Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Wątek: chrapanie

Domyślnie chrapanie

Kolejny wątek z serii 'nietypowe'.

Chrapię. Strasznie chrapię. Moja kobieta mnie za to nienawidzi. Jak można temu zaradzić? Próbowałem rozpuszczalnych pasków na podniebienie, ale one tylko pomagają, ale nie eliminują problemu całkowicie. Zresztą, nie starczają na całą noc. Próbowałem też plastrów naklejanych na nos, ale te w ogóle nie działają- nos zatyka mi się jeszcze bardziej, a po jakimś czasie plaster tak czy inaczej się odkleja. Nie próbowałem jeszcze sprayów. Wiem, że moja waga też specjalnie nie pomaga, ale z dnia na dzień raczej nie schudnę.

Czy zna ktoś jakieś skuteczne, doraźne metody walki z tym niepożądanym efektem akustycznym?

śpię na boku lub na brzuchu więc cug jest
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-06-2012 o 08:42 Powód: pis. ("elimujną")
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Spróbuj Asonor.
    Ew. kilka mocnych drinków. Dla niej.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Spróbuj Asonor.
    Dzięki, wypróbuję po powrocie z urlopu. Potrzebuję jednak czegoś 'na teraz' bo biedne dziewczę śpi w drugim pokoju. Nie dziwię się jej zresztą bo kiedyś mnie obudziło moje własne chrapanie :/
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Nie dziwię się jej zresztą bo kiedyś mnie obudziło moje własne chrapanie :/
    Mnie też moje czasem budzi
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Jedyna dobra rada, to zrzucić wagę. Ja miałem tak samo i żadne doraźne środki nie skutkowały.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

16 kg na minus i chrapanie ustało, przynajmniej w moim wypadku.
    N

Domyślnie

Eeee tam !
    Jedyna dobra rada, to partnera 'na boczek' --> co prawda trzeba się obudzić, ale po jakimś czasie to tak wejdzie w nawyk, że bez budzenia pomaga.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Jak się znieczulisz alkoholem to będziesz chrapał jeszcze donośniej. Faktem jest, że nadwaga nasila chrapanie. Problemem zajmują się albo laryngolodzy, albo pulmonolodzy, albo psychiatrzy. Człowiek potrafi chrapać z głośnością startującego odrzutowca. Poza tym często chrapiący poddusza się w czasie snu (zespół nocnego bezdechu). Wiotczeją mięśnie okolicy gardła i zapadające się*podniebienie zamyka drogi oddechowe. W efekcie budzi się*niewyspany. Jeśli problem to coś więcej niż tylko wydawanie głośnych dźwięków to warto sprawę zbadać. Gwizdanie, cmokanie i poklepywanie po tyłku jako sposób zaradczy mają wartość magiczną i nic więcej. Poza tym (nie odnosząc się do przypadku autora postu) Często faceci ważą sporo. Już widzę jak kilka razy w ciągu nocy kobieta ważąca 50 kilogramów obraca gościa o masie 120 na boczek. Przeca to normalna szychta roboty
    Ostatnio edytowane przez doktor ; 07-06-2012 o 11:46
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Eeee tam !
    Jedyna dobra rada, to partnera 'na boczek' --> co prawda trzeba się obudzić, ale po jakimś czasie to tak wejdzie w nawyk, że bez budzenia pomaga.
    Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    śpię na boku lub na brzuchu więc cug jest
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Nie wiem czy nie powinno się*scalić wątków. Nikoniarze SHOUT (by night)
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów