Close

Strona 221 z 348 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231271321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 201 do 2 210 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Spokojnie. W kwestii NIKONA i CANONA w Szczecinie w tym roku ruszy profesjonalne i specjalistyczne centrum z dystrybucją na cała Polskę. Dwóch szczecinian prowadzi b e z p o ś r e d n i e rozmowy z japońcami. Nie będziecie się musieli powoływać na jakiegoś Foto J*ra.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    Spokojnie. W kwestii NIKONA i CANONA w Szczecinie w tym roku ruszy profesjonalne i specjalistyczne centrum z dystrybucją na cała Polskę. Dwóch szczecinian prowadzi b e z p o ś r e d n i e rozmowy z japońcami. Nie będziecie się musieli powoływać na jakiegoś Foto J*ra.
    nie ma takiej opcji na legalne sprowadzanie innymi kanałami, jak jest "Nikon Polska" ...

Domyślnie

A dlaczego nie? Nikon Polska to "tylko firma". A jak widzimi, to NP jest waskim gardlem w PL. Pomijam fakt jakosci. Po prostu nie wyrabiaja sie. A natura i biznes nie znosi prozni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    Po co ta ironia ? Kilka setek zrobi jeden "tester". Potem zużycie migawki idzie w tysiące. Skoro Tobie to nie przeszkadza w NOWYM sprzęcie za 26000 zł. to nie ma sprawy
    Nie, zupełnie mi to nie przeszkadza. Nawet jeśli kosztowałby dwa razy tyle.
    I co z tego, że jeden tester zrobi kilkaset klatek? Jaki ma to realny wpływ na kondycję takiego sprzętu? Tym bardziej, że nawet zawodowiec nie wciśnie "lepiej" spustu niż byle lamer. Te mdłe gadki o korpusach które w momencie zakupu mają po kilkaset zdjęć na liczniku i jakaś maruda robi z tego problem, świadczą tylko o charakterze pacjenta. O ile to możliwe, lepiej trzymać się od takich okazów z daleka.
    F5, D800, F70, C550D + 18-200/3.5-5.6, N17-35/2.8, N28-70/2.8, N70-200/2.8 VR, N20-35/2.8, N35-70/2.8, N24-120/4, N70-300/3.5-5.6, S180/3.5, N60/2.8, SB-28, SB-800 itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    A dlaczego nie? Nikon Polska to "tylko firma". A jak widzimi, to NP jest waskim gardlem w PL. Pomijam fakt jakosci. Po prostu nie wyrabiaja sie. A natura i biznes nie znosi prozni.
    nie wierzę, że nie wiesz jak to wygląda "od strony prawnej"... mogą być tip'ami ale nigdy oficjalnymi dystrybutorami...

poza tym - wąskim do czego ? bo brak D800 i D4 ? a gdzie są ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hektor Zobacz posta
    Nie, zupełnie mi to nie przeszkadza. Nawet jeśli kosztowałby dwa razy tyle.
    I co z tego, że jeden tester zrobi kilkaset klatek? Jaki ma to realny wpływ na kondycję takiego sprzętu? Tym bardziej, że nawet zawodowiec nie wciśnie "lepiej" spustu niż byle lamer. Te mdłe gadki o korpusach które w momencie zakupu mają po kilkaset zdjęć na liczniku i jakaś maruda robi z tego problem, świadczą tylko o charakterze pacjenta. O ile to możliwe, lepiej trzymać się od takich okazów z daleka.
    To trzymaj się ode mnie z daleka Uczepiłeś się jak marny sprzedawca, który nie szanuje klienta

Całe szczęście, że mam uczciwego i wyrozumiałego sprzedawcę, który rozumie, że ktoś kupując nowy sprzęt chce, żeby był nowy
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Chodzilo mi o to, ze jesli na horyzoncie NJ pojawi sie wiarygodny dystrybutor w Polsce, to dlaczego nie? Biznes is biznes

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    Spokojnie. W kwestii NIKONA i CANONA w Szczecinie w tym roku ruszy profesjonalne i specjalistyczne centrum z dystrybucją na cała Polskę. Dwóch szczecinian prowadzi b e z p o ś r e d n i e rozmowy z japońcami.
    1. Jak nie wezmą z europejskiej dystrybucji to nie będzie gwarancji w Polsce.
    2. Nikon nie będzie robił sobie wewnętrznej konkurencji, to bez sensu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

witam ponownie.

wróciłem z serwisu z moim d4 do trójmiasta.

efekt jest taki,że w poniedziałek muszę jechać tam ponownie.

nie wiem forumowicze czy jesteście zainteresowanie brudną matrycą w nikonie d4 nawet po 8-mio krotnym czyszczeniu jej przez serwis.

jeżeli ta historia jest dla Was ciekawa proszę o posty z waszym info o zainteresowaniu to będę dodawał zdjęcia i tłumaczył jak przebiegały i na czym skończyły się dwa dni wizyty w serwisie w Warszawie.

fakt jest taki,że nowy aparat zakupiony 30 marca z przebiegiem około 500 klatek po dwóch dniach czyszczeń matrycy przez serwis w dalszym ciągu jest zabrudzony tak jak to przedstawia poniższe zdjęcie.

Domyślnie

Chętnie poczytam jak sobie z tym radzisz i co robi serwis aby wyeliminować problem.
    Nie widać zdjęcia.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Strona 221 z 348 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231271321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów