Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Domyślnie

No już lepiej, o wiele lepiej, chociaż współczuję ceny

Jako, że kiedyś projektowałem ramy rowerowe i dawałem do wykonania, to może w przyszłości się tym zajmę i stworzę dla forumowiczów jakąś edycję specjalną paru sztuk rowerków. Będą lekkie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    No już lepiej, o wiele lepiej, chociaż współczuję ceny

Jako, że kiedyś projektowałem ramy rowerowe i dawałem do wykonania, to może w przyszłości się tym zajmę i stworzę dla forumowiczów jakąś edycję specjalną paru sztuk rowerków. Będą lekkie
    No cena nie jest niska, ale jak zobaczyłem ten rowerek na żywo to powiedziałem sobie, że dzieciak musi go mieć.
    Jest rewelacyjnie wykonany i super lekki...
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Ja zdecydowanie polecam kupno rowerka biegowego, aniżeli takiego z bocznymi kółkami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja zdecydowanie polecam kupno rowerka biegowego, aniżeli takiego z bocznymi kółkami.
    A który polecasz dla czterolatka?
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Rower biegowy jest dobry bo dziecko dzięki temu bardzo szybko nauczy się utrzymywać równowagę. Jednak gdy dziecko się nauczy to taki rower jest bezużyteczny, bo mniej mobilny niż 'prawdziwy' z pedałami. A więc jednym taki rowerek starczy na pół roku a innym na tydzień.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Rowerek biegowy przerabialiśmy jakieś 2 lata temu... W naszym przypadku był fajnym gadżetem...

Tak jak wspomniałem wcześniej - na rynku polskim nie znalazłem lżejszego rowerka niż tego Authora, który waży 7,8kg. Mój syn waży ok 17kg, więc jest to niespełna połowa jego wagi... A są przecież dzieci, które w wieku 4 lat ważą 14-15kg. Kupowanie rowerka, który waży 11-12kg to tak jakby dorosły człowiek ważący średnio 80kg miał jeżdzić na rowerze ważącym (nawet zaniżając mocno) 30-40kg... Wyobrażacie sobie jazdę takim rowerem? Bo ja nie...

Albo nie umiem szukać, albo faktycznie polski rynek jest taki bidny...

Przypominam, że chodzi o ten model: http://www.author.pl/rowery/dzieciec...iece-1/stylo-1

Co do ceny - ten rower mogę już kupić za 780zł na miejscu w sklepie w Płocku z pełną gwarancją producenta i ze świetną opieką techniczną. Jeżeli ktoś ma wątpliwości co do ceny to proponuję obejrzeć ten rowerek na żywo, dotknąć i podnieść do góry. Gwarantuję, że zmienicie zdanie nt rowerów kupionych w marketach...

Zatrważa mnie jeszcze to, że na stronach producentów rowerów np. MBike i innych nie ma nic na temat wagi danego rowerka. To tak, jakby producent chciał to ukryć... Dla mnie to dyskwalifikacja...
    Ostatnio edytowane przez mihow ; 13-05-2012 o 08:40
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Będziesz z tego Authora zadowolony, młody rowerzysta także
    A jak wyrośnie, to odsprzedasz innemu adeptowi kolarstwa.
    Był u mnie w domu dziecięcy Author, teraz chyba 5 chłopak na nim wywija (już poza rodziną) i rowerek ma się świetnie!
    Marketowe "pojazdy" zwykle nawet jednego dzieciaka nie wytrzymują, o ile nie stanie się coś gorszego...
    Ostatnio edytowane przez jm ; 13-05-2012 o 19:23
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    A który polecasz dla czterolatka?
    Mam właśnie synka 4 letniego, śmiga na tym:
    http://allegro.pl/rower-rowerek-bieg...314913127.html

Domyślnie

Jakoś nie mam przekonania do tych drewnianych(chociaż nie mówię, że odpada z tego powodu) i trochę za niskie. Już na samym początku trzeba by ustawić siodełko na maksymalną wysokość. Gdyby kupować z rok temu, to OK, ale teraz, to już trochę za mały.
    Ostatnio edytowane przez pinio ; 14-05-2012 o 09:09
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Rowerek dla 4 latka to rowerek na jeden sezon nie warto jest w niego inwestować nawet jeśli ma się 2 syna zaraz.
    Moje pociechy teraz 5 i 9 lat uczyli się na http://www.decathlon.com.pl/PL/rower...e-16-34976982/
    Zobaczcie jak poręcznie zbudowana jest rama dla takiego dzieciaka. Rower kupiony dobre 5 lat temu wytrzymał moich 2 chłopaków, dzieci sąsiadów i córki brata. Ostatnio kolega mojego syna (5 lat) wsiadł i pojechał mimo ze rodzice stracili nadzieje że się nauczy bez podpórek. Starszy jeździ na 24' GIanta z trochę lepszym osprzetem i zębatką mega range co spowodowało ze żaden podjazd mu nie straszny, i nie mam z nim teraz problemów z motywacją na górkach.
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów