Close

Strona 26 z 127 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    wysoka cena nie jest, gdyby nie jadł nie pił to to są 3-4 śluby, z jedzeniem piciem 5-6, zakładając gdyby to był jeden wydatek w sezonie to dość szybka amortyzacja, zwłaszcza że jest w końcu AF
    na to body ostrza sobie zeby osoby robiace zdjecia u cioci na imieninach ;]
    dla fotografa slubnego zakup tej puchy powinien byc czyms oczywistym ;]

kiedys myslalem, ze zmiana systemu dla jednego body jest chorym posunieciem, teraz wiem, ze sie mylilem...

5dmkI doczekal sie w koncu godnego nastepcy!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Kamerzysta z którym współpracuje często już sobie zamówił nową piąteczkę, bo lubi nowe gadżety wiec będę miał okazje do zapoznania się z tym cudakiem już niedługo
    A to gdzie juz zamowil i za ile?
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flashmen Zobacz posta
    kiedys myslalem, ze zmiana systemu dla jednego body jest chorym posunieciem, teraz wiem, ze sie mylilem...
    Bez przesady, nie myliłeś się, zmiana to raczej słaby pomysł. Ale to fantastyczny moment, żeby wejść także w Canona. 5Dmk3+D700+D3s - to mój dream-team (D4 nic nie wnosi, D800 za duża matryca, EOS 1Dx za drogi jak dla mnie).
    No i mocne posunięcie Canona, żeby wprowadzić radiowe wyzwalanie do lampy - wreszcie... jeszcze żeby aparat miał wbudowane radio, ale na to pewnie poczekamy do mark IV albo dalej...
    Oj, coś czuję, że za jakiś rok mniej więcej sobie sprawię tego marka-trzy z jakimś szkiełkiem, może 24-70/2.8 II. Będzie fajnie zabezpieczał tyły. Po wielu, wielu latach Canon wreszcie zrobił puszkę (nie licząc serii 1), która podniosła mi ciśnienie (zniechęcił mnie totalnie wcześniej EOSami 3 i 30/33).
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    A to gdzie juz zamowil i za ile?
    No nie wiem, ale przypuszczam, że gdzieś z USA bo każdy swój sprzęt od kamer, dupereli akcesoryjnych, do Canonów 5 DMkll tam kupował. Ale podpytam.

Cytat Zamieszczone przez iceman Zobacz posta
    Kamerzyści pierwsi przed fotografami kupują aparaty! Świat się kończy!
    Takie czasy Panie takie czasy. Sam jak kupie lustrzankę z filmowaniem to będę kręcił krótkie inwentaryzacyjne filmiki w gratisie dla klientów, aby nie brali byle jakiego kameruna co by mi przeszkadzał i się pałętał w tą i nazad.
    Te aparaty to się powinny kamerami nazywać, bo zdjęcia robią już chyba przy okazji
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 03-03-2012 o 16:55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Bez przesady, nie myliłeś się, zmiana to raczej słaby pomysł. Ale to fantastyczny moment, żeby wejść także w Canona. 5Dmk3+D700+D3s - to mój dream-team (D4 nic nie wnosi, D800 za duża matryca, EOS 1Dx za drogi jak dla mnie).
    No i mocne posunięcie Canona, żeby wprowadzić radiowe wyzwalanie do lampy - wreszcie... jeszcze żeby aparat miał wbudowane radio, ale na to pewnie poczekamy do mark IV albo dalej...
    Oj, coś czuję, że za jakiś rok mniej więcej sobie sprawię tego marka-trzy z jakimś szkiełkiem, może 24-70/2.8 II. Będzie fajnie zabezpieczał tyły. Po wielu, wielu latach Canon wreszcie zrobił puszkę (nie licząc serii 1), która podniosła mi ciśnienie (zniechęcił mnie totalnie wcześniej EOSami 3 i 30/33).
    Wchodzenie w dwa systemy to też chyba raczej też nie najlepszy pomysł. Poza tym bez przesady. Wyszedł nowy 5dk3 i d3s czy d700 nagle już zdjęcia przestały robić. Niewątpliwie ten canon to niezły kąsek, ale nie wydaję mi się, żeby zaraz wszyscy z tego powodu zmieniali system. Chociaż dla kogoś kto dopiero kupuje i wchodzi w reporterkę no to problem jest
    Ostatnio edytowane przez samson09 ; 03-03-2012 o 17:26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    zmiana to raczej słaby pomysł
    dla mnie kazda pora bedzie dobra zeby miec to body ;]
    juz widze zloty nikoniarzy trzymajacych w rekach 5DmkIII

ps.zmartwi jedynie wzrosc cen szkiel uzywanych na rynku wtornym u Canona ;/

Domyślnie

dla mnie kazda pora bedzie dobra zeby miec to body ;]
    juz widze zloty nikoniarzy trzymajacych w rekach 5DmkIII

ps.zmartwi jedynie wzrosc cen szkiel uzywanych na rynku wtornym u Canona ;/
    Pytanie tylko czy aparat będzie wart swojej ceny. Bo przyznajmy szczerze to każdy raczej myślał, że będzie trochę tańszy. A znając polskie realia to pewnie wywindują ceny do maksimum.

Domyślnie

..juz widze zloty nikoniarzy trzymajacych w rekach 5DmkIII ...
    Ale on ma nadal 6 fps vs 8 fps z D700. Na śluby może być, ale np do sportu już nie wystarczy. Do reporterki nadal canon nie ma nic ciekawszego od Nikona D700. 12 Mpx jest wystarczające. Przypomnę, że niewątpliwie profi puszka Nikon D4 ma 16 Mpx.
    Ja wiem, że amatorzy muszą mieć więcej nż zawodowcy, bo zawodowcy umieją kadrować, a amatorzy nie
    5Dmk3 to body z etykietką "bardzo uniwersalny aparat". Zarówno w specjalności studyjnej (D800) jak i w kategorii reporterskiej (D700) nikon ma lepsze aparaty.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ale on ma nadal 6 fps vs 8 fps z D700. Na śluby może być, ale np do sportu już nie wystarczy. Do reporterki nadal canon nie ma nic ciekawszego od Nikona D700. 12 Mpx jest wystarczające..
    Canon cały czas ma 1d mk IV, który działa i robi zdjęcia.

Domyślnie

Ja pominąłem oczywiście topowe body. Analizuję wyłącznie semipro C5D i D700/800.
    Nikon do reporterki też ma D3s czy D4, do studia D3x. Pomijam te aparaty tak jak 1D/1Ds
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-03-2012 o 18:24
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 26 z 127 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów