizyczny (dysk D, bo C to 1-partycjowy SSD)?

Z tym Preview 1:1 raz to zrobiłem i być moze dlatego szybciej działało. Rozumiem, że w każdym katalogu trzeba to zrobić ale tylko 1 raz czy za każdym odpaleniem LR?
    Ostatnio edytowane przez bialogardzianin ; 05-06-2012 o 12:21
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    I ja się z kolegą zgadzam w 100 %

Odinstalowałem już LR3 by się nie gryzły...
    I owszem jest lepiej w LR4.1 niż to było na początku, powiedzmy że da się pracować.
    Jak mamy np. jednego RAWa to suwaki śmigają że aż miło (w porównaniu z NX2) ale już przy którymś RAWie z rzędu zaczyna przymulać, po setnym przymula już wkurzająco... i czasem zalicza zwis systemu...
    Ogólnie to średnio profesjonalny zakup, cena pozostaje na osłodę. Może dlatego Adobe dało taką zniżkę... ?
    Zadziałaj ile możesz wg linku w poście 510 i powinno być lepiej (ale czy będzie to nie wiem).

Domyślnie

Z tym Preview 1:1 raz to zrobiłem i być moze dlatego szybciej działało. Rozumiem, że w każdym katalogu trzeba to zrobić ale tylko 1 raz czy za każdym odpaleniem LR?
    robisz raz, najlepiej przy exporcie plikow
    a jak teraz na gotowej bazie to najlepiej zapusc LR na noc (bo troche to trwa)

co do presetow to nie chodzi ze nie widzial tylko skasowane zostaly wszystkie
    ale cos z tamta instalacja 4.1 (finalna nie rc, przy rc i rc2 bylo ok) bylo nie tak bo zaczal mnie pytac o SN (tak jakbym od nowa instalowal) No nic, presety przywrocilem, a na drugim kompie juz wszystko bylo ok
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 05-06-2012 o 13:11

Domyślnie

Robisz podglądy raz - ale przy imporcie.

Czyszczenie cache - taką poradę znalazłem gdzieś na forum Adobe, widać, coś jest nie tak ze starymi danymi cache. Ja utworzyłem nowy katalog i wskazałem LTR że to jest nowe miejsce na cache. Stary usunąłem.
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    robisz raz, najlepiej przy exporcie plikow
    a jak teraz na gotowej bazie to najlepiej zapusc LR na noc (bo troche to trwa)

co do presetow to nie chodzi ze nie widzial tylko skasowane zostaly wszystkie
    ale cos z tamta instalacja 4.1 (finalna nie rc, przy rc i rc2 bylo ok) bylo nie tak bo zaczal mnie pytac o SN (tak jakbym od nowa instalowal) No nic, presety przywrocilem, a na drugim kompie juz wszystko bylo ok
    A nie chodziło o przy imporcie?
    Wczoraj zapuściłem ten proces w katalogu z ponad 2 tys. zdjęć i po ponad 1h musiałem wyłączyć kompa na 30%. Rzeczywiście to zajmuje sporo czasu (w mojej konfiguracji pecetowej)
    ---
    Instalacja 4.1 RC2 nie wołała kluczy o dziwo, natomiast instalacja 4.1 z aktualizacji automatycznej zawołała o klucz, pokazała, że kupiony przeze mnie soft ma licencję UPG, pokazała też jaki mam pierwotny klucz- pełna przejrzystość.

Domyślnie

A nie chodziło o przy imporcie?
    Wczoraj zapuściłem ten proces w katalogu z ponad 2 tys. zdjęć i po ponad 1h musiałem wyłączyć kompa na 30%. Rzeczywiście to zajmuje sporo czasu (w mojej konfiguracji pecetowej)
    ---
    Instalacja 4.1 RC2 nie wołała kluczy o dziwo, natomiast instalacja 4.1 z aktualizacji automatycznej zawołała o klucz, pokazała, że kupiony przeze mnie soft ma licencję UPG, pokazała też jaki mam pierwotny klucz- pełna przejrzystość.
    przy imporcie, oczywiscie
    aha czyli wolanie o klucz bylo ok
    troche se zdziwilem bo przy apdejtach w 3 nigdy o klucz mnie nie prosil
    prev 1:1 zajmuje sporo czasu, dlatego pisalem zeby zapuszczac na noc (przetestowane)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    przy imporcie, oczywiscie
    aha czyli wolanie o klucz bylo ok
    troche se zdziwilem bo przy apdejtach w 3 nigdy o klucz mnie nie prosil
    prev 1:1 zajmuje sporo czasu, dlatego pisalem zeby zapuszczac na noc (przetestowane)
    Mnie przy aktualizacjach 2.xx też nie wołał, ale update a upgrade to dwie różne kwestie.
    ---
    Czy w trakcie prev 1:1 komputer może przejść w tryb uśpienia czy jednak nie, bo dysk pracuje czyli nie ma bezczynności? Pytam, bo mam to ustawione i ciekawym czy proces zatrzyma się z powodu przejścia w ten stan?

Domyślnie

ale z 4 do 4.1 do updejt i o tym wlasnie pisze (tak jak bylo z 3 do 3.1 do 3.2 itd)

Strona 52 z 129 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów