Close

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 109

Domyślnie

elanek: mimo wszystko byłbym dużo bardziej powściągliwy w ocenianiu tej sytuacji.
    Tekst Paszcza znam, a i temat też jest mi dobrze znany.
    NIKON Coolpix S510

Oszczędny w słowach Awatar laroc
    Miasto
    Grudziądz/Gdańsk

Domyślnie

Nie znam tego człowieka osobiście, ale myślę, że to co usłyszałem i widziałem jak się zachowywał na Kolosach pozwala mi jednoznacznie stwierdzić, iż jest on typowym przykładem człowieka "co to nie ja". Nosi wysoko głowę i uważa, że wszystko mu wolno.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

No i narodzil nam sie Najman kitesurfingu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Le Sir Zobacz posta
    elanek: mimo wszystko byłbym dużo bardziej powściągliwy w ocenianiu tej sytuacji.
    Tekst Paszcza znam, a i temat też jest mi dobrze znany.
    No w sumie to masz rację, poczekajmy.

Domyślnie

Mocne ale jakże prawdziwe, i nie tylko w górach czy z latawcem w morzu......
    nic...

Domyślnie

Rozwiązanie jest bardzo proste. Albo znajdujemy firmę która nas ubezpieczy albo ponosimy pełne koszty.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    No i narodzil nam sie Najman kitesurfingu...
    hahhahahahahaha bez kitu Ja jak sie dowiedziałęm o tym, sobie pomyślałem "O dziZUS", lipa na cały świat.

Po co go szukali, trzeba było olać :P
    Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 11-03-2012 o 16:41
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Dziwię, się, że chyba doświadczony gość używał Spota a nie radiopławy osobistej. SPOT to taki, ten teges, nie chce powiedzieć, że zabawka - musisz o niego sam zadbać. Z radiopławą jest sprawa poważna, urzędowa.
    Leciało coś w wiadomościach. Dziennikarze do jednego wora wrzucili GaRMINA 60-kę, Spota i bojkę
    Ostatnio edytowane przez Jastrząb ; 11-03-2012 o 20:31

Domyślnie

Ale amatorszczyzna. Ilekroć robi się jakiś 'wyczyn' to działa cały sztab ludzi: na lądzie koordynatorzy, w miejscu docelowym też. Na morzu, w odpowiedniej odległości motorówka z ratownikami itd. Przecież obecnie nawet jak robisz jakąś imprezę na większą ilość osób, to masz obowiązek wynajęcia załogi medycznej. Tymczasem gość sobie wsiadł na deskę, nikomu nie powiedział i myślał, że jest herosem. Ale osioł.

Ja się trochę interesuję nawigacją z racji hobby i to co tam się działo na morzu, to jakaś farsa. Gość wypłynął zupełnie nieprzygotowany, jak pajac.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Rozwiązanie jest bardzo proste. Albo znajdujemy firmę która nas ubezpieczy albo ponosimy pełne koszty.
    Pada to w co którymś poście w niemal każdej dyskusji o tej tragifarsie, więc drukowanymi:

RATOWANIE ŻYCIA NA MORZU JEST BEZPŁATNE!

Beż żadnych warunków, czy sytuacja wynika z głupoty, pecha, czy czegokolwiek innego. Co więcej, obowiązek udzielenia pomocy ma KAŻDY słyszący wezwanie, chyba że zagraża to bezpieczeństwu jego jednostki (z egzekwowaniem tego w praktyce bywa już różnie).
    I'm one of those bad things that happen to good people

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów