Close

Strona 42 z 57 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 570

Wątek: d5100 czy d90

Domyślnie

zrobić test bf/ff. poczytaj w necie.

wypróbuj wszystkie opcje, lv czy działa. czy stabilizacja działa, czy ostrzenie ręczne ostrzy, nie wiem, czy wyświetlacz świeci... no nie wiem. czy lampa błyska
    a potem kupować
    kup sobie jakiś filtr UV lub polaryzacyjny, najlepiej dobrej jakości za 200+ zł dla ochrony obiektywu za 1200 zł... kupić torbę na lustrzankę i kartę by móc robić zdjęcia
    torba i karta to tylko początek wydatków na akcesoria...te są oczywiście obowiązkowe.

potem będzie, statyw, wężyk lub pilot, jasna stałka, lampa, tele... i inne pierdoły typu blenda co nie oznacza że blenda to pierdoła, sama w sobie to przydatna rzecz...
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 25-05-2012 o 17:55
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    zrobić test bf/ff. poczytaj w necie.
    Z tym testem to daj sobie spokój, może zabić radość fotografowania.
    Po drugie z tym kitem ma robić test na BF, FF.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

ja np. wolałbym wiedzieć czy wszystko jest ok przed zakupem czy nie.
    radość z fotografowania pryśnie gdy po zakupie (w sklepie nie sprawdzając) pójdzie do domu, będzie robił zdjęcia, potem na komputer fotki a one nie ostre...zacznie wysyłać sprzęt na kalibracje do serwisu... po co to? nie lepiej kupić dobry zestaw ?
    ja kupiłem d90 + 18-105 sprawdziłem, ostrzyło ładnie w punkt (na bateryjkach) kupiłem i teraz mam dopiero radość fotografowania

Domyślnie

radość z fotografowania pryśnie gdy po zakupie (w sklepie nie sprawdzając) pójdzie do domu, będzie robił zdjęcia, potem na komputer fotki a one nie ostre...zacznie wysyłać sprzęt na kalibracje do serwisu... po co to? nie lepiej kupić dobry zestaw ?
    A to w Polsce nie mozna oddac i wymienia na nowy do dwoch tygodni?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DreamT Zobacz posta
    Panowie i Panie proszę o kilka najistotniejszych informacji, które pomogą mi w odbiorze D5100 + 18-105 VR z salonu. Na co zwrócić szczególną uwagę?
    Jeżeli odbierasz w salonie, to możesz poprosić sprzedawcę o przetestowanie aparatu. Ja tak zrobiłem, kiedy odbierałem swoje D5000 i 35mm. Okazało się, że Lv nie działa i sprzedawca wymienił mi aparat.

Domyślnie

ok wymienił bo miał na stanie. a jak nie ma na stanie to co ? nie kupujesz, idziesz do innego sklepu. jak używałeś swoją lustrzenke w domu i chcesz ją oddać to jej nie oddasz, bo używana.
    ciuchy w sklepie oddasz i dostaniesz swoją kasę, ale ciuch musi być nie używany z metką, a jak pójdzie do domu i po tygodniu stwierdzi, że oddaje aparat. a aparatem zrobił 5 tyś klatek? to co ? sprzęt jest nowy czy używany? nikt takiego aparatu nie przyjmie.
    używanego ciuchu nie oddasz. tak samo jest ze sprzętem foto.
    ja wole sprawdzić wszystko i być pewnym co biorę. a nie potem wykorzystywać swoje prawa klienta. ja nie kupuje lustrzanki by te prawa wykorzystywać, przy zakupie robię wszystko by tych praw nie sprawdzać/nie wykorzystywać
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 25-05-2012 o 22:46

Domyślnie

ok wymienił bo miał na stanie. a jak nie ma na stanie to co ? nie kupujesz, idziesz do innego sklepu. jak używałeś swoją lustrzenke w domu i chcesz ją oddać to jej nie oddasz, bo używana.
    Masz dziwne podejscie, przeciez po to sie kupuje sprzet, by go w domu normalnie sprawdzic, jak zle dziala i ci cos nie pasuje, wracasz do sklepu mowisz ze sprzet wadliwy, wtedy bez problemu zamieniaja na nowy, a jak nie maja to oddaja kase. Dobra, nie wnikam, widocznie Polska to inny swiat, skoro nie mozesz wymienic sprzetu na nowy.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Nie mówię że nie oddasz. Ale mówię że polska to dziwny kraj, bo to co wydaję się dla klienta jasne w chwili zakupu może okazać się nie takie jasne w momencie problemu typu zwrotu towaru.
    kup w polsce pralkę, zrób przynajmniej jedno pranie i jedź do sklepu i powiedz że chcesz oddać pralkę bo źle pierze. jak źle pierze oddaj na gwarancję niech Ci ją naprawią... jeśli to wina pralki, a nie twoja lub proszku. albo lodówkę... albo maszynkę do golenia i powiedz że jesteś nie zadowolona z golenia okolic bikini i chcesz oddać maszynkę
    powodzenia !
    oddać możesz rzeczy nie używane... nawet jak kredyt weźmiesz możesz z niego zrezygnować w ciągu 2tyg, jeśli "nie ruszysz" pieniędzy bankowych (pożyczonych) jeśli ruszysz swój kredyt czyli wydasz gdzieś pożyczone pieniądze (po to się pożycza żeby gdzieś wydać) to kredyt musisz spłacać ze wszystkimi konsekwencjami, prowizjami, karami, odsetkami itp. Nawet jeśli weźmiesz kredyt na 1mln PLN a weźmiesz z konta 1 zł

mówię o oddawaniu przedmiotów z czystego widzi misie, to oddam. Ot taka zachcianka - oddaje. Nie mam na myśli, sytuacji gdy idę do domu z nową pralką, robię pranie a ona nie działa. Albo kupię maszynkę na allegro, dostaję kurierem, włączam a ona nie działa. oddaje i dostaję nową. albo zwrot kasy.

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A to w Polsce nie mozna oddac i wymienia na nowy do dwoch tygodni?
    możesz, jeśli przedmiot jest nie używany a wątpie by ktoś kupił lustrzankę, nie używał jej i po 12 dniach stwierdził że oddaje, bo fotografia to nie jego pasja. jeśli tak stweirdzi i jej nie używał, to odda sprzęt.
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 25-05-2012 o 23:13

Domyślnie

oddać możesz rzeczy nie używane...
    wow, to jak masz sprawdzic nieuzywana rzecz skoro kupiles? Ja tam wiem jak jest w Hiszpanii, 2 tyg. na sprawdzenie, do dwoch tyg. wymieniaja na nowe, potem juz tylko gwarancja.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    wow, to jak masz sprawdzic nieuzywana rzecz skoro kupiles? Ja tam wiem jak jest w Hiszpanii, 2 tyg. na sprawdzenie, do dwoch tyg. wymieniaja na nowe, potem juz tylko gwarancja.
    sprawdzić przy zakupie. sprawdzić po zakupie z pracownikiem sklepu. Jeśli coś kupiłeś obowiązuje gwarancją. temat skomlikowany, na forum każdy może być mądry, ale sklep się uprze i Ci powie, że przedmiot używany i nie wymieni i co zrobisz kierownikowi sklepu? pobijesz go? nie, wracasz w k u r * * * * * do domu i klniesz. ja już tyle rzeczy oglądałem że nic mnie nie zdziwi i żadne tłumaczenia.
    to jest polska. sprzęt z założenia producentów, sklepów, sprzedawany jako nowy jest sprawny i działa. każda np pralka po wyprodukowaniu i przed wysłaniem do sklepów jest sprawdzana, robi się pranie. sprawdza się czy nie cieknie woda itp. potem zakłada się blokadę na bęben.
    kupujesz pralkę, przed włączeniem pralki i praniem, najważniejsza rzecz, to zdjęcie blokady bębna. jeśli tego nie zrobisz i włączysz pralkę, pralka może się zepsuć i tracisz gwarancję, bo nie postąpiłeś wg instrukcji obsługi.
    jeśli zdjąłeś blokadę, producent uznaje że pralka była używana

nie wiem, ja nigdy nie oddawałem lustrzanki, nie wiem jak to jest oddać używaną lustrzankę, z przebiegiem parę tyś zdjęć. 10 dni ciągłej pracy zawodowca i pare tyś klapnięć to chyba nie problem. niech się ktoś wypowie kto oddawał lustrzankę w ciągu pierwszych 2óch tygodni, z przebiegiem 5 tyś zdjęć. Chętnie poczytam. chyba że sklep gdzie ja pracowałem na dużym i małym agd to jakaś mafia, spisek i spekulanci i naciągacze praca studencka jeszcze... dla mnie studenta było dobrze. właśnie wtedy zarobiłem na d90 + 18-105
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 25-05-2012 o 23:34

Strona 42 z 57 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów