Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Lightbulb Antena satelitarna

Wlasnie sie z zona przeprowadzamy na inne mieszkanie i nie ma tam podlaczonej tv. W zwiazku z tym, ze jesienia prawdopodobnie przenosimy sie do innego miasta nie moge pozwolic sobie na kablowke poniewaz grozila bedzie mi kara za zerwanie umowy przed czasem. Dlatego pomyslalem o platformie cyfrowej (telewizja N), dekoder i talerz zawsze mozna sciagnac i zabrac na nowe lokum.

Jednak mam watpliwosci czy w mieszkaniu, na ktore sie wprowadzamy za tydzien uda sie ustawic tak antene aby zlapala sygnal z hotbirda.

Moze jest ktos obeznany troche w temacie i chociaz teoretycznie odpowie, czy bedzie taka mozliwosc ?

Mieszkanie jest w polnocnej czesci bloku (blok rozciaga sie od poludnia do polnocy), a okna sa od strony zachodniej. Jest to 3 pietro w 5 kondygnacyjnym budynku. Jest wysuniety na ok 1,5 m balkon.
    Dokladnie to wyglada jak na ponizszym rysunku; widok na blok z gory (czerwona kropka to miejsce, w ktorym chcialbym powiesci antene).

.
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Jezeli dobrze rozumiem opis to sie da, zdjecia niestety nie widze, ale to net w pracy
    Hotbird jest w kierunku poludniowo-zachodnim.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 15-03-2012 o 21:59 Powód: orto.

Domyślnie

Witam, http://www.satlex.net/pl/azel_calc-p...w=75&diam_h=80 , ta strona Ci pomoże. Ale jeżeli z okna nie możesz popatrzeć na południe. To niestety możesz zapomnieć. Zostaje dach, albo dogadać się z sąsiadem z drugiej strony bloku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bucz Zobacz posta
    Zostaje dach, albo dogadać się z sąsiadem z drugiej strony bloku.
    Tylko sasiad bedzie mial okna po stronie wschodniej a z tamtad to juz wcale nie zobaczy tego co ma widziec, zwlaszcza, ze mieszkanie w czesci polnocnej.

Domyślnie

Wlasnie poludnia z okien nie widac, blok jest lekko po skosie jak widac na zalaczonym rysunku. Widzialem w sumie tylko jedna antene po ten stronie bloku na ostatnim pietrze, wiec to pewnie swiadczy o tym, ze sie nie da talerza powiesic :/ Kurcze lipa troche zyc bez tv :/
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Jezeli taka jest sytuacja to pozostaje dach jak kolega wspomnial powyzej.

Domyślnie

A na zwykłej cyfrowej naziemnej nie dasz rady doczekać do nowego lokum?
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Kurcze lipa troche zyc bez tv :/
    Khehe... Ależ zapewniam Cię, że się da. Ja od 2 i pół roku żyję i mam się świetnie. Zdrowszy psychicznie jestem... A ile więcej czasu mam...

Domyślnie

Wiem, ze sie da, ale lubie sobie poogladac discovery czy nationala. Reszta syfu mnie malo interesuje.
    Dach napewno odpada, nie jestem nawet wlascicielem lokalu tylko go wynajmuje wiec nie wydaje mi sie, aby wspolnota mi zgode wyrazila.

Krzysiek, a jak jest z dvb-t w poznaniu ? ile na tym kanalow mozna zlapac i jakie to mniej wiecej sa kanaly ? orientujesz sie moze ?
    .

Domyślnie

Jeżeli nie masz opcji dach, może przez klatkę od jakiegoś miłego sąsiada z drugiej strony DVB-T musisz sprawdzić fizycznie jakie multipleksy w tym miejscu możesz odebrać.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów