pokaż moze rawa, mozna pokombinowac![]()
Szukaj
pokaż moze rawa, mozna pokombinowac![]()
x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
www.ma-foto.pl
To ja mam odwrotnie. Kocham gory, ale mieszkam niedaleko morza (polnocnego) niestety
Prosze
http://www.sendspace.pl/file/36fd00aed4e00ff63edd9e1
a moze na jakis inny server? jakies propozycje?
Ostatnio edytowane przez swider ; 18-05-2012 o 00:38 Powód: Nie mnożymy postów!
Pozwole wstawic jeszcze jedno tym razem wyprostowaneNiestety ostrosc tez lezy ...
A tak z ciekawosci jak ustawiales ostrosc? Przed czy po zalozeniu filtra, manualnie czy AF?
Najpierw ustawilem ostrosc (AF) z zalozonym filtrem (ale jak byl jeszcze przejrzysty), pozniej przelaczylem na MF i przekrecilem delikatnie filtrem az zrobil sie czarny. nie wiem czy to dobrze, ale tak sobie wykombinowalem![]()
Nie wiem jak w przypadku tego fadera bedzie ale ja przy IR(tez ciemy filtr i malo co widac) robie tak. Ustawiam kadr potem ostrosc przez AF bez filtra nastepnie nakrecam filtr, ustawiam ekspozycje i ognia z pilota. Tylko jest jeden problem, to zalezy od ogniskowej bo jezeli tubus sie troche wysunie to trzeba uwazac zeby przy zakrecaniu filtra go nie ruszyc bo ostrosc padnie. Generalnie jest troche zabawy ale idzie sie przyzwyczaic.
fader mozna odrazu nakrecic bo zmienia sie jego ziarnistosc, ostrosc ustawiam jak jest niemal przezroczysty, a pozniej krece filtrem az wyglada jak maska do spawaniaTubus tez nie wysuwa sie bo filtr mam nakrecony na stalke..
Skontaktuj się z nami