Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: Nex-7...

Domyślnie

Ja póki co zachwycam się moim Panasoniciem G3 i szykuję się do porównania z D90 co może zaowocować decyzją "czy naprawdę potrzebuję lustrzanki?
    O, to ja jestem bardzo ciekawa, wynikow, mam d90 i od paru tygodni niezmiernie nosze sie ktory bezlusterkowiec wybrac, ze wzgledu na ich wielkosc i nie moge sie zdecydowac, a tu jeszcze wyszedl Nikon, ktory idealnie by mi tez odpowiadal, pod wzgledem parametrow, jedyna wada, to jego wielkosc, chce malutki, a nie kolejna duza lustrzanke..
    ja co prawda Panasonici odrzucilam, jedynie biore pod uwage Nexy, a te jak wiadomo maja swoje wady, musze miec lustrzanke ze wzgledu na to co fotografuje duzo dynamicznych scen przy slabym oswietleniu, ale oprocz tego, do architectury, street photo, to juz nie potrzebna mi lustrzanka, chce cos malego.. cos co by uzupelnialo lustrzanke, ale mam czas, na razie jestem w trakcie obserwowania nowosci, za jakis czas zdecyduje.. moliwe ze wezme nexa5N, choc nie ma wizjera, jakos moze przeboleje, ale pobawie sie i zobacze czy mi bedzie odpaowiadac.. moze tak Sony zrobi niespodzianke i wypusci cos fajnego niebawem..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    moze tak Sony zrobi niespodzianke i wypusci cos fajnego niebawem..
    Najlepszą niespodzianką byłoby gdyby Sony opuścił cenę "7", tak do 3500

Domyślnie

O, to ja jestem bardzo ciekawa, wynikow, mam d90 i od paru tygodni niezmiernie nosze sie ktory bezlusterkowiec wybrac, ze wzgledu na ich wielkosc i nie moge sie zdecydowac, a tu jeszcze wyszedl Nikon, ktory idealnie by mi tez odpowiadal, pod wzgledem parametrow, jedyna wada, to jego wielkosc, chce malutki, a nie kolejna duza lustrzanke..
    ja co prawda Panasonici odrzucilam, jedynie biore pod uwage Nexy, a te jak wiadomo maja swoje wady, musze miec lustrzanke ze wzgledu na to co fotografuje duzo dynamicznych scen przy slabym oswietleniu, ale oprocz tego, do architectury, street photo, to juz nie potrzebna mi lustrzanka, chce cos malego.. cos co by uzupelnialo lustrzanke, ale mam czas, na razie jestem w trakcie obserwowania nowosci, za jakis czas zdecyduje.. moliwe ze wezme nexa5N, choc nie ma wizjera, jakos moze przeboleje, ale pobawie sie i zobacze czy mi bedzie odpaowiadac.. moze tak Sony zrobi niespodzianke i wypusci cos fajnego niebawem..
    Ja skreśliłem NEXy bo ich optyka zbyt kompaktowa to nie jest więc w sumie aparat muszę nosić w torbie niewiele mniejszej niż ta od D90. Dodatkowo system Micro 4/3 ma tyle optyki co bezlusterkowe systemy Sony, Nikon, Samsung razem wzięte i nowości też szybciej dochodzą bo pracuje nad nimi Panasonic, Olympus i producenci niezależni (Sigma już, a Tamron niebawem). Co więcej żaden NEX prócz drogiego NEX-7 nie ma stopki lampy, a ja lubię pracować z błyskotkami, również zdjętymi z aparatu (strobing, studio). Pewnie mój G3 pracuje gorzej na ISO6400 od NEX-5n ale i tak nie używam takich czułości bo lubię zdjęcia o dużych detalach więc wolę dopalić lampą lub użyć statywu. Do moich zastosowań m 4/3 sprawdza się świetnie ale każdy powinien dobierać sprzęt wg swoich potrzeb
    Zajrzyj czasem na mój blog ze stopki. Przez weekend majowy zrobię porównanie z D90 i może z D7000 jak kolega mi użyczy. Póki co stwierdzam, że różnice w rozpiętości tonalnej G3 z D90 widzę tylko na papierze. Może po prostu nie pracuję w warunkach gdzie bym to jakoś ewidentnie poczuł. Poza tym ISO, kolorki, AF, filmowanie na korzyść Panasonica. Nie sprzęt robi zdjęcia tylko fotograf
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Najlepszą niespodzianką byłoby gdyby Sony opuścił cenę "7"
    Myslisz ze to realne, tak np. po wakacjach? Najtaniej samo body to koszt 1000 euro. A widze ze ceny poszybowaly w dol, na leb, w przypadku Olympusa, ciekawe kto po nim..
    Nie sprzęt robi zdjęcia tylko fotograf
    ja to wiem. Zdjecia masz ladne, chociaz malo. Ja sie wczesniej zastanawialam nad jednym niedrogim panasonikiem gf3, on to jest dopiero malutki, ale niestety, nie ta jakosc co oferuje Nex, wiec odpadl..
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 23-04-2012 o 18:39
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Zdjecia masz ladne, chociaz malo. Ja sie wczesniej zastanawialam nad jednym niedrogim panasonikiem gf3, on to jest dopiero malutki, ale niestety, nie ta jakosc co oferuje Nex, wiec odpadl..
    Zdjęcia cykam ale nie mam czasu na zbyt wiele uploadowania Po trochu się nazbiera Szczególnie pasuje mi duet Lumix G3 + M. Zuiko 45mm f/1.8 - nie zdejmuję prawie tego szkiełka
    Nic i Panasonic G3

Domyślnie

A co byscie wybrali nowego Nikona czy Nexa 5N?
    Dajmy na to ze nie potrzebna Wam szczegolnie ergonomia i zastosowanie w trudnych warunkach..

Domyślnie

Jak dla mnie to Nikon 1 nie pozwala na sensowną zabawę głębią ostrości.
    Nic i Panasonic G3

Domyślnie

Chodzilo mi o Nikona d3200

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

A co byscie wybrali nowego Nikona czy Nexa 5N?
    Chodziło mi o 3200
    D3200 NIE. D5100 TAK.
    Ale jak masz D3200 albo Nex 5N to jeśli pasuje Ci ergonomia - bierz 5N.
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

D3200 NIE. D5100 TAK.
    Na pewno bym nie wziela D5100 majac d90, bo to byla by czysta glupota, wziac gorszy aparat.
    ale i tak nie moge sie zdecydowac.. ani na Nexa, ani na Nikona.. na razie czekam na wiecej opinii.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów