Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: f80-baterie

Domyślnie

Najtaniej jest wgrac soft przy okazji konserwacji F80 w serwisie na Postepu. Robia to w ramach konserwacji-czyszczenia (jakies 50-100zl).

A dlaczego to przydatne?
    Wkladam sobie Velvie, jade 10 klatek. 2 dni pozniej, pogoda fatalna, na miescie cos bym zrobil, to zwijam Velvie, koncowka zostaje na zewnatrz kasety, pisze na pudelko 10, wkladam np. HP5+ i jade caly film. Np na drugi dzien, wkladam znow Velvie, przelaczam aparat na M, czas 1/4000 przyslona np. 22, zdjecia seryjne, dekiel na obiektyw, naciskam spust i wale 10 klatek (przewijam film). Jedyna uwaga to aby zawsze tak samo zakladac film, F80 dosc dokladnie przewija, dla pewnosci mozna dodac jedna klatke.

Jedna rzecz wypraktykowalem, ze jak film w calosci zrobiony to zaginam wystajacy koniec filmu. (Nigdy nie zwijam w calosci do kasety, bo przy cz-b przydaje sie jak zostaje koniec na zewnatrz - sam wolam filmy)

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Nigdy (na szczęście) nie miałem styczności z serwisem na Po(d)stępu, w związku z czym mam pytanie:
    Czy jest taka możliwość, że przesyłam im kasę za przegląd i upgrade softu na konto, a później wysyłam sprzęt kurierem i tak samo odbieram? Bo do wawy średnio mi po drodze. BTW: Ile taki przegląd może im zająć czasu?

Domyślnie

Ale bez softu tez sie tak da jak pisze gall... trza tylko otworzyc przy koncowce przewijania.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Grey, wiem o tym, z resztą wspominam o tym pare postów wyżej
    Do pół roku? To ja się jeszcze zastanowię
    Swoją drogą, to przy naprawach gwarancyjnych też mają takie terminy? Nikt nie próbował ich straszyć rzecznikiem praw konsumenta? W końcu teoretycznie po 14 (lub 21) dniach roboczych powinni zwrócić kasę albo dać nowy sprzęt...

Domyślnie

No to dzieki Gall to dobry sposób trzeba bedzie teraz tak działać.
    Dzięki za info.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Kupcie sobie wyciągarki do filmów.
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Domyślnie

Na forum w "wynalazki" było jak wyciągnąć zwinięty do końca filmm.
    Podobno to proste, ale nie testowałem.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Jest z tym babrania. Lepiej kupić wyciągarkę, wyda się tylko dwadzieścia parę złotych.
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Golakowa Szyja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Najtaniej jest wgrac soft przy okazji konserwacji F80 w serwisie na Postepu. Robia to w ramach konserwacji-czyszczenia (jakies 50-100zl).

A dlaczego to przydatne?
    Wkladam sobie Velvie, jade 10 klatek. 2 dni pozniej, pogoda fatalna, na miescie cos bym zrobil, to zwijam Velvie, koncowka zostaje na zewnatrz kasety, pisze na pudelko 10, wkladam np. HP5+ i jade caly film. Np na drugi dzien, wkladam znow Velvie, przelaczam aparat na M, czas 1/4000 przyslona np. 22, zdjecia seryjne, dekiel na obiektyw, naciskam spust i wale 10 klatek (przewijam film). Jedyna uwaga to aby zawsze tak samo zakladac film, F80 dosc dokladnie przewija, dla pewnosci mozna dodac jedna klatke.

Jedna rzecz wypraktykowalem, ze jak film w calosci zrobiony to zaginam wystajacy koniec filmu. (Nigdy nie zwijam w calosci do kasety, bo przy cz-b przydaje sie jak zostaje koniec na zewnatrz - sam wolam filmy)
    Jak mam płacić 100zł i wiezć lub wysyłać aparat to wolę dokupić za 100 zł idealnego F60 do swego F100.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów