Trzymajcie się z daleka od HP - nawet probooków.
Szukaj
Trzymajcie się z daleka od HP - nawet probooków.
To i ja dodam swoją uwagę na temat laptopów.
Jeśli studentka planuje używać touchpada vel gładzika, to warto jest sprawdzić jaki jego rodzaj został zamontowany w laptopie. ALPS montowany w Dell`ach to totalna porażka. Kłopoty z czułościa to norma. Nigdy nie myślałem, że touchpad może być aż tak zły. To nie jest jednostkowa przypadłość. Dużo się o tym pisze na forach. Jeśli touchpad to Synaptics
Jestem obcy i nic co obce nie jest mi obce.
T.
HPki padły mojemu ojcu i braciom, klient miał problemy z nowiutkim, wypasionym ProBookiem, znajomi sprzedawcy laptoków hapeków nie polecają nawet wrogom. Jedyną farciarą jest moja żona - od lat używa Paviliona, do tego ma służbowego ProBooka i zero problemów, ale używa ich wyłącznie do księgowania, więc jakoś strasznie obciążane nie są.
Potwierdzam, HP padaja jak muchy. Hitem byl dysk twardy, ktory padl po trzech dniach od wyjecia lapka z pudelka. Nigdy wiecej HP.
Jestem studentem i musze powiedziec ze wiekszosc kolegow i kolezanek uzywa Macbookow, wygodne i niezawodne, jesli tylko budzet nie ogranicza...
W tych kategoriach cenowych moim zdaniem bardziej mobilne, praktyczne i niezawodne sa ThinkPad by lenovo z serii X :P Tylko jest pare rzeczy ktore nie wszystkim musza przypasc do gustu - np chropowaty thouchpad ( co okazuje sie bardzo praktyczne kiedy musimy uzyc laptopa w ciezkich warunkach, np jadac na cwiczenia dokonczyc projekt w autobusie :P )
d70s + N18-70 + N55-200
Przynajmniej jak pierdnie, to dysk nie dostanie zawału. Nie wiem ... ale ja jakoś zawsze staram się obchodzić z laptopem jak z jajkiem, z powodu talerzowca. W pracy mam laptopa stojącego na biurku i kilka razy uderzyłem nogą w biurko (na przestrzeni miesięcy, oczywiście przypadkowo), co zostało zapisane w smart pod pozycją mechanical shock x-p. Urządzenie przenośne i dysk mechaniczny to jakiś kiepski dowcip.
No ale bez przesady z ta ostroznoscia
Uzywam laptopa raczej ostroznie, ale nie przesadzam, uzywam podkladki i pracuje na kolanach lub w lozku, nie raz lapalem go jak sie zapomnialem, nic sie nie stalo.....poprzedni padl i moim zdaniem wlasnie padl dysk, ale to moja polowica w nerwie zamknela go tak, ze niemal pekla matrycaNa szczescie wymienili mi na nowego lapka
![]()
Nikon http://greg77.com/
Skontaktuj się z nami