Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Suhard

Domyślnie

Mogę im zarzucić to, że mają podstawowe, szkolne i dyskwalifikujące błędy techniczne. Po prostu.

Żadna filozofia tego nei broni, tego się nie da obronić gustem, klimatem, zamysłem, podejściem, notą 4 w skali 10,czy czymkolwiek innym. Aktor w Hamlecie nei może stanąć i powiedzieć: coś tam coś tam, albo nie być - bo to jest pierdzenie z podstawowym błędem w sztuce aktorskiej... Podobnie muzyk w zespole nei może zagrać nawet ładnych nut, tylko od tyłu i w złej tonacji. Perkusista obojętne jak by pięknie nie rąbnął w bęben, jeśli będzie nierówno - będzie kiks i smród jak cholera.

TO są podstawy. To są tak rudymentarne sprawy, że myślałem, ze nawet tłumaczyć tego nei trzeba.

Rzecz jasna zawsze można powiedzieć - a ja lubię złe zdjęcia. Kto inny lubi YenZZzzZZick PocKeMoNooff, a jeszcze kto inny lubi jak fałszują. OK, lubić można, kazdy lubi co innego.

Ale nie można pokazywać zdjęcia zdechłego trabanta i wmawiać że to jest Formuła 1. Najzwyczajniej i po prostu.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Całkowicie się zgadzam z pomponiarzem

Zobaczyłem zdjęcia i przewijając wątek zastanawiałem czy ze mną jest coś nie tak. Teraz wiem że z bomblem też

Domyślnie

Tutaj zgodność z pomponem jest moja 100%
    nie uczmy sie robić złych technicznie zdjęć i dopisywac do nich artystycznych filozofii.

Domyślnie

Wszystko już zostało omówione ...ale miejscówka na piątce jest cacy... I jeszcze te mgiełki i to pojedyncze wzgórze w oddali...

Domyślnie

Ja wybiore jedynke... lubie takie prostolinijne przekazy i nic na to nie poradze.
    Ostatnio edytowane przez Paablitos ; 08-05-2012 o 20:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Mogę im zarzucić to, że mają podstawowe, szkolne i dyskwalifikujące błędy techniczne. Po prostu.

Żadna filozofia tego nei broni, tego się nie da obronić gustem, klimatem, zamysłem, podejściem, notą 4 w skali 10,czy czymkolwiek innym. Aktor w Hamlecie nei może stanąć i powiedzieć: coś tam coś tam, albo nie być - bo to jest pierdzenie z podstawowym błędem w sztuce aktorskiej... Podobnie muzyk w zespole nei może zagrać nawet ładnych nut, tylko od tyłu i w złej tonacji. Perkusista obojętne jak by pięknie nie rąbnął w bęben, jeśli będzie nierówno - będzie kiks i smród jak cholera.

TO są podstawy. To są tak rudymentarne sprawy, że myślałem, ze nawet tłumaczyć tego nei trzeba.

Rzecz jasna zawsze można powiedzieć - a ja lubię złe zdjęcia. Kto inny lubi YenZZzzZZick PocKeMoNooff, a jeszcze kto inny lubi jak fałszują. OK, lubić można, kazdy lubi co innego.

Ale nie można pokazywać zdjęcia zdechłego trabanta i wmawiać że to jest Formuła 1. Najzwyczajniej i po prostu.
    No to słucham uważnie tych poważnych, podstawowych i rudymentarnych kiksów i smrodów w tych konkretnych zdjęciach. Nikt nikomu nie wmawiał, że zdjęcia powyższe to "Formuła 1", najzwyczajniej i po prostu. Za to ktoś próbuje tutaj wmawiać, że te zdjęcia to kompletna tragedia, błąd na błędzie i w ogóle "pierdzenie z podstawowym błędem w sztuce". Kto tu przesadza ?
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Za to ktoś próbuje tutaj wmawiać, że te zdjęcia to kompletna tragedia, błąd na błędzie i w ogóle "pierdzenie z podstawowym błędem w sztuce". Kto tu przesadza ?
    Ja nikomu tego nie wmawiam. To widać jak na dłoni. Tego nei potrzeba wmawiać.

To jest kiks i to jest kompletna tragedia. Mówienie że coś tu jest znośnego, to jest obraza dla oglądającego, i tyle. Szukanie jakiegoś uzasadnienia jest skazane na żałosną porażkę.

To jest spieprzone modelowo.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    nie uczmy sie robić złych technicznie zdjęć i dopisywac do nich artystycznych filozofii.
    Mógłbyś również rozwinąć, co też masz na myśli pisząc "złe technicznie"? Czyżby chodziło o brak tak przesadnej ingerencji softem, jaką Ty często stosujesz? Nie każdemu musi to odpowiadać i nie każde zdjęcie tego wymaga, by coś sobą przedstawiało. I o jakich "artystycznych filozofiach" opowiadasz?

2pompony - bądźże łaskaw skończyć z tymi ogólnikami i przejść do konkretów.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 08-05-2012 o 23:11
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Duder, czemu probujesz wciągać w lamerską dyskusję, dlaczego te zdjęcia, które razem oglądamy są złe? Najwidoczniej nie chcesz z jakichś powodów tego przyznać, i zadajesz naprawdę głupawe pytania 'czemu'...

Temu, że są tragicznie źle zrobione. TO PO PROSTU WIDAĆ BEZ TŁUMACZEŃ. Są dwa wyjścia: albo to widzisz (nie wiem dlaczego zatem tego sam nie stwierdzisz), albo drugie - że tego nie widzisz, ale wtedy zmieniłbym hobby.

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    2pompony - bądźże łaskaw skończyć z tymi ogólnikami i przejść do konkretów.

Wiesz co, niedawno jeden koleś na tym forum spytał, co komu przeszkadzają obsrane kawałki papieru toaletowego fruwające po lesie. Mnie przeszkadzają. Spytał czemu.

Odpowiedziałem mu tak, jak i odpowiem Tobie: albo to się czuje, albo nie. Albo to widzisz, albo nie. Tego się histogramem, jasnościami, czy czym innym wytłumaczyć nie da.

Jeśli nie jesteś w stanie zobaczyć tego samodzielnie, tłumaczenie nie pomoże.
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 08-05-2012 o 23:23
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Z zestawu wybiore 1,3 i 5. Ostatnie zatrzymuje nawet na dłużej. Jeśli chodzi o dyskusje o naswietlaniu ja problemu nie widzę - trudno oczekiwać aby np w przypadku 1-ki przy takim świetle dół był jasny i pełen szczegółów.

Kol. 2pompony - za bardzo sie podniecasz.....widziałem już sporo gorsze produkcje nad którymi rozplywala sie połowa forum.
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów