Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Domyślnie

Taki to, a taki - przecież to wszystko i tak "made in czajna"
    Lekki - bo dziewczyna,
    duży ekran - bo humanistka, to będzie dużo pisać - szkoda oczu,
    w obudowie bez wodotrysków - niechaj nie kusi złodzieja,
    tani - bo za 2-3 lata i tak to będzie szajs,
    z dobrą baterią - bo nie zawsze na uczelni można gniazdko znaleźć,
    z dobrym wi-fi - bo kiepskie gubią sieć o słabym sygnale.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    pracuje na kolanach lub w lozku

A co do ThinkPadów - olej touchpad, trackpoint rlz!
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Przynajmniej jak pierdnie, to dysk nie dostanie zawału. Nie wiem ... ale ja jakoś zawsze staram się obchodzić z laptopem jak z jajkiem, z powodu talerzowca. W pracy mam laptopa stojącego na biurku i kilka razy uderzyłem nogą w biurko (na przestrzeni miesięcy, oczywiście przypadkowo), co zostało zapisane w smart pod pozycją mechanical shock x-p. Urządzenie przenośne i dysk mechaniczny to jakiś kiepski dowcip.
    I to jest kolejny argument za ThinkPadami, które mają akcelerometr na płycie głównej. Ale nie odważę się polecić ThinkPada kobiecie w wątku, w którym poważnie rozpatruje się wybór MacBooka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    poważnie rozpatruje się wybór MacBooka
    MacBook zostal wycofany z produkcji i zastapiono go MacBook'iem Pro 13.3"

Domyślnie

Nie przesadzajcie tak z tymi dyskami. Moja T60 po przejechaniu praktycznie 2 pieter po schodach ( 2 zmiany kierunku na scianach ) przezyla bez uszkodzen dysku... Toshiba quosmio po 1.5m swobodnym locie podobnie...

co do ThinkPadów - olej touchpad, trackpoint rlz!
    Zgadzam sie, ale jednak gesty na touchpadzie czasem sie przydaja ^^
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Nie przesadzajcie tak z tymi dyskami. Moja T60 po przejechaniu praktycznie 2 pieter po schodach ( 2 zmiany kierunku na scianach ) przezyla bez uszkodzen dysku... Toshiba quosmio po 1.5m swobodnym locie podobnie...
    ... i to wszystko w czasie pracy tego dysku? W takim razie nie wierzę. Koleżance spadł pracujący laptop chyba z metra na dywan (muszę dokładnie zapytać, ale tak jakoś mówiła, na pewno nie więcej jak owe 1,5m) i dysk talerzowy trup.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    No tak, dla studentki studiów humanistycznych SSD to rzecz niezbędna
    O wygodę chodzi. W tym jest szybkość działania, ładowania systemu, bezgłośność. No i lapki nie zawsze są używane na stole, z podkładkami to lepszej cyrkulacji powietrza.

Domyślnie

Kupilem HP Elitebook 12 cali, juz mam stracha po tym co piszecie. W pracy mam stacjonarny hp Z210, chodzi bez problemu, malo tego, chodzi rewelacyjnie. W domu mam MBP 13, HP-ek ma do niego lata swietlne jesli chodzi o design i wykonanie. Elitebook jest wlasnie dla zony, studentki, zobaczymy ile HP-ek przezyje, jest 3 lata gwarancji wiec damy rade
    Zaczynam... po canonie D350... od D300s + 50 1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    ... i to wszystko w czasie pracy tego dysku? W takim razie nie wierzę. Koleżance spadł pracujący laptop chyba z metra na dywan (muszę dokładnie zapytać, ale tak jakoś mówiła, na pewno nie więcej jak owe 1,5m) i dysk talerzowy trup.
    W t60, dysk mogl sie wylaczyc, ale toshiba juz nie byla taka madra. Na pewno sporo zalezy tutaj od szczescia, ale jak laptop ma system wylaczania dysku, to moim zdaniem nie jest zle. Upadalo mi z roznych wysokosci conajmniej kilka modeli thinkpadow z hdd i w zadnym dysk nie padl.
    d70s + N18-70 + N55-200

shaolin1
    Gość

Domyślnie

T60 to sprzęt nie do zajechania Można by powiedzieć, nieśmiertelny, nie to co współczesne laptopy. U mnie bateria po 4 latach intensywnego użytkowania daje nadal świetnie radę. Ogólnie sprzęt chodzi 20-24 h/dobę, a czasem parę dni bez wyłączania - jak stacjonarka. Więc z mojej strony bym polecił też IBM/Lenovo (ale tylko tą mega wytrzymałą serię z Lenovo).

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów