Close

Strona 114 z 127 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ERRNI Zobacz posta
    Podziwiam Adama Trzcionkę za zdjęcia jakie tworzy, ale w nie mniejszym stopniu za to, że daje radę z AF-em starych piątek. Miałem poprzednio 40D i jakość AF-a była lepsza niż w 5DII. AF z 5DII to kpina w żywe oczy, żenada po prostu, jedynie środkowy punkt jest OK, ale i tak jest problematyczny przy niższym kontraście.

Albo inaczej : Adam ma D3 i ja to rozumiem. Nurtuje mnie pytanie : czemu zwyczajnie nie pozbył się 5D i 5DII i nie pozostał w systemie nikona ? I nie chcę słyszeć, że canon ma lepsze stałki .

Zrobiłem 5DIII dosłownie 3 zdjęcia : dwa na iso 12800, jedno na 1250. Na 12800 jest zadziwiająco dobrze, ale obraz na 1250 nie zawiera wcale tak wielkiej ilości szczegółów jakby można było sie spodziewać po matrycy. Moim zdaniem, relatywnie, 5D na niskiej czułości dawał oszałamiającą ilość szczegółów jak na swoją matrycę ; śmiem twierdzić (wiem, po trzech zdjęciach zrobionych - to śmieszne), że na niskim ISO w 5DIII dzieje się coś dziwnego...
    Pozdrawiam serdecznie.

Myślę że dla takiego kogoś jak Adam Trzcionka nie ma znaczenia czy to C czy N. Myślę że gdyby focił Sony rezultaty też byłyby rewelacyjne. A co do stałek to czy ja wiem czy Canon ma lepsze ? Pomimo mityczności 85 1,2 L myślę że 85 1,4G wcale od niej nie odstaje.

Domyślnie

35/1.4 ma lepsze
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    35/1.4 ma lepsze
    Jak tak to biore Canona

Czy dużo lepsze niż 35 1,4 G ??? Nigdy nie miałem przyjemności ani tym ani tym...

Domyślnie

35L jest bardzo dobrym szkłem jeżeli Ci nie przeszkadza CA. Na pełnej dziurze jest ostre jak... (szkoda, że nie można tutaj przeklinać)
    Kolory miodzio i niech mnie walą po facjacie ale kultowa już plastyka powala.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    Nie o jpg.
    Pewnie wywołam tu zaraz burzę i zaprzeczenia, ale chodzi głównie o to, że kiedy otworzysz naświetlone w tych samych warunkach pliki z np. D700 i 5DII, to zanim dojdziesz do tych samych kolorów na NEF z D700 w np. LR, to RAW z 5DII jest już dawno wyretuszowany, wysłany do druku i zapomniany.

Zgadzam się w 100%

- d700 wygeneruje większą ilością trafionych zdjęć do obróbki, z canona mamy o połowę mniej materiału ponieważ ostrość poszła i i nie wróciła
    mniej materiału ---> szybsza obróbka
    D800/Sigma 50mm 1,4 / Nikkor 35 1,8 /Tokina 11-16 2,8 / Tami 90 2,8/ Ciamciang 8mm / Sb900/ Tamron 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oge Zobacz posta
    - d700 wygeneruje większą ilością trafionych zdjęć do obróbki, z canona mamy o połowę mniej materiału ponieważ ostrość poszła i i nie wróciła
    Tyleż śmieszne, co nieprawdziwe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    Nie o jpg.
    Pewnie wywołam tu zaraz burzę i zaprzeczenia, ale chodzi głównie o to, że kiedy otworzysz naświetlone w tych samych warunkach pliki z np. D700 i 5DII, to zanim dojdziesz do tych samych kolorów na NEF z D700 w np. LR, to RAW z 5DII jest już dawno wyretuszowany, wysłany do druku i zapomniany.
    Ja tam wolę kolory z Nikona. Te różowości koloru skóry są po prostu paskudne z Canona. Zanim dojdziesz do tych samych kolorów co w Nikonie, obrabiając RAW z 5DII to te z D700 już dawno są wyretuszowane, wysłane do druku i zapomniane.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Ja tam wolę kolory z Nikona. Te różowości koloru skóry są po prostu paskudne z Canona. Zanim dojdziesz do tych samych kolorów co w Nikonie, obrabiając RAW z 5DII to te z D700 już dawno są wyretuszowane, wysłane do druku i zapomniane.
    "Powiadacie mi przyjaciele, że o gusty i o smaki spierać się niepodobne? Ależ, wszelkie życie jest waśnią o gusty i o smaki. " Fryderyk Nietzsche

Domyślnie

Takie samo pitolenie o kolorach jak i AF. Ty się śmiejesz z tekstów o AF i twierdzisz, że to nieprawda. Ja się śmieję z "przewagi" kolorów Canona. Z tym, że kolory to rzeczywiście rzecz gustu, a AF to całkowicie mierzalna i namacalna sprawa -bardzo łatwa do udowodnienia. Poza środkowym czujnikiem AF, 5D2 ma po prostu żenująco tragiczny AF, gorszy od tego co dają EL Nikona od dawien dawna. Właśnie jeden z moich kumpli przesiadł się z 5D2 na D800 (od zawsze siedział w Canonie), co jakiś czas dostaję od niego info, że aż trudno mu uwierzyć jak dużo ma teraz trafionych zdjęć, w stosunku do tego co miał podczas używania 5D2.

Przy okazji cytacik, który dałeś dotyczy także Ciebie -nieprawda ?
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Ale o co chodzi z tymi kolorami ? Że co, że w Canonie czerwony jest bardziej czerwony a w Nikonie żółty jest bardziej żółty ? Poważnie co można rozumieć przez przewagę Canona w kolorach nad Nikonem ? ( pomijając to czy ona jest czy jej nie ma ) W czym ta przewaga ma się objawiać bo nie czaję ?

Strona 114 z 127 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów