Close

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 109

Domyślnie

Sorry, ale to są jakieś banialuki. Nie chodzi mi o przygody pana Lisewskiego, ale o podejście, że się nie da, bo się nie tak nie robi.
    Jako odpowiedź napiszę tylko: Steve Fossett.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Sorry, ale to są jakieś banialuki. Nie chodzi mi o przygody pana Lisewskiego, ale o podejście, że się nie da, bo się nie tak nie robi.
    Jako odpowiedź napiszę tylko: Steve Fossett.
    Mi się wydaje, że tu jest tak cienka linia miedzy odwagą a głupotą, że nawet czasami trudno to oceniać. W każdym razie Steve Fossett zginął w czasie jednej ze swoich wypraw. Z drugiej strony jednak jego wyczyny zawsze były dobrze przygotowane.

Wracając do naszego Janka, to ogólnie trudno mi oceniać wykonalność całego zadania, bo nie znam kompletnie tej dyscypliny, ale z informacji jakie docierają po czasie jawi mi się on jako wielki bufon. Coraz więcej faktów świadczy o tym, że odwalił amatorszczyznę, a winnych szuka wszędzie w około. Jak to kiedyś przeczytałem "przesiąkł zajebistością"
    d90 | N 35 1.8 | N 18-105 | Metz 50 af-1 + wielkie chęci i mało czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hadwao Zobacz posta
    Mi się wydaje, że tu jest tak cienka linia miedzy odwagą a głupotą, że nawet czasami trudno to oceniać.
    Przede wszystkim jest bardzo cienka granica między odwagą a brawurą.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    A najgorzej jak sie komus wydaje........

Domyślnie

Mi się wydaje, że tu jest tak cienka linia miedzy odwagą a głupotą, że nawet czasami trudno to oceniać.
    Najłatwiej po zakończeniu wyczynu. Jak się uda, to wszyscy może patrzą jak na szaleńca, ale z podziwem, bo dał radę.
    Jak się nie udało, to wszyscy się pukają w czoło, że przecież udać się nie mogło i jak on śmiał porywać się z motyką na słońce.

Większość ludzi, którzy "żyją" z przekraczania kolejnych granic, doskonale zdaje sobie sprawę z konsekwencji. Taki Travis Pastrana, który ma na koncie niejeden szalony wyczyn, w końcu stwierdził, że kończy karierę w FMX i przenosi się do spokojniejszych rajdów.

Angole w 1940, tez nie mogli uwierzyć, że Dywizjon 303 ma tyle strąceń, dopiero jak się weryfikator z nimi przeleciał, to zobaczył, że można podlecieć na 100 m i dopiero otworzyć ogień, a nie zaczynać strzelać z 300 metrów. Tak uczono w RAF, bo bliżej się nie da podlecieć.

W każdym razie Steve Fossett zginął w czasie jednej ze swoich wypraw.
    Nieprawda. KLIK
    Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 13-03-2012 o 14:42
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Najłatwiej po zakończeniu wyczynu.
    To tak jak z Andym Murrayem tu w UK. Jak wygrywa to gazety piszą o nim 'Brytyjczyk'. Jak przegrywa- 'Szkot'

Ja też nie znam zupełnie tego sportu i środowiska ale kompletnie nie rozumiem czemu nie płynęła z nim asekuracja.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    To jak w np. Teksasie, jakiś zagubiony Czech zapyta się w knajpie dla kierowców o męską miłość, to jest to brawura czy odwaga?

Nieprawda. KLIK
    Przynajmniej przeżył swoje życie, nie przewegetował.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

A ja znam to srodowisko i ten sport, sam nie uprawiam kitesurfingu, ale od dwoch lat jezdze z ekipa na sesje zdjeciowe, robie im zdjecia kilka razy do roku a z koles z ktorym pracuje ma szkole kitesurfingowa. Z rozmow z nimi wiem, ze to co on zrobil bylo chore i nieodpowiedzialne, slowa "tego sie nie robi" to ich slowa......
    Po przeplynieciu Baltyku tez gadali to samo, ale nie wiedzialem do konca o kogo chodzi, no i teraz wiem.
    Dlugo tez myslalem jak on ma zamiar przeplynac 200km z jednym latawce 12m....co by sie stalo gdyby byly szkwaly i wiatr byl by za silny, ciekaw jestem co by wtedy zrobil.....przy 25m/s 2m latawiec potrafi ostro sponiewierac amatora, wiem bo sam takim czasami sobie latam. Przymierzam sie do latawca, ale ladowego, landboard i boogie.
    Zreszta sprawa wiatru dziala w obie strony, jak bedzie za mocno wialo to zle a jak przestanie wiac to tez zle.....wlasnie dlatego sie tego nie robi, warunki pogodowe sie zmieniaja, to bylo 200km a nie 20km.....nie mowil bym nic a wrecz byl bym dumny z Polaka gdyby to bylo zorganizowane na poziomie z lodzia asekuracyjna u boku.
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 13-03-2012 o 15:01

Domyślnie

zdybo a to mnie zaskoczyłeś - jakoś pamiętam informacje w tv, że steve zaginął w czasie kolejne próby bicia jakiegoś rekordu - widocznie mylę fakty, pewnie wtedy go uratowano.

W każdym razie wracając do Lisewskiego, to właśnie to mnie uderza jak bardzo było to nieprofesjonalnie przygotowane - wyłania się obraz jakby koleś pojechał na wakacje i pewnego dnia wsiadł na deskę i postanowił przepłynąć morze... Jeżeli prawdą jest, że nawet nie zapoznał się z obsługą sprzętu, który mógł mu uratować życie po czym wysyłał różne sygnały naciskając losowo guziczki... no to ja nie mam pytań. Zachowanie po akcji ratunkowej... Chyba każdy myślący/kulturalny człowiek wyrobił sobie zdanie po wypowiedziach tego pana.
    Kilka razy w życiu spotkałem się z tego typu ludźmi - sam nie wiem co bardziej mnie wkurza - ich postawa, czy to, że zawsze znajdą sobie wpatrzonych w siebie ludzików, którzy łykają wszystko jak młode pelikany.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 13-03-2012 o 22:19 Powód: pis. (Lisieckiego)
    d90 | N 35 1.8 | N 18-105 | Metz 50 af-1 + wielkie chęci i mało czasu

Domyślnie

Szkoda, że nie dał rady - przygoda życia spotkałaby go w Arabii Saudyjskiej po wylądowaniu na brzegu....
    To że człowiek przygotował wyprawę tak a nie inaczej to jedno, natomiast pretensje do całego świata że wyszło jak wyszło....
    Syndrom pierwszej wizyty w kasynie - jeśli wygramy to wierzymy że następnym razem też będziemy "do przodu" i tragedia gotowa. Przegrana na początku pozwala się zreflektować.
    Celebrycie-kiteowcowi niestety udało się przefrunąć Bałtyk i już okazało się że korona mórz stoi otworem. Proponuję Morze Beringa jako następne - dla ochłody "gorącej głowy".
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów