Szukaj
Posiadanie Nikona nie czyni fotografem. Czyni właścicielem aparatu marki Nikon.
Jestem właścicielem- na fotografa przyjdzie czas
Jak poczytasz tyle postów co ja, żądających preseta do tego, konkretnie tego, a nie innego efektu jaki delikwent zobaczył gdzieś na obrazku, lub chęci poszukiwania magicznego pluginu, który jednym guzikiem zrobi właśnie taki konkretny efekt - to zmienisz zdanie o orangutanach i ludzkości.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Panowie i Panie odesłano mnie do tego wątku - czy to wszystko tak pięknie działą w LR 3.5 ??
Organoleptycznie stwierdzam że większość działa w LR 3.2 więc w 3.5 też powinno![]()
Zebrał może ktoś wszystkie presety co było wstawione (podlinkowane) w tym wątku?
Jesli tak to zapoda ktos linka? Ewentualnie miejsce do zassania?
Z góry dziekować
Musisz przejżeć kilka stron i sobie ściągnąć.Nie ma jednaego miejsca - dużo aż tak bardzo tego wale nie ma.
Ok to zasse z postów, ale nurtuje mnie jeszcze jeden problem jaki w moim przypadku występuje i LR jeśli wie ktoś jak rozwiązać go proszę o rade co zrobić.
Osobiście robie w JPGkach ale z tylko jednego powodu właśnie tego problemu.
Jak robie w JPG i zaimportuje zdjęcia z puszki na dysk jest wszystko OK, natomiast jak robie w RAW to wszystkie zdjecia które sa zrzucone na dysk są z taką "kłódeczką" i nic z nimi nie moge zrobić ani zaimportować do LR ani PSa. Wyglądaja na zablokowane - miał ktoś coś takiego?
Trochę odgrzebałem starocia ale co tam ...
Może ktoś mi będzie umiał pomóc. Staram się dodać do LR 3 te presety z onOne Software. No i ściągam wersja na swój system MAC Lion, czyli mam dmg, w instrukcji jest napisane żeby odpalić i to wystarczy. No to odpalam dmg, leci mi instalacja ... dziwne, że plik zajmuje 10MB a instalator mi mówi że potrzeba 1MB miejsca na dysku. Przelatuje instalacja, wszystko oki ... odpalam LR i nic ... pusto. Nie ma tych presetów. Nie mogę ich też ręcznie dodać bo nie mam jak, mam tylko to dmg...
Ktoś miał podobny problem i może mi napisać co ja źle robię ...
a próbowałeś zaimportować te presety ręcznie ?
prawym na user presets -> import -> wskazujesz lokalizację presetów na dysku i posprzątane![]()
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Skontaktuj się z nami