Close

Strona 29 z 127 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    A co byś powiedział, gdyby zdjęcia testowe z d800 okazały się być zrobione zupełnie innym sprzętem? Przecież to podobna sytuacja?
    Mnie ? Absolutnie mnie to by nic nie obchodziło, bo sam sobie muszę zrobić zdjęcia. A będę wiedział co mam w ręce - canona czy nikona.
    To jest jedyny film i wszyscy będą podejmowac decyzję pod jego wpływem? 99, 9999% kupujących D800 nie będzie znało tego filmu. Ja kliknąłem w link i .. po paru s wykasowałem stronę bo mi się nie chciało tego oglądać.
    Sampli w sieci w momencie gdy body będzie w sklepie będzie mnóstwo. Co mi powie jeden przykład? Polegasz na samplach firmowych? To by było dziwne, bo zawsze canonierzy strasznie się nabijają z tego co im canon pokazuje.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacku ok -ale mnie to troszkę zniesmaczyło po prostu. Może jestem uprzedzony ? (biorąc pod uwagę 'moje boje" ?).

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Przecież wiadomo, że takie rzeczy realizuje firma zewnętrzna. A nikt chyba nikomu kraść nie każe.

Cokolwiek by się działo w kwestii reklamówki nie rusza mnie to wcale. Interesuje mnie sprzęt i jego jakość, obrazek jaki daje, cena. Marketing mnie nie dotyka. Nie w sprzęcie foto
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    http://nikonrumors.com/2012/02/25/tr...nd-d800e.aspx/

Moze polaczmy watki D4/1dx/D800/5dmkIII bo w kazdym lataja praktycznie te same linki
    No niech będzie...

Co do nowego Marka, jest jak u Hitchcocka, zaczęło się od trzęsienia ziemi...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ale on ma nadal 6 fps vs 8 fps z D700. Na śluby może być, ale np do sportu już nie wystarczy. Do reporterki nadal canon nie ma nic ciekawszego od Nikona D700. 12 Mpx jest wystarczające. Przypomnę, że niewątpliwie profi puszka Nikon D4 ma 16 Mpx.
    Ja wiem, że amatorzy muszą mieć więcej nż zawodowcy, bo zawodowcy umieją kadrować, a amatorzy nie
    5Dmk3 to body z etykietką "bardzo uniwersalny aparat". Zarówno w specjalności studyjnej (D800) jak i w kategorii reporterskiej (D700) nikon ma lepsze aparaty.
    No własnie, tylko do tej pory to własnie d700 (zwłaszcza w milionie wątków d700 vs 5dmk2) dzierżyl puchar "bardziej uniwersalny" bo 12mpx wystarczy prawie do wszystkiego + bdb AF + swietne ISO + mały shutter lag, w kontrze 5dmk2 przedstawiano więcej detalu, filmy, również świetne ISO ( o kolorach nie wspominam bo to się da wyrównac, ale nie oszukujmy się - częściej starano się w tej dziedzinie dopracować N w stronę C, nie odwrotnie). Po tej premierze wg mnie 5d3 jest bardzo ale to bardzo uniwersalną puszką. 36mpx - w mojej ocenie jednak za duzo, tym bardziej przy braku srawów. Detal: jak wiemy 12 bylo OK, 21 super OK, zawłaszcza przy wycinkach, 36 jeszcze lepiej ale ja po prostu wolę 22, zwlaszcza w zestawie z sraw. Filmowanie - o to jestem spokojny - ale tutaj niech Fatman raczej sie wypowie, 6fps w wielu przypadkach da radę, AF - nie wiemy jak dziala - ale na dzis oceniamy tylko suche dane a te wyglądają mega. Obrazek bedzie zgodnie z tradycja 5-ek zaje..... Nie widzę wad nowej piątki (Ok - jest droga), dla mnie to idealna puszka, na lata. Zgodze się co do studia, że N lepiej tylko i wylącznie pod wzgledem MPX, do reporterki (wg specyfikacji) Canon przejął pałeczkę. Chcesz zestawić d700 z 5dmk3? OK, spójrz co piszą o d700 dzisiaj N-userzy w wątku o d800- choć pól roku temu byl najlepszy na świecie - dziś stary, jednak nie ta technologia, za mało detalu - wystarczyło dać nową zabawkę. Uważam, ze to nadal świetny sprzęt - i spokojnie może zostac produkowany. Każdy ocenia wg swoich potrzeb - ja lubie w d700 taki mały szczegół jak ten cholerny przełacznik AF z tyłu - skasowali go w d800 - […] wie po co. To co lubię w Canonie - zostało, to czego brakowało - dali i to z nawiązką - chcą za to sporo grosza - OK, co robić.
    ...
    Trochę się pozmieniało, własciwie to wszystko na odwrót teraz jest - łącznie z cenami.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 04-03-2012 o 02:18 Powód: Wulgaryzmy. Następny raz jak złapię będzie kartka.
    C

Domyślnie

D700 w dalszym ciagu jest swietnym sprzetem podobnie jak i staruszek 5D i bedzie nim przez co najmniej najblizsze 5 lat.Jak dla mnie to co zaproponowal C to kontynuacja seri i to w stosunkowo wysokiej cenie i D800 na papierze wyglada duzo lepiej a jak te apaaty beda sie spisywaly w patyce to zobaczymy
    Fotografia dla zabawy nie dla zarobku!!!
    D600,Zeiss 35mm F2,N 60/2.8D,N 85mm 1.4 AI-S,N 105mm 2.5 AI-S,N 105mm DC,N 28-80mm f/3.3-5.6g,Tamron 19-35mm

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zorro1212 Zobacz posta
    D800 na papierze wyglada duzo lepiej a jak te apaaty beda sie spisywaly w patyce to zobaczymy
    A co wg ciebie wygląda "dużo lepiej" na papierze?

Domyślnie

w obecnej sytuacji nie zdziwiłbym sie jakby D700 był dalej produkowany z znacznie niższa ceną, czyli takie pierwsze tanie FF, wtedy by pozamiatali
    uważam, że utyskiwania na D800 wiążą z ceną i jakby był w cenie jak zacny D700 o 36 mpix byśmy pisali: jak już wsadzili taka matryce to się pobawimy
    my naprawde mamy bardzo dobre puszki, canonowcy dopiero teraz dostali
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Jest jedna rzecz, która mnie wprawia w osłupienie... Czy naprawdę nikt nie widzi różnicy w jakości obrazka na rzecz D800? Jeśli chodzi o ostrość, ilość detalu i wygląd skóry (na 100%), to obrazek z 5d przypomina bardziej obrazek z kompakta niż z lustrzanki w porównaniu do d800.

Proponuję porównać sobie to zdjęcie http://web.canon.jp/imaging/eosd/sam...wnloads/06.jpg z dowolnym samplem z strony Nikona http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d800/sample01.htm na którym jest kawałek skóry.

Poziom odszumiania JPEGów Canona jest bardzo duży i robi z obrazu papkę.
    Ostatnio edytowane przez Framek ; 04-03-2012 o 01:20

Domyślnie

z całym uznaniem dla 5d3 da się w tym wątku zauważyć jakąś paranoję
    Rozumiem że wszystkim najniezbedniejsze jest iso12800 i więcej, ale warto poczekać na RAWy - g1X też ma takie gładkie jpgi a matryca jest klasy 7D.

iso12800 z g1x
    http://masters.galleries.dpreview.co...2bc%2bKcTfM%3d
    iso25600 z 5d3
    http://masters.galleries.dpreview.co...bqSOUhsjc2M%3d

Inaczej oświetlone, w 5d3 światło trochę trudniejsze - ale widać skąd pada więce w jednym i drugim samplu widać skąd pada więc wiadomo co jest w cieniu a co nie.
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 04-03-2012 o 01:45
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Sample firmowe nigdy nie grzeszyły jakością, to trochę jak wróżenie z fusów.
    Szum i wojny zaczną się jak za porównanie zabiorą się bezduszne procedury DXO
    Na dzisiaj w pierwszej 10'tce ich pomiarów nie ma żadnej matrycy Canona, bardzo jestem ciekaw czy w tej kwestii coś ulegnie zmianie.
    Już D7000 sprzed 2 lat mający podobną wielkość pixela do D800 ma DR większy o 2EV od 5d2 czy 1ds3.
    Od tego czasu każdy pewnie coś tam poprawił, okaże się po testach.
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Strona 29 z 127 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów