Close

Strona 223 z 348 PierwszyPierwszy ... 123173213221222223224225233273323 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 221 do 2 230 z 3475

Wątek: Nikon D4

shaolin1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kilimanjaro Zobacz posta
    nie tłumaczy.czyści matrycę.po każdym czyszczeniu miałem nadzieję,że coś się poprawi.w sumie odbyło się około 8-9 czyszczeń matrycy i 1-dno komory lustra.
    serwis musi stwierdzić wadę a na razie dmucha na matrycę po czym efekt jest w miarę(widoczne plamy w mniejszym natężeniu) skuteczny na około 5-10 zdjęć,później plam przybywa.
    zdjęcie powyżej przedstawia 10-te zdjęcie po wyjściu z serwisu,niestety wrócić nie miałem już okazji bo serwis się zamykał w sobotę ,stąd będę jechał ponownie 500 kilometrów i jeszcze raz reklamował produkt w ramach gwarancji od NIKON POLSKA.
    od wejścia do serwisu zdjęcia były robione bez zmiany obiektywu przeze mnie.całą procedurę czyszczenia i zakładania obiektywu wykonywał serwis.
    Cytat Zamieszczone przez oge Zobacz posta
    Współczuje wszystkim co mają problemy ze swoimi D4 oraz D800.
    To jest kpina i robienie z klienta głupka - kłamanie w żywe oczy, że to pierwszy raz się z takim przypadkiem spotkali, tudzież zwalanie na kurz i już.

Przydał by się wątek gdzie użytkownicy podadzą początkowe numery seryjne, oraz dolegliwość aparatu.
    Pozostaje mi tylko zacytować samego siebie... (post nr 1191 z 30 stycznia br) :
    Cytat Zamieszczone przez shaolin1 Zobacz posta
    Ja na waszym miejscu (a raczej na miejscu potencjalnych nabywców) nie podniecał bym się tak D4 z jednej prostej przyczyny. Lepiej niech go kupi jedna osoba i potestuje, żeby się nie okazało że mechanizm lustra jest taki sam "wspaniały" jak ten z D7k
    D7k zdaje się że też na samym początku był super a w fazie testów czy na pokazie nikt nie odkryje czy znów nie chlapie olejem na matryce albo czy mechanizm lustra nie jest wadliwy. W D7k z tego co wiem nie były to wady widoczne od razu. No chyba że się mylę Panowie i od razu da się odkryć że D4 jest pozbawiony wad? Wtedy poprawcie mnie...
    Ostatnio edytowane przez shaolin1 ; 15-04-2012 o 13:04

Domyślnie d4 plamy na matrycy

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ja jestem szczęśliwym posiadaczem D800 - nie robię testów jako takich, tylko fotografuję - kilkadziesiąt zdjęć testowych zrobiłme, żeby widzieć czego się można spodziewać po tym body i wszystko Generalnie, jeśli ktoś chce być zadowolony ze sprzętu a nie dołować się z powodu jakiejkolwiek "wpadki" producenta, polecam robić to samo
    Paweł,ja rozumiem ale zobacz,że Twoje podejście nie służy mojemu problemowi związanemu z nabyciem felernego sprzętu.
    Uważam,że jeżeli my jako forumowicze będziemy bagatelizować problemy związane z należną nam gwarancją to szkodzimy wszystkim użytkownikom,którzy nabyli uszkodzony sprzęt.

Byłem na Twojej stronie,masz piękne zdjęcia i cieszę się,że masz nowy,dobry aparat ale zrozum również mnie,że oczekiwałem profesjonalnej lustrzanki,czegoś lepszego po przesiadce z d700 dla mnie.

Zwróć uwagę,że zamieszczając zdjęcia z wadami w moim d4 oraz opisując sytuację na forum nikogo nie obrażam ani nie wypowiadam się negatywnie co do jakichkolwiek działań związanych z naprawą mojego sprzętu przez serwis tylko relacjonuje przebieg i ewentualny postęp całej sprawy.

Przypominam,że spędziłem tam dwa dni i powinieneś brać pod uwagę fakt,że jeżeli serwis nie będzie potrafił usunąć wady na matrycy to powinienem(należy mi się) dostać nowy pełnowartościowy sprzęt a nie wysyłać mnie na zdjęcia i radzić cieszyć się ich robieniem tak jak to robisz Ty.

Jest różnica,masz dobry sprzęt a ja mam uszkodzony.
    No Paweł... no chyba tak jest prawda?

Jestem Nikoniarzem,zaufałem tej firmie więc chyba nie oczekuję rzeczy nie możliwych do wykonania.

W poniedziałek jadę ostatni raz do serwisu i jednocześnie do siedziby Nikon Polska.
    Wierzę,że nie zawiodę się na marce Nikon.Kurcze,jakoś na prawdę w to wierzę...

Jeżeli nie załatwię sprawy biorąc pod uwagę koszta związane z dwudniową wizytą w Warszawie oraz przejazd z trójmiasta,nie mówiąc już o tym,że nie mogę pracować w tym czasie pozostaje mi tylko zgłosić sprawę do rzecznika praw konsumenta.

Paweł pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez kilimanjaro ; 15-04-2012 o 13:21 Powód: błąd w treści

Domyślnie

ja nie pisałem konkretnie o Twoim przypadku.
    Z perspektywy kilku przypadków serwisowych, wiem że z każdego "babola" trzeba zinterpretować indywidualnie - czy można z tym żyć i czekać na rozwizanie sprawy, czy problem wydaje się tak beznadziejny, że trzeba wykazać maksymalną determinację do rozwiżania problemu natychmiast.
    W przypadku Twojego D4 nie bardzo potrafi zmiescić w mojej łepetynie, dlaczego nadal masz syfyu na matrycy ?! Jeśłi serwis sobie z tym nie może poradzić - to trzeba zastanowaić się czy masz szansę na korzystanie z "niezgodności z umową sprzedazy" w miejscu zakupu.
    Jeśli natomiast babole zniknęły po czyszczeniu i pojawiły się powtórnie - czyli migwka/lustro nadal chlapie - czego efekty widać krótko po czyszczeniu, a serwis twierdiz że to pyłki i nie poczuwa się do jakiejkolwiek odpowiedzialności, to trzba zarządać takiej ekspertyzy na piśmie dalej walczyć w udowienienie że się mylą, albo zarządać powtórnego czyszczenia a potem zapiąc na stałe jenden obiektyw - u nich w serwisie i nabić seriami kolejne 1000zdjęć na liczniku aparatu, po czym sprawdzić czy są syfy czy nie. Jeśli są, to na pewnie nie przez wymianę obiektywu, tylko za sprawą chlapania. W zalezności od wyników "eksperymentu" zdefiniować swoje rządania
    Albo nauczyć się z tym żyć; systematycznie plamkować zdjęcia, albo czyścić matrycę.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie d 4 matryca

Dzięki Paweł.

Tak zrobiłem,po pierwszym czyszczeniu zapięliśmy mój wyczyszczony przez serwis obiektyw 14-24 i ja już go z body nie zdejmowałem.odbywało się to w ten sposób,że serwis czyścił matrycę,oddawał mi body z zapiętym obiektywem,ja wychodziłem na zewnątrz,robiłem zdjęcia,po czym wracałem i stwierdzałem "dalej to samo".
    Serwisant odbierał powtarzał czynność czyszczenia i tak około 8 razy.
    Później było czyszczenie lustra,krótki test,nie zauważyłem,że na f4 mówię sobie uf...pomogło...patrzę jednak,nie ta przysłona,przymknięcie f166,f20,f22 i efekt jest na ostatnim zamieszczonym przeze mnie zdjęciu.

dam znać forum,jeżeli chcecie co nastąpi ze strony NIKON POLSKA po poniedziałkowej wizycie.

mam ufność,że Nikon Polska to profesjonalna firma a wady w aparatach mają prawo się zdarzać, natomiast konsument wybierając Nikona ma być przekonany,że gwarancja jest gwarancją a nie tylko nic nie wartą kartką papieru...i w przypadkach takich jak mój otrzyma nowy,pełnowartościowy produkt.

pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez kilimanjaro ; 15-04-2012 o 14:29 Powód: błąd w treści

Domyślnie

Współczuje i życzę powodzenia. Niezależnie czy to kurz, olej, benzyna czy paprochy nie powinno to mieć miejsca (nie w takim stopniu jak na lewym górnym rogu twojego zdjęcia).
    Pierwsze słowa jakie przyszły mi do głowy po otwarciu linku to było czysto polskie "O k..wa!!!!".
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Zolty,dzięki i powiem Tobie,że z tym czysto polskim jak to co tam jest pierwszy raz zobaczyłem to mamy tak samo

http://speedy.sh/sY6rC/DSC-0906.JPG
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 15-04-2012 o 20:18

Domyślnie

Ok, wy sobie gadajcie o tym oleju/kurzu a ja jestem po pierwszym meczu robionym D4
    Poprawa AF znacząca, śledzenie lepsze, moment złapania ostrości duuużo szybszy. Nie ma wybacz, trzeba zbierać dutki...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

shaolin1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Ok, wy sobie gadajcie o tym oleju/kurzu a ja jestem po pierwszym meczu robionym D4
    Poprawa AF znacząca, śledzenie lepsze, moment złapania ostrości duuużo szybszy. Nie ma wybacz, trzeba zbierać dutki...
    a ta zieleń na wyświetlaczu lcd nie jest uciążliwa zbytnio?
    Swoją drogą to poza tym olejem i tą zielenią na wyświetlaczach to D4 to puszka marzenie

Domyślnie

zieleń JEST upierdliwa, bo nie sposób określić poprawności balansu bieli
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie d4 matryca

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    qooba! tanio sprzedam swój egzemplarz jak Ci nie robi różnicy olej na matrycy!

Strona 223 z 348 PierwszyPierwszy ... 123173213221222223224225233273323 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów