Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Wątek: Nex-7...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Na pewno bym nie wziela D5100 majac d90, bo to byla by czysta glupota, wziac gorszy aparat.
    ale i tak nie moge sie zdecydowac.. ani na Nexa, ani na Nikona.. na razie czekam na wiecej opinii.
    D5100 gorszy od D90? Proszę Cię. Ergonomia to nie wszystko, jeśli nie pracujemy z aparatem w ręku ciągiem przez kilka godzin, to schodzi ona na dalszy plan. A mało kto z posiadaczy tych puszek trzyma aparat przy oku tak długo, to są aparaty 'wyciągnij - zrób - schowaj'. Matryca z D5100 zjada na śniadanie D90.
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Domyślnie

D5100 gorszy od D90? Proszę Cię. Ergonomia to nie wszystko, jeśli nie pracujemy z aparatem w ręku ciągiem przez kilka godzin, to schodzi ona na dalszy plan. A mało kto z posiadaczy tych puszek trzyma aparat przy oku tak długo, to są aparaty 'wyciągnij - zrób - schowaj'. Matryca z D5100 zjada na śniadanie D90.
    No widzisz, ja nie mam zamiaru dyskutowac o tym ktory sprzet jest lepszy, bo to zalezy od preferencji tego kto go uzywa. Bo tez moge napisac ze ergonomia d90 zjada na sniadanie d5100 i co tez bede miala racje, proste nie?
    a co do frazy " 'wyciągnij - zrób - schowaj' ", zamiast d5100 wymyslono po to wlasnie bezlusterkowce, ktore dadza identyczny, lub bardzo zblizony obrazek co Nexy czy Panasoniki przeroznej masci..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

No widzisz, ja nie mam zamiaru dyskutowac o tym ktory sprzet jest lepszy, bo to zalezy od preferencji tego kto go uzywa. Bo tez moge napisac ze ergonomia d90 zjada na sniadanie d5100 i co tez bede miala racje, proste nie?
    a co do frazy " 'wyciągnij - zrób - schowaj' ", zamiast d5100 wymyslono po to wlasnie bezlusterkowce, ktore dadza identyczny, lub bardzo zblizony obrazek co Nexy czy Panasoniki przeroznej masci..
    aparat jest od robienia zdjęć, nie od trzymania - czyż nie? efekt finalny powinien decydować o wartości sprzętu.

co do drugiej kwesti, to zgadzam się. sam mam dwa evile.
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Domyślnie

aparat jest od robienia zdjęć, nie od trzymania - czyż nie? efekt finalny powinien decydować o wartości sprzętu.
    Tylko, ze sa sytuacje ekstramalne, gdzie ergonomia sprzetu znacznie pomaga w robieniu zdjec, a taki okrojony nikon bez dwoch kolek bedzie tylko utrudnial przyjemnosc z fotografowania, co nie zmienia faktu, ze kazdym aparatem da sie zrobic dobre zdjecie i tak jak mowisz efekt koncowy jest najistotniejszy. Szczerze powiem, ze nawet mnie to zastanawia jak sobie by poradzi taki wykastrowany Nikon w takich trudniejszych warunkach, bo mam na mysli 3200, a on ma ta sama ergonomie co wlasnie d5100.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Tylko, ze sa sytuacje ekstramalne, gdzie ergonomia sprzetu znacznie pomaga w robieniu zdjec, a taki okrojony nikon bez dwoch kolek bedzie tylko utrudnial przyjemnosc z fotografowania, co nie zmienia faktu, ze kazdym aparatem da sie zrobic dobre zdjecie i tak jak mowisz efekt koncowy jest najistotniejszy. Szczerze powiem, ze nawet mnie to zastanawia jak sobie by poradzi taki wykastrowany Nikon w takich trudniejszych warunkach, bo mam na mysli 3200, a on ma ta sama ergonomie co wlasnie d5100.
    na forum olympusa D3200 było testowane przez jednego forumowicza, opinie są bardzo pozytywne, zwłaszcza jeśli chodzi o wyciąganie cieni.
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Domyślnie

na forum olympusa D3200 było testowane przez jednego forumowicza, opinie są bardzo pozytywne, zwłaszcza jeśli chodzi o wyciąganie cieni.
    A to pokazesz link do watku, jak nie mozna tutaj to na priw, dzieki, bo nie wiem czy poprzez Google znajde, a mnie interesuje bo zastanawiam sie nad tym Nikonem, a za jakis rok, jak dopracuja Nexa z wizjerem i w przystepnej cenie to chyba kupie tez Nexa, a teraz bedzie drugi Nikon.

Domyślnie

Ciekawy artykuł porównujący rozdzielczość obiektywów do Nex-7 (i nie tylko ):
    http://www.lensrentals.com/blog/2012...ion-comparison

Fragment podsumowania:
    "We chose the Leica 50mm f/1.4 Summilux because we’ve tested it on a lot of other camera systems and know the lens is as good as it gets from a resolution standpoint. That the Sigma 30mm, a $200 lens, is keeping pace with it is really amazing. Obviously it’s not really a wide aperture prime, with a maximum aperture of f/2.8, but it gives world-class resolution. The Sony 24mm f/1.8 is not the bargain the Sigma is, but from f/2.2 on it has amazing center resolution, although it lags behind the other two in the corners.
    ...
    My hat is off to Sigma for making a couple of really good lenses at amazingly good prices. Well done! "
    (Roger Cicala Lensrentals.com April 2012)
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów