Nie siedzę teraz przed kompem ale chyba w LR prawy klik i usuń się da.
Wysłane z SGS-Tapatalk
Szukaj
Nie siedzę teraz przed kompem ale chyba w LR prawy klik i usuń się da.
Wysłane z SGS-Tapatalk
D90 szkiełka i błyskotki
nie da się... pojawia się: "new folder" albo "export" ...
żeby była jasność mówię o presetach tych automatycznie dołączanych z lightroomem nie o presetach definiowanych przez użytkownika...
wykasowałem je z katalogu, nie ma ich tam ale uruchamiają się ... pewnie zapisane są gdzieś indziej... tylko GDZIE?
Ostatnio edytowane przez TSpider ; 09-07-2011 o 08:31
Tych oryginalnie zamontowanych raczej nie ruszysz. Ja zwinąłem paletę i tak zostawiłem, nie zajmuje tyle miejsca, do tego pracuję z solo mode![]()
... wnerwia mnie to podczas korzystania z modułu LIBRARY bo rozwija się cała dłuuuuga lista "wbudowanych" i "usera" i trzeba ją przeeeewijać do końca żeby kliknąć te definiowane usera na końcu... np B&W które w ogóle nie używam mógłbym wywalić...
Ostatnio edytowane przez TSpider ; 09-07-2011 o 08:56
trochę to skomplikowane... ale udało mi się wywalić wreszcie nieużywane przeze mnie develop presesty z modułu LIBRARY i lista zrobiła się KRÓTSZA...
użyłem programu Resource Hacker który modyfikuje główny katalog develop.lrmodule
więcej w tym wątku na forum ADOBE: http://forums.adobe.com/thread/863922#3740683
Fajnie, że sobie poradziłeś. Ja myślałem, że chodzi o pesety swoje.
Wysłane z SGS-Tapatalk
D90 szkiełka i błyskotki
Powstała już jakaś "forumowa" paczka presetów? Widziałem posty, że pomysł taki padł, ale chyba umarł... Mogę podjąć się zbierania presetów od Was i wrzucenia na jakiś serwer.
Posiadanie Nikona nie czyni fotografem. Czyni właścicielem aparatu marki Nikon.
Jestem właścicielem- na fotografa przyjdzie czas
Myśl przednia!
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Wiara w to, że dysponując presetem ulubionego fotografa lekko, łatwo, przyjemnie i krótko przede wszystkim obrobimy nasze zdjęcia tak, żeby wyglądały podobnie jak jego - otóż taka wiara bywa straszliwie złudna.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Skontaktuj się z nami