Close

Strona 23 z 27 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 288

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jak poczytasz tyle postów co ja, żądających preseta do tego, konkretnie tego, a nie innego efektu jaki delikwent zobaczył gdzieś na obrazku, lub chęci poszukiwania magicznego pluginu, który jednym guzikiem zrobi właśnie taki konkretny efekt - to zmienisz zdanie o orangutanach i ludzkości.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Jak poczytasz tyle postów co ja, żądających preseta do tego, konkretnie tego, a nie innego efektu jaki delikwent zobaczył gdzieś na obrazku, lub chęci poszukiwania magicznego pluginu, który jednym guzikiem zrobi właśnie taki konkretny efekt - to zmienisz zdanie o orangutanach i ludzkości.
    Nie twierdzę, że ludzkich orangutanów nie ma Ale nie o tym jest ten temat
    Posiadanie Nikona nie czyni fotografem. Czyni właścicielem aparatu marki Nikon.

Jestem właścicielem- na fotografa przyjdzie czas

Domyślnie

Panowie i Panie odesłano mnie do tego wątku - czy to wszystko tak pięknie działą w LR 3.5 ??

Domyślnie

Organoleptycznie stwierdzam że większość działa w LR 3.2 więc w 3.5 też powinno

Domyślnie

Zebrał może ktoś wszystkie presety co było wstawione (podlinkowane) w tym wątku?
    Jesli tak to zapoda ktos linka? Ewentualnie miejsce do zassania?

Z góry dziekować

Domyślnie

Musisz przejżeć kilka stron i sobie ściągnąć.Nie ma jednaego miejsca - dużo aż tak bardzo tego wale nie ma.

Domyślnie

Ok to zasse z postów, ale nurtuje mnie jeszcze jeden problem jaki w moim przypadku występuje i LR jeśli wie ktoś jak rozwiązać go proszę o rade co zrobić.

Osobiście robie w JPGkach ale z tylko jednego powodu właśnie tego problemu.

Jak robie w JPG i zaimportuje zdjęcia z puszki na dysk jest wszystko OK, natomiast jak robie w RAW to wszystkie zdjecia które sa zrzucone na dysk są z taką "kłódeczką" i nic z nimi nie moge zrobić ani zaimportować do LR ani PSa. Wyglądaja na zablokowane - miał ktoś coś takiego?

Domyślnie

a próbowałeś zaimportować te presety ręcznie ?
    prawym na user presets -> import -> wskazujesz lokalizację presetów na dysku i posprzątane
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta
    a próbowałeś zaimportować te presety ręcznie ?
    prawym na user presets -> import -> wskazujesz lokalizację presetów na dysku i posprzątane
    No to jasna sprawa ... inne presety tak importowałem. Ale ze strony onOne ściągam tylko jeden plik (dmg) i on mi sam dalej robi ... jak wchodzę do katalogu z presetami, który mi LR wskazuje to nie widzę tam tych presetów onOne i po prostu nie mam co zaimportować. Jakbym miał te pliki to bym sobie zaimportował na luzie ... tylko nie mam albo coś źle robię ...
    Nikon D80 | N18-200 VR | N35 | MF190XPROB
    www.webactive.pl | www.sierak.net

Domyślnie

z tego co pamiętam to onOne tworzy własny katalog z presetami.
    na windozie to jest gdzieś w "program files".
    poszukaj na dysku plików o rozszerzeniu presetów (chyba to jest *.lrtemplate).
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Strona 23 z 27 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów