Close

Strona 62 z 127 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1268
    sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Czyli masz problem z rozumieniem prostych zależności.
    Postaram się napisać jak najprościej - moze uda się tym razem.
    Negatyw generalnie pozwala zarejestrować znacznie więcej niż daje "proste" zrobienie odbitki - na zasadzie powiedzmy JPGa. To chyba jasne ? RAW pozwala ci na manipulację ekspozycją , strefową ekspozycją - to chyba jasne?
    Pozwala na to w pewnych granicach - tak?

Jak to się ma do negatywów i ciemni? Ano tak że negatyw naświetlałeś zwykle tak żeby wykorzystać do maksimum jego możliwości rejestracji w światłach i cieniach. Robiąc prosta odbitkę bez manipulacji strefowej pod powiększalnikiem dostawałeś "jpg-a" Ale miałeś możliwość kreacji znacznie przekraczającej zakresem tę odbitkę. I to też chyba jasne? Miałeś negatywy które mogły zarejstrować wiecej - inne mniej detali w światłąch lub cieniach. To się nie zmieniło. W canonie szybciej dochodzę do granicy użytecznej manipulacji detalem w cieniach - jasne?
    I nie jest to błąd tylko po prostu wykorzystanie tego co daje mi technologia - tak jak używanie różnych negatywów w zależnosci od potrzeb (choć zwykle i tak używało się tego co dawało najwiecej możliwości)
    Czy teraz jasne?
    Spokojnie możesz prowadzić zajęcia z podstaw fotografii w przedszkolu. Dalej nie widzę związku z tematem.
    Może prościej, bo widzę, że nie dociera: co to ma za związek z 5d mk III?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Spokojnie możesz prowadzić zajęcia z podstaw fotografii w przedszkolu. Dalej nie widzę związku z tematem.
    Może prościej, bo widzę, że nie dociera: co to ma za związek z 5d mk III?
    że nadal ma problem jaki miał 5dII ?

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    że nadal ma problem jaki miał 5dII ?
    Ile zrobiłeś zdjęć 5d mk II?
    Ile zrobiłeś zdjęć 5d mk III?

Domyślnie

Sven, czy uważasz ze ziemia jest płaska? Pytam serio.

Domyślnie

(.............)Mam nadzieję, że Cię stać i kupisz d800 i będziesz sobie wieczorami do woli wyciągał. Z cieni, oczywiście
    Oooo, tu juz ostro pojechales koledze od bandingu.

P.s Tak na marginesie, zaskakuje mnie zawansowany onanizm sprzetowy niektorych przy porownywaniu D800 I 5dmk3.
    Kazda mozliwosc zaszumienia zdjecia zostanie wychwycona, przenalizowana I obejrzana na kropie 200% minimum.
    Jakikolwiek szum czy nie daj Boze banding...dyskwalifikacja aparatu!.
    No kurde ja tam wierze ze zarowno Nikonem I Canonem da sie robic fajne foty.
    Nikon ma troche inne kolory od Canona, ciut inna szklarnie ma dany system itp...
    No ale zarrowno uzytkownik I tego I tego systemu ma szerokie mozliwosci kreatywnej fotografii
    No ale mozna "rozkropowywac" do entej potegi rawy na wysokim iso, zamiast robic I cieszyc sie zdjeciami.

Koledzy, mniej onanizmu sprzetowego, a wiecej zdjec robic.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 15-03-2012 o 23:43
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Sven, czy uważasz ze ziemia jest płaska? Pytam serio.
    Nie, ale niestety zapełniona idiotami. Odpowiadam serio.

Domyślnie

Nie, ale niestety zapełniona idiotami. Odpowiadam serio.
    To już pewien postęp, pytanie na jakiej podstawie wiesz że ziemia nie jest płaska, widziałeś to z kosmosu?

Domyślnie

Ile zrobiłeś zdjęć 5d mk II?
    Ile zrobiłeś zdjęć 5d mk III?
    2ką - kilka tysięcy
    3ką - ani jednego - problem tylko w tym, że sytuacja powtarza się. Banding jest i jest w podobnej intensywności jak w dwójce - co widać na przykładach zamieszczonych w sieci. A to niestety sugeruje że będzie on występował w podobnych przypadkach jak w dwójce.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    To już pewien postęp, pytanie na jakiej podstawie wiesz że ziemia nie jest płaska, widziałeś to z kosmosu?
    Qubic dyskusja z tobą to naprawdę strata czasu. Jest noc, zrób sobie fotkę przez okno, powyciągaj sobie z cienia i oszczędź mi tej durnej dyskusji. Zniżanie się do twojego poziomu jest naprawdę bardzo męczące.

Domyślnie

Qubic dyskusja z tobą to naprawdę strata czasu. Jest noc, zrób sobie fotkę przez okno, powyciągaj sobie z cienia i oszczędź mi tej durnej dyskusji. Zniżanie się do twojego poziomu jest naprawdę bardzo męczące.
    Stoisz na głowie najwyraźniej. Jednak proszę abyś odpowiedział na moje pytanie.

Czy widziałeś ziemię z kosmosu?

Strona 62 z 127 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów