Bialogardzianin - przede wszystkim: podgląd 1:1 (możesz to zrobić w Library) plus wyczyść cache i je przenieś w inne miejsce. Mi pomogło.
Szukaj
Bialogardzianin - przede wszystkim: podgląd 1:1 (możesz to zrobić w Library) plus wyczyść cache i je przenieś w inne miejsce. Mi pomogło.
D200 plus graty...
I ja się z kolegą zgadzam w 100 %
Odinstalowałem już LR3 by się nie gryzły...
I owszem jest lepiej w LR4.1 niż to było na początku, powiedzmy że da się pracować.
Jak mamy np. jednego RAWa to suwaki śmigają że aż miło (w porównaniu z NX2) ale już przy którymś RAWie z rzędu zaczyna przymulać, po setnym przymula już wkurzająco... i czasem zalicza zwis systemu...
Ogólnie to średnio profesjonalny zakup, cena pozostaje na osłodę. Może dlatego Adobe dało taką zniżkę... ?
Cache Camera Raw? W inne miejsce na dysku systemowym (pytanie dlaczego?), czy na inny dysk fizyczny (dysk D, bo C to 1-partycjowy SSD)?
Z tym Preview 1:1 raz to zrobiłem i być moze dlatego szybciej działało. Rozumiem, że w każdym katalogu trzeba to zrobić ale tylko 1 raz czy za każdym odpaleniem LR?
Ostatnio edytowane przez bialogardzianin ; 05-06-2012 o 12:21
D700, N24D, N35D, N85D, S150
robisz raz, najlepiej przy exporcie plikow
a jak teraz na gotowej bazie to najlepiej zapusc LR na noc (bo troche to trwa)
co do presetow to nie chodzi ze nie widzial tylko skasowane zostaly wszystkie
ale cos z tamta instalacja 4.1 (finalna nie rc, przy rc i rc2 bylo ok) bylo nie tak bo zaczal mnie pytac o SN (tak jakbym od nowa instalowal) No nic, presety przywrocilem, a na drugim kompie juz wszystko bylo ok
Ostatnio edytowane przez marszull ; 05-06-2012 o 13:11
Robisz podglądy raz - ale przy imporcie.
Czyszczenie cache - taką poradę znalazłem gdzieś na forum Adobe, widać, coś jest nie tak ze starymi danymi cache. Ja utworzyłem nowy katalog i wskazałem LTR że to jest nowe miejsce na cache. Stary usunąłem.
D200 plus graty...
A nie chodziło o przy imporcie?
Wczoraj zapuściłem ten proces w katalogu z ponad 2 tys. zdjęć i po ponad 1h musiałem wyłączyć kompa na 30%. Rzeczywiście to zajmuje sporo czasu (w mojej konfiguracji pecetowej)
---
Instalacja 4.1 RC2 nie wołała kluczy o dziwo, natomiast instalacja 4.1 z aktualizacji automatycznej zawołała o klucz, pokazała, że kupiony przeze mnie soft ma licencję UPG, pokazała też jaki mam pierwotny klucz- pełna przejrzystość.![]()
Mnie przy aktualizacjach 2.xx też nie wołał, ale update a upgrade to dwie różne kwestie.
---
Czy w trakcie prev 1:1 komputer może przejść w tryb uśpienia czy jednak nie, bo dysk pracuje czyli nie ma bezczynności? Pytam, bo mam to ustawione i ciekawym czy proces zatrzyma się z powodu przejścia w ten stan?
ale z 4 do 4.1 do updejt i o tym wlasnie pisze (tak jak bylo z 3 do 3.1 do 3.2 itd)
Skontaktuj się z nami