6, 7 i 8 wygląda jak wklejonepoza tym nie jest źle. Bardzo ładne kolory na 6
![]()
Szukaj
6, 7 i 8 wygląda jak wklejonepoza tym nie jest źle. Bardzo ładne kolory na 6
![]()
|| 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
A może to przez tą G.O. Ale gwarantuję że nie są wklejone![]()
2x Canon 5D Mk III, Sigma 15mm F/2,8 FE, Sigma 85mm F/1,4, Canon 16-35L II, Canon 35L, Canon 135L, Canon 70-200 L IS II
Przez GO teżjakim szkłem i na jakiej przysłonie robione?
|| 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
6. 85/f1,8@1,8![]()
2x Canon 5D Mk III, Sigma 15mm F/2,8 FE, Sigma 85mm F/1,4, Canon 16-35L II, Canon 35L, Canon 135L, Canon 70-200 L IS II
Do kompromitacji to Ci jeszcze daleko.
Co prawda trochę się myliłem pisząc, że kolor będzie lepszy bo… jest o NIEBO lepszy!
Mam jeszcze kilka uwag (wiem, wiem -- marudzę).
Na pierwszym zdjęciu faktycznie błysnąłeś dość mocno lampą -- jak zauważył ktoś wcześniej -- gdyby nie utrata szczegółów na białej bluzce (zwłaszcza lewy rękaw) nie przeszkadzałoby mi to zbytnio… natomiast co innego przykuwa moją uwagę -- twarz. Nad nią powinieneś popracować. Skóra jest zbyt niebieska i wygląda niezdrowo, przydałoby się ocieplić i iść w kierunku przyjemnej brzoskwiniowej barwy. Niedoskonałości pojawiające się na czole też do usunięcia. Najgorzej prezentują się jednak usta. Zamiast apetycznej czerwieni współgrającej z koralami, widzimy ciemne, sino-fioletowe kolory. Co najmniej jakby modelka chwilę przed sesją zajadała się borówkami.
Ogólnie twarz do poprawy. Powinna być delikatna, jasna i świetlista, a jest: ciemna, szaro-niebieska i… niezdrowa.
Nie pasuje mi też (obróbkowo) zdjęcie 9. Szare, wyblakłe, pozbawione życia -- negatywnie wyróżnia się na tle pozostałych: ciepłych, kolorowych i kontrastowych. Ale chwila spędzona w PSie i spokojnie tchniesz w nie nowe życie.
Powodzenia!
Ostatnio edytowane przez swider ; 15-04-2012 o 19:54
kolor zdecydowanie uatrakcyjnił te zdjęcia
mi się podoba zdjęcie nr 8
swider dzięki za konstruktywne uwag, właśnie tego mi potrzeba. Możesz marudzić ile chcesz, byle by coś wnosiło to marudzenie, a twoje wnosi. No właśnie tak przy okazji spytam, używanie lampy w takich warunkach (każde zdjęcie tutaj jest z lampą) to błąd?![]()
To już zależy od Ciebie.Używanie lampy nie jest związane li tylko z ciemnymi pomieszczeniami, to również delikatne wypełnianie cieni w plenerze, błyskanie jako kontra itd. itp.
Jeśli uważasz, że w danej sytuacji oświetleniowej lampiszon (albo i kilka) jest potrzebny, masz zamysł na kreatywne wykorzystanie światła sztucznego -- śmiało! Z jedną uwagą. Postaraj się wykombinować jakiś dyfuzor -- parasolka, softbox, zwykłe prześcieradło. Światło z bezpośredniego błysku powoduje powstawanie ostrych cieni, co na ogół nie jest pożądanym efektem (choć trzeba zaznaczyć, że niektórzy z premedytacją błyskają w ten sposób).
No to może jeszcze jedno pod ocenęI dziękuję za wskazówki
11.Sugerowałem się radami swidera na temat obróbki, kolorów i tp. Ale pewnie nie do końca o to chodziło.
![]()
Ej, ej… ale bez szerzenia defetyzmu, nie służy to dyskusji i szlifowaniu warsztatu.Akurat udało Ci się dokładnie to o czym pisałem. Jest przyjemnie, ciepło i kolorowo -- fajowsko.
Naturalnie nie byłbym sobą gdyby się nie przypierniczył do czegoś. Ale to już serio szczegóły.Dwie rzeczy (łatwe do usunięcia): rzucająca się w oczy AC na lewym rękawie i brak szczegółów w czerwieni na wstążce od gorsetu (odcinek pionowy od pasa do końca kadru). W przypadku czerwonej wstążki wystarczy zmniejszyć saturację waloru, możesz też spróbować pokombinować z jasnością. Aberracja to też chwila moment na dwóch suwakach w ACRze.
PS Zapomniałem wspomnieć jeszcze o palcach/dłoniach -- układ niezbyt szczęśliwy, wyglądają trochę jak amputowane, zwłaszcza kciuk. Powtarzam się, ale pamiętaj -- diabeł tkwi w szczegółach.![]()
Ostatnio edytowane przez swider ; 15-04-2012 o 22:13
Skontaktuj się z nami