Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: f80-baterie

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Smile

Witam.
    Też miałem ten dylemat przy F80. I tu w zupełności zgadzam się z GALL-em. przy kosztach baterii ( giełda - allegro) w cenie 9-10 zł przy kilkunastu filmach rocznie - baterypack finansowo jest NIEEKONOMICZNY.
    Jeśli nie liczymy się z kasą - to oczywiście Tak.
    Pozdrawiam Wist.

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

wist
    Tak jak juz pisalem wczesniej, ja zaryzykowalem nie orginalny produkt, który z przesyłką kosztowal 60 zl
    (3 zestawy baterii = ok 30-45 klisz, choc mysle ze to w przypadku oszczednego gospodarowania bateriamii jak np wyjmowanie ich gdy nie uzywamy aparatu) i w tej cenie nie mam do niego najmniejsyzch zastrzezen.
    Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S ; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka

Domyślnie

Ja do swojego F80 uzywam oryginałów i jestem zadowolony. A bateryjki kupuje w częstych promocjach na https://www.hurt.com.pl/.

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Szuwar ; 29-03-2007 o 22:53

Domyślnie

Jak do tej pory baterie do mojego F80 (wcześniej do F70) nie wychodziły mnie drożej niż 5-6zł. szt. kupuję głównie pod koniec roku w hipermarkecie na wyprzedażach,jest tego od groma i mają termin ważności do 2012-2014 r. więc z ekonomicznego punktu widzenia kupowanie bp.mija się z celem ale.... F80 trochę mały jest i zastanawiam się czy sobie ergonomii nie poprawić.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

a co tam wchodzi, CR2? Bo jak tak to są akumulatorki CR2, kiedyś widziałem na allegro były, aczkolwiek dosyć drogie bo chyba 30 - 40 zl od sztuki.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    a co tam wchodzi, CR2? Bo jak tak to są akumulatorki CR2, kiedyś widziałem na allegro były, aczkolwiek dosyć drogie bo chyba 30 - 40 zl od sztuki.
    zarówno F70 i F80 zasilane są bateriami CR 123A widziałem na allegro akumulatory tego typu ale ich cena plus cena ładowarki dają mi kilku-kilkunastoletnie zasilanie aparatu bateriami.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Jak do tej pory baterie do mojego F80 (wcześniej do F70) nie wychodziły mnie drożej niż 5-6zł. szt. kupuję głównie pod koniec roku w hipermarkecie na wyprzedażach,jest tego od groma i mają termin ważności do 2012-2014 r. więc z ekonomicznego punktu widzenia kupowanie bp.mija się z celem ale.... F80 trochę mały jest i zastanawiam się czy sobie ergonomii nie poprawić.
    Maly jak cholera, przy moich warunkach 190cm 104 lapy mam jak bochenki, to puszka wyglada jak zabawka, no i zle sie trzyma.. nawet d70 jest dla mnie za krotki, wystaja mi 2 palce:<
    dobrze mi lezy six w lapach:>

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    do tego BP do F80 to tylko wydmuszka na baterie, nie ma spustu migawki.
    GALL, a miałeś F80 z BP w łapach? Kupiłem F80 razem z gripem i przy moich warunkach "sprzętowych" (długie i chude palce) trzyma się łapska świetne! Kiedyś z czystej ciekawości odkręciłem MB-16. Boże, tego sprzętu nie dało się trzymać! Mały paluch mógł robić za stopkę do statywu, bo na aparacie nie miał szans się zmieścić.
    Dobra, koniec moich zachwytów Moim zdaniem MB-16 to dobra inwestycja dla ludzi o dużych łapach, znacząco poprawia ergonomię
    A brak 2. spustu czasem boli, fakt...

Gaduła Awatar wlopis
    Miasto
    Swarzędz koło Poznania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    GALL, a miałeś F80 z BP w łapach? Kupiłem F80 razem z gripem i przy moich warunkach "sprzętowych" (długie i chude palce) trzyma się łapska świetne! Kiedyś z czystej ciekawości odkręciłem MB-16. Boże, tego sprzętu nie dało się trzymać! Mały paluch mógł robić za stopkę do statywu, bo na aparacie nie miał szans się zmieścić.
    Dobra, koniec moich zachwytów Moim zdaniem MB-16 to dobra inwestycja dla ludzi o dużych łapach, znacząco poprawia ergonomię
    A brak 2. spustu czasem boli, fakt...

w całości zgadzam się
    SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2

Domyślnie

Mialem F80 z BP w palach i nijak mi nie lezal. Ani wygodny w poziomie a w pionie to juz tragedia (brak spustu).
    Lapy mam nie male. Obecnie F80 uzywam jako aparatu do codziennego pstrykania, wiec wala sie po plecaku zawsze ze mna, wiec BP jak najbardziej mnie nie interesuje (za duze bydle sie robi i za ciezkie).
    Chcialem go sprzedac (F80) ale chetnych brak ... jak ktos da jakas rozsadna kwote to sie pozbede (stan dobry-widoczne slady uzywania, wgrana najnowsza wersja softu - zostawia koncowke filmu, przebieg ok 13-15 tys klatek).
    Jak sie rozsypie to trudno, to bede dalej uzywal FE2 albo kupie F3.
    Ostatnio edytowane przez gALL ; 11-04-2007 o 11:54

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów