Close

Strona 1338 z 1948 PierwszyPierwszy ... 338838123812881328133613371338133913401348138814381838 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13 371 do 13 380 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psycholog Zobacz posta
    Widzę, że niektórych to męczy. To może tak:

Czy istnieje zbiór wszystkich zbiorów.
    Nie. Antynomia Russella

Domyślnie

(…)
    Uwaga, użytkownik Psycholog jest podejrzany o próbę ataku brain-DDoS!

Domyślnie

Człowiek człowiekowi wilkiem mówi stare przysłowie. Można je sparafrazować, mówiąc:
    Człowiek człowiekowi człowiekiem lub Wilk wilkowi wilkiem. A kim jest jeden nielot kiwi dla innego nielota kiwi?
    a zombie zombie zombie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Gdy ktoś mówi "Ja kłamię.", to kłamie, czy mówi prawdę?
    Gdy ktoś mówi "Ja kłamię.", to napewno ma w tym jakiś cel i nie jest godny zaufania.

Cyrulik goli wszystkich tych i tylko tych, co nie golą się sami. Czy sam siebie goli?
    Wszystkich to goli państwo. Cyrulika też.

Pewien władca postanowił, że przy wjeździe do jego państwa straż graniczna będzie pytała każdego gościa o cel wizyty, następnie przydzielona mu będzie ochrona służb specjalnych, czuwających by nic mu się nie stało i wyjechał zadowolony po zrealizowaniu celu. Jeśli jednak okaże się, że przyjezdny swojego celu nie zrealizował, powinien zostać zgładzony. Aby uniknąć nadużyć, wprowadzono surowe kary dla agentów, którzy zabiją kogoś, kto swój cel wizyty zrealizował. Co powinni zrobić agenci z przybyszem, który oświadcza, że przyjechał do ich kraju po to, aby go uśmiercili?
    Zamknąć w psychiatryku do czasu, aż zmieni zdanie.

Czy istnieje zbiór wszystkich zbiorów.
    Jeśli będzie ktoś, kto będzie gotów zapłacić za niego wystarczająco dużo, to napewno ktoś inny go wynajdzie.

Dżdżu krople padają i tłuką w me okno... pisał Leopold Staff. Jak brzmi zatem forma mianownika wyrazu dżdżu?
    deżdż

Człowiek człowiekowi wilkiem mówi stare przysłowie. Można je sparafrazować, mówiąc:
    Człowiek człowiekowi człowiekiem lub Wilk wilkowi wilkiem. A kim jest jeden nielot kiwi dla innego nielota kiwi?
    Jeden nielot kiwi innemu nielotowi kiwi nielotem kiwi.

Autonimem nazywamy wyraz, który mówi coś sam o sobie, tzn. posiada cechę, którą opisuje np. krótki, pięciozgłoskowiec, sześciosylabowy, rzeczownik, polski. Pozostałe wyrazy opisujące cechy to heteronimy. Czy wyraz heteronim jest heteronimem, czy autonimem?
    Nielotem kiwi?

Obywatel Polski to Polak, a obywatel Niemiec to Niemiec. Jak nazywa się obywatel Wybrzeża Kości Słoniowej?
    Murzynem.

Bierzemy dwie jednakowe monety. Jedną kładziemy nieruchomo, a drugą toczymy po jej brzegu. Zakładamy, że wykonujemy nią tylko jeden obwód monety, która leży nieruchomo. Ile obrotów wykona zanim powróci do punktu wyjścia.
    W której osi?

Bóg jest wszechmogący. Czy zatem może stworzyć kamień tak ciężki, że sam nie będzie mógł go unieść?
    Może. To się nazywa tajemnica wiary.
    * Ten post sponsorują literki N i S oraz liczba 40 *

Domyślnie

Bóg jest wszechmogący. Czy zatem może stworzyć kamień tak ciężki, że sam nie będzie mógł go unieść?
    Tak... tworzy nowy wszechświat, w nim kamień i tylko kamień. Nie ma układu odniesienia i nie może go podnieść, bo względem czego miałby zmienić położenie ten kamień. Alternatywnie Bóg tworzy kamień wielkości całego wszechświata, wszechkamień, że się tak wyrażę - dalej analogicznie, nie ma układu odniesienia względem, którego można przemieścić kamień.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

o ja...watek humor czy filozofia?

Domyślnie

Horoskop na dziś...

...tej nocy Byk wejdzie w Pannę i mogą wyjść z tego Bliźnięta.

Świeżo osadzony więzień drze się zza krat:
    – Jestem niewinny! Niewinny!
    Na to z sąsiedniej celi:
    – No, to już niedługo, kwiatuszku - jutro prysznic...

Na spacerniaku we więźniu w Białołęce rozmawia dwóch osadzonych:
    - Stefan, ależ u was w pawilonie wczoraj wrzaski były. Kuźwa, kto się tak darł?
    - Otóż, Klaudiuszu, zrobili my wczoraj taki skecz. Wzięli my jednego nowego, zdjęli my mu majtasy. Potem nagięli my łacno gostka i przystawili my jego dupę do celi homosiów-gwałcicieli. Drzwi leciutko uchylone...
    - I co, młody się tak darł?
    - Nie... Istotą skeczu jest szybkie zamknięcie w drzwi w odpowiednim momencie.

Adwokat pyta więźnia:
    - Jak się pan czuje w więzieniu?
    - Nooo... Pobyt w więzieniu ma swoje plusy. Nie muszę na przykład wstawać w nocy i sprawdzać, czy nie zapomniałem zamknąć drzwi wejściowych.

Myśliwi znoszą na polanę ustrzeloną zwierzynę. Nagle spostrzegają, że wśród trofeów leży jakiś człowiek. Natychmiast wezwano pogotowie. Lekarz stwierdził zgon, a na karcie napisał: "Lekka rana postrzałowa. Śmierć nastąpiła wskutek wypatroszenia".

Rozprawa w sądzie. Na ławie oskarżonych myśliwy opowiada swoją wersje wydarzeń:
    Idę sobie przez las z moją strzelbą i patrzę na drzewie kukułka, a że jako nic nie upolowałem to strzeliłem.
    Na to oskarżyciel jąkała:
    Wysoki sssssądzie iiiiide przzzzez llllas i wiiddzzze pppijanego mmmmyśliwego więc wbiegłem nnna drzewo i kkkkrzycze "kukukukuku***** nie strzelaj!".

Wraca myśliwy z polowania do domu i zastaje żonę z kochankiem w pościeli. Odbezpiecza bron i mówi.
    - Wstawaj sk...synu zaraz ci jaja odstrzelę.
    Kochanek wstając mówi błagalnie.
    - Daj mi pan jakąś szanse.
    - No dobra, rozkołysz.

Żona wykonuje jakieś dziwne ruchy przed lustrem.
    - Co ty tam robisz?!
    - Ćwiczę chwyty samoobrony, nigdy nie wiadomo, czy w ciemności nie napadnie mnie jakiś maniak seksualny.
    - Daj spokój, aż tak ciemno to nie bywa!

A large group of Russian soldiers in the border area in 1939 are moving down a road when they hear a voice call from behind a small hill:

One Finnish soldier is better than ten Russian.

The Russian commander quickly orders 10 of his best men over the hill where Upon a gun-battle breaks out and continues for a few minutes, then silence.

The voice once again calls out: One Finn is better than one hundred Russian.

Furious, the Russian commander sends his next best 100 troops over the hill and instantly a huge gun fight commences. After 10 minutes of battle, again Silence.

The calm Finnish voice calls out again: One Finn is better than one thousand Russians from:

The enraged Russian commander musters 1000 fighters and sends them to the other side of the hill. Rifle fire, machine guns, grenades, rockets and cannon fire ring out as a terrible battle is fought.... Then silence.

Eventually one badly wounded Russian fighter crawls back over the hill and with his dying words tells his commander, Do not send any more men......it is a trap. There is two of them.
    Wszak najwięcej mówią ci, którzy mają najmniej do powiedzenia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Tak... tworzy nowy wszechświat, w nim kamień i tylko kamień. Nie ma układu odniesienia i nie może go podnieść, bo względem czego miałby zmienić położenie ten kamień. Alternatywnie Bóg tworzy kamień wielkości całego wszechświata, wszechkamień, że się tak wyrażę - dalej analogicznie, nie ma układu odniesienia względem, którego można przemieścić kamień.
    To ja się chyba o ten kamień dzisiaj za..łem, bo trafić do domu nie mogłem i łeb mnie teraz strasznie boli.

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Obywatel Polski to Polak, a obywatel Niemiec to Niemiec. Jak nazywa się obywatel Wybrzeża Kości Słoniowej?
    Iworyjczyk
    D200 | MB-D200 | T17-50/2.8 | N35/1.8 | N50/1.8 | SB-600

Strona 1338 z 1948 PierwszyPierwszy ... 338838123812881328133613371338133913401348138814381838 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów