Close

Strona 116 z 127 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 1268

Domyślnie

Miałem/mam (długo/krótko) D70, D50, D80, D90, D300s, D3, D700, 5D, 7D, 40D, 500D, 550D +i kilka jeszcze, wszystkiego nawet nie pamiętam -każdym jest/było mi równie wygodnie.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

To w końcu są te różnice, czy ich nie ma ? Jeśli równo wygodnie to po co przepłacać?
    Pozdr.
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    To w końcu są te różnice, czy ich nie ma ? Jeśli równo wygodnie to po co przepłacać?
    Pozdr.
    Przecież wiesz o co mi chodzi -nie udawaj Piszę o kolorystyce. Nie piszę, że nie ma różnic, w ogóle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Przy okazji cytacik, który dałeś dotyczy także Ciebie -nieprawda ?
    Prawda

Jak wspomniałem, nie dziwi mnie to, ze wywołałem ambiwalentne uczucia u wyznawcy "wielkiego N". Żeby odebrać cudzą opinię, przeczytaną z własnymi emocjami i intencjami w internecie, w sposób obiektywny, trzeba ją czytac z chęcią odnalezienia obiektywizmu, a nie ze złością i sarkazmem.

Swoją opinię opieram na prostym przykładzie:
    Razem z kolegą z D700 fotografowaliśmy tę samą modelkę, w tym samym czasie. Potem otwieraliśmy nasze pliki na tym samy komputerze, starając się dojść do podobnych rezultatów kolorystycznych, używając tych samych programów tak, żeby być jak najbliżej tego co widzieliśmy, chwilę wcześniej w naturze. Niestety, nad zdjęciami z D700 trzeba było znacznie dłużej pracować.
    Co do AF, to ja nie twierdzę, że 5D2 ma AF równie dobry co D700, a tym bardziej D800. Twierdzę tylko, że pisanie, że jest tyle nietrafionych zdjęć, to takie samo pitolenie jak ... itakdalejitakdalej. Znam takich, co nie potrafią żadnym aparatem zrobić ostrego zdjęcia, a przyczyną będzie zawsze "kiepski AF".

Czy kolory z jednego, czy z drugiego, to wszystko jedno, bo i tak - niestety - najwiecej racji ma Mistrzucieczki, pisząc: "Dobre zdjecie pozostanie dobrym niewazne ze ktos zauwazy ze kolory sie minimalnie rozns".

Zauważyłem fakt. Można się z nim zgodzić, lub nie zgodzić.
    Można sobie szukać wrogów systemowych, albo nie szukać. Wolna wola.

Domyślnie

Nie jestem wyznawcą wielkiego N -używam sprzętu różnych firm, takiego który akurat mam pod ręką i takiego, który da mi odpowiedni rezultat.

Po prostu nie przysłania mi wszystkiego wielkie C.

Zauważyłem fakt. Można się z nim zgodzić, lub nie zgodzić.
    Można sobie szukać wrogów systemowych, albo nie szukać. Wolna wola.
    Też stwierdziłem fakt odnośnie kolorów. Dla mnie równie śmieszny jak dla Ciebie ten odnośnie AF.

Domyślnie

ludzie idźcie na piwo, a nie kłóćcie się o C i N - i jeden i drugi producent tworzy bardziej lub mniej g... zabawki i ma Was w .... (no tam gdzie światło nie za bardzo dochodzi w warunkach normalnych) - jesteście dla nich tylko źródłem dutków, niczym więcej nie oszukujmy się, a Wy się kłócicie o to, który lepszy lub gorszy
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Nie jestem wyznawcą wielkiego N -używam sprzętu różnych firm, takiego który akurat mam pod ręką i takiego, który da mi odpowiedni rezultat.

Po prostu nie przysłania mi wszystkiego wielkie C.
    Dlaczego więc załozyłeś, że inni mają inny niż Ty stosunek do sprzętu, który używają, pisząc o "wyznawcach wielkiego C"? Ja nie napisałem nigdzie, że Nikon jest be, a Canon cacy. Nie dałem Ci ani ułamka powodu, żebyś mógł obiektywnie stwierdzić, że jestem czegoś wyznawcą. Opisałem swoja obserwację, która wcale nie jest odosobniona. Wśród moich znajomych, równiez wielosystemowców, można usłyszeć podobne opinie.
    Pozwoliłes sobie na personalną ocenę, która jak widać, odbita jak piłeczka, równiez Tobie nie sprawia przyjemności.

Też stwierdziłem fakt odnośnie kolorów. Dla mnie równie śmieszny jak dla Ciebie ten odnośnie AF.

Tak dla rozwinięcia tematu, który jest nie w temacie tego wątku, tak wygląda róznica miedzy kolorami 2 puszek tego samego systemu
    http://mirekkania.com/zdjecia/Bialow...ubry-stich.jpg
    Oba zdjęcia zostały wykonane w tej samej chwili i poddane absolutnie identycznemu postprocesowi. Róznice między N a C, w opisanej wcześniej przeze mnie sytuacji, były znacznie poważniejsze. Niestety, nie mam obiektywnego materiału do zaprezentowania.
    To tak, żeby wyczerpać temat z mojej strony.
    Zanim się uniosę emocjami i zrobię z siebie idiotę, pozdrawiam i kończe ze swej strony.

Domyślnie

Za późno. Nie ma czasu ma piwo bo zostało jeszcze 200 zdjęć testowych do zrobienia. Wtedy będzie wiadomo który C czy N jest trochę lepszy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez graber Zobacz posta
    Za późno. Nie ma czasu ma piwo bo zostało jeszcze 200 zdjęć testowych do zrobienia. Wtedy będzie wiadomo który C czy N jest trochę lepszy
    a próbowałeś H? albo M?
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Wielkie C jest jedno i nie jest to Canon tylko Contax. Proszę nie robić zamieszania.
    Völkchlor

Strona 116 z 127 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów