Close

Strona 202 z 348 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252302 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 011 do 2 020 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

widzialem

Domyślnie

Przyszedł mój D4 Wycofuje to co napisałem, że żałuję sprzedaży D3s AF jeszcze lepszy niż był. Wysokie ISO też jest bardzo miłe, d4 jakby lepiej leży w dłoni. Sample porównawcze postaram się przesłać koło piątku

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

No to czekamy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    ha... wczoraj była inna, więc raczej na rynek brutalnie wkracza życie.
    Jeszcze dwa miesiące i za 20 temat będzie do zrealizowania.

Domyślnie

dzis rano byla inna pewnie pomyyyylka
    za 2 mies. to ciekawe jak bedzie z dostepnoscia... w usa jeszcze wiekszosc preorderow nie jest zrealizowana...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    dzis rano byla inna pewnie pomyyyylka
    za 2 mies. to ciekawe jak bedzie z dostepnoscia... w usa jeszcze wiekszosc preorderow nie jest zrealizowana...
    myślę, że opracowywane przez kilka lat nowe body, które ma być flagowym modelem firmy i sprzedawane będzie przez kolejnych kilka lat - z czysto ekonomicznych względów "musi na siebie zapracować" i będzie go w bród i pod dostatkiem i jeśli ktoś go nie kupi to nie z powodu trudności z dostępnością- spokojnie, na razie to gorący towar, idzie lato, olimpiada, ale niech się tylko zaspokoi pierwszych zamawiaczy, będzie sobie leżał i czekał na klienta na półce magazynu. To tylko kwestia czasu i raczej miesięcy nie lat. Aczkolwiek, jak ktoś musi mieć teraz i natychmiast - to może mieć problem, jak zejdą pierwsze dostawy, zwłaszcza w tym dzikim kraju.

Domyślnie

no to oczywiste... ja mowie o perspektywie od dzis do polowy wakacji. pozniej cena zleci na leb, pewnie do poziomu ostatniej ceny d3s i bedzie dostepny wszedzie... natomiast domyslam sie, ze jesli znikna te ktore jeszcze zostaly, to na kolejna partie trzeba bedzie troche poczekac...

Domyślnie

no właśnie, jak dałem radę zarobić na chleb i D200 i D300 to jeszcze te trzy miesiące pociągnę z D3. Podoba mi się kilka funkcji w D4, ale bez przesady, nie muszę go mieć w świątecznym koszyku .

generalnie, jak piszą media "...kluczowy rynek docelowy dla D4 to Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012..." i myślę, ze dopiero w okolicach wakacji cena i dostępność D4 będzie bardziej rozsądna, aczkolwiek znając politykę cenową Nikona z poprzednich lat - znacznych obniżek cen za topowe modele raczej bym nie oczekiwał. Może być jakaś "chwilowa" promocja w pewnej chwili - i bardziej atrakcyjna cena "do wyczerpania zapasów" i kto wtedy kupi - wyjdzie na tym jako tako, poniżej 20tys sadze że nie ma szans na nowy i oficjalny. Bo coo by powiedzieli wtedy pierwsi nabywcy ?
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 28-03-2012 o 21:55

Domyślnie

looki a gdzie zamawiałeś? w kraju czy gdzieś poza?

osobiście najbardziej po cenie irytuje mnie brak dostępności akumulatorów i kart xqd - jak korzystać z aparatu kiedy nie ma jeszcze w polskiej dystrybucji en-el18...

Strona 202 z 348 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252302 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów