Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Suhard

Domyślnie

dla mnie 4 ale tam mozna by bylo poracowac nad zbyt ciemnym dolem.. jeslimasz rawa to mysle, ze warto wrocic do niego.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Kol. 2pompony - za bardzo sie podniecasz.....widziałem już sporo gorsze produkcje nad którymi rozplywala sie połowa forum.
    JA się nawet nie zacząłem podniecać. To, że jeszcze gorsze prace tu wzbudzają zachwyty mnie nie dziwi. Tutaj o kompletnie skopanych pracach mówi się, że świetne i z klimatem.

Bez podniecenia stwierdzam: nie ma się co potem dziwować, że coraz więcej młodych robi idiotycznie źle, ale myśli, że robią arcydzieła. Ktoś im w końcu powinien powiedzieć, że robią kupy, mówiąc oględnie.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

pompony
    Ooo widzę, że wymiękasz, bo nie masz twardych argumentów. A nie masz, bo ich zwyczajnie nie ma. Muszę to zrobić sam.
    Zatem punkt po punkcie :
    zdjęcie nr.1 - jakie zarzuty? Ja nie widzę powazniejszych uchybień, można się czepiać, że za ciemno na dole, a można nie, co kto lubi.
    zdj. nr.2 - pomijam jako słabe jak dla mnie.
    zdj. nr.3 - kadrowanie - nieco za dużo nieba, ale to kwestia bardziej gustu niż poważny błąd - ciekawe niebo jest tu głównym tematem. Jak w pozostałych za ciemny dół. Dla mnie najsłabsze z ocenianych czterech.
    zdj. nr.4 - już pisałem - rozjaśnienie dołu, niebo naświetlone poprawnie pewnie, że można tu jeszcze sporo uzyskać, ale błędów nie ma.
    zdj. nr.5 - dokładnie tak jak w 1. ja łykam jak jest. Błędów nie widzę.
    Wszystkim zdjęciom dołożyłbym trochę ostrości, ale nie jest to niezbędne.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Nic nei rozumiesz. Szukasz ostrości jako wyznacznika jakości. Nie widzisz błędów. Rozjaśnienie jako remedium.

Nic nei zrozumiałeś.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Czyżbyś mówił (pisał) sam do siebie? Kto tu nic nie rozumie?
    Jeśli Ty widzisz jakieś błędy,to je wskaż.
    Jeszcze raz zapytam: kto tu mówił o arcydziełach?
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 08-05-2012 o 23:51

Domyślnie

Jedno jest pewne: niebo było czad. Resztę niestety widać.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Poświęciłem chwilę by pokazać, co miałem na myśli w odniesieniu do zdj. nr.4 . Myślę, że jest to również dowód na to, że zdjęcie nie jest totalnie do d...
    P.S. Za zgodą autora umieściłbym fotkę bezpośrednio na forum, bo trzeba ją koniecznie oglądać na czarnym tle, a na Imageshacku niestety tylko biel.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 09-05-2012 o 01:39

Domyślnie

Niebo na 3 i 4 jest niesamowite!

Domyślnie

Trochę ciemno i nie podoba mi się winieta, ale poza tym całkiem fajne.

Domyślnie

Duder, chlopie, a moze napisz co dokladnie podoba Ci sie na poszczegolnych zdjeciach. Bo na razie sam napisales o tym co CI nie podoba a to jakby malo sie zgrywa z Twoim przekonaniem ze owe zdjecia sa dobre.
    A co do fotki numero 4 to zrobilem dokladnie to samo co Ty. Tylko ze ja sie dzieki tej operacji utwierdzilem w przekonaniu ze zdjecie jest po prostu slabe.

Ja przynajmniej mam sprawe prosta - nie podoba mi sie dokladnie wszystko - od ekspozycji przez kontrasty do kolorystyki.

Ja juz w sumie dawno stracilem wiare w forum jako miejsce oceny zdjec. A ten watek potwierdza jednie ze slusznie.
    Ostatnio edytowane przez Strus ; 09-05-2012 o 09:16

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów