Close

Strona 61 z 127 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canoniarz6 Zobacz posta
    O i widzę że znowu Kolega chciałby rozpoczął dywagację o sprzęcie, tym razem w kwestii który to analog jest lepszy.
    Zasugerowałem delikatnie ze są analogi i analogi, bo choć nie używam cyfry to Zenita np. bym kijem nie tknął - chyba ze kijem bejzbolowym.
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Może powiesz mi co mają wspólnego twoje wzruszające przeżycia w ciemni z tematem wątku? Ja nie widzę związku.
    Z Canon-RAWA 5d2 i 3 nie wyciągniesz cieni
    z innych aparatów da się, nic tego nie zmieni.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Zasugerowałem delikatnie ze są analogi i analogi, bo choć nie używam cyfry to Zenita np. bym kijem nie tknął - chyba ze kijem bejzbolowym.
    co wy macie z tymi analogami, ciemniami? Temat jest Canon 5d mk III, a nie przeżycia w ciemni, czy wyższość Leici na zenitem.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Z Canon-RAWA 5d2 i 3 nie wyciągniesz cieni
    z innych aparatów da się, nic tego nie zmieni.
    A ten znowu. Znalazłeś już jakiś przykład, czy będziesz bił pianę?

Domyślnie

Przykro mi że fakty Cię drażnią, pokazywałem na twoja prośbę zdjęcie bez post w którym było widać pionowe paski bez żadnych operacji dodatkowych. Jeżeli to dla Ciebie dopuszczalne w puszce dla zaawansowanego amatora, to ja nie mam pytań

sv
    Gość

Domyślnie

Przykro mi że fakty Cię drażnią, pokazywałem na twoja prośbę zdjęcie bez post w którym było widać pionowe paski bez żadnych operacji dodatkowych. Jeżeli to dla Ciebie dopuszczalne w puszce dla zaawansowanego amatora, to ja nie mam pytań
    Zdjęcie to za dużo powiedziane. O ile pamiętam, to był jpeg. A to wyciąganie to chyba z RAwa, nie? To tyle na ten temat.
    Powiedz mi przy okazji, po co trzymasz tego 5d? Jesteś masochistą? Mam nadzieję, że Cię stać i kupisz d800 i będziesz sobie wieczorami do woli wyciągał. Z cieni, oczywiście

Domyślnie

Zdjęcie to za dużo powiedziane. O ile pamiętam, to był jpeg. A to wyciąganie to chyba z RAwa, nie? To tyle na ten temat.
    Pisząc w taki sposób udowadniasz tylko swoją ignorancje.

Domyślnie

Może powiesz mi co mają wspólnego twoje wzruszające przeżycia w ciemni z tematem wątku? Ja nie widzę związku.
    Czyli masz problem z rozumieniem prostych zależności.
    Postaram się napisać jak najprościej - moze uda się tym razem.
    Negatyw generalnie pozwala zarejestrować znacznie więcej niż daje "proste" zrobienie odbitki - na zasadzie powiedzmy JPGa. To chyba jasne ? RAW pozwala ci na manipulację ekspozycją , strefową ekspozycją - to chyba jasne?
    Pozwala na to w pewnych granicach - tak?

Jak to się ma do negatywów i ciemni? Ano tak że negatyw naświetlałeś zwykle tak żeby wykorzystać do maksimum jego możliwości rejestracji w światłach i cieniach. Robiąc prosta odbitkę bez manipulacji strefowej pod powiększalnikiem dostawałeś "jpg-a" Ale miałeś możliwość kreacji znacznie przekraczającej zakresem tę odbitkę. I to też chyba jasne? Miałeś negatywy które mogły zarejstrować wiecej - inne mniej detali w światłąch lub cieniach. To się nie zmieniło. W canonie szybciej dochodzę do granicy użytecznej manipulacji detalem w cieniach - jasne?
    I nie jest to błąd tylko po prostu wykorzystanie tego co daje mi technologia - tak jak używanie różnych negatywów w zależnosci od potrzeb (choć zwykle i tak używało się tego co dawało najwiecej możliwości)
    Czy teraz jasne?

sv
    Gość

Domyślnie

A czego nie zrozumiałeś w tym co napisałem?

Domyślnie

A czego nie zrozumiałeś w tym co napisałem?
    ?????????????

Strona 61 z 127 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów