Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Domyślnie

To weź D300. Jeśli fotki jakie robisz wymagają lepszego AF i obudowy....

Myślałem że chciałbyś nowy korpusik z nową matrycą...
    Ja jestem w podobnej sytuacji do Ciebie.... tylko w FX.
    D800 za 12 tysi nie kupię, liczyłem na inny aparat niż się ukazał....
    Teraz może zaczekam na jakieś nowości w DX, niestety D300 już się trochę postarzał....
    Ja osobiście chciałbym coś koło 16-20 MPix w semi obudowie i cenie koło 6000zł, a takiego body niestety nie ma, i tak jak wspominałeś jest spora luka między D7000 a D800 (starszych modeli nie licząc)

Domyślnie

spokojnie bierz d300 i się nie przejmuj. Świetna puszka której chyba nic nie brakuje za wyjątkiem może filmowania i lepszego iso(choćby takiego z d7000). Miałem d90 od nowości, który mi spadł był w serwisie ale spartaczyli pracę więc przy dobrej okazji sprzedałem go bez większego żalu.Kupiłem d300 i jest do dziś ze mną. Zamieniłbym go na coś z lepszym iso i filmowaniem. AF w porównaniu do d90 to uzi. Komfort użytkowania również na +. Obrazek na wyższym iso może trochę gorszy ale tak to bez różnicy do d90 jak dla mnie. Jak kupiłem mój d300 miał około 65k przebiegu a d90 które sprzedałem miało 15k. Na samą myśl o przebiegu puszki to przerażenie mnie ogarniało
    Bierz puche i ciesz się zdjęciami.
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

No to masz problem. Szukaj jeszcze D300s, gdzies chyba są, o ile musisz nowy. Ale wg mnie kup w dobrym stanie używkę. Sprawdź czy przebieg mały i tyle.
    Na D400 szybko bym nie liczył. Za duzo premier by było jak na ten rok. Nikon chce by ludzie (tzn reporterzy) zaopatrzyli się w D4. Nie chcą dać tej swojej nowości jakiejś wewnętrznej konkurencji.
    Ja też sądzę, że między D7000 a D800 jest zbyt wielka dziura cenowa. Zostawili też sobie trochę miejsca w numeracji body (D400, 500, 600). Coś będzie, ale raczej za rok.
    Zobacz, że nawet D4 i D800 będą dostępne niby w marcu, ale rynek się nasyci dopiero kilka miesięcy później. Czym będziesz fotografował w tym sezonie?
    Może "zaryzykuj" D7000 ? Wiadomo, że ewentualny D3200 to nie będzie puszka dla ciebie - zbyt uboga ergonomia, miałes już lepsze body, więc się nie będziesz przesiadał w dół.
    A może kup zajechany D300 ? Na rok ci starczy, a potem wymienisz na nowość. Na starym D300 stracisz coś około tysiąca przy odsprzedaży, ale w końcu to hobby, można też na nim tracić
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qba87 Zobacz posta
    Mam d300s z malutkim przebiegiem ( 1620 strzałów ) i ponad półroczną gwarancją ( kupiony w listopadzie ). Od ponad roku myślę o FF bo w odróżnieniu do Ciebie mnie kręci Czekam na info kiedy będzie w sklepach i na pierwsze testy, ale nie wykluczam wcześniejszej sprzedaży. Oddam w dobre ręce

Jak coś to na PW
    Dobre ręce mam, no.... może trochę niezdarne ale pytanie czy Ty będziesz miał dobrą cenę ?

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    No to masz problem. Szukaj jeszcze D300s, gdzies chyba są, o ile musisz nowy. Ale wg mnie kup w dobrym stanie używkę. Sprawdź czy przebieg mały i tyle.
    Na D400 szybko bym nie liczył. Za duzo premier by było jak na ten rok. Nikon chce by ludzie (tzn reporterzy) zaopatrzyli się w D4. Nie chcą dać tej swojej nowości jakiejś wewnętrznej konkurencji.
    Ja też sądzę, że między D7000 a D800 jest zbyt wielka dziura cenowa. Zostawili też sobie trochę miejsca w numeracji body (D400, 500, 600). Coś będzie, ale raczej za rok.
    Zobacz, że nawet D4 i D800 będą dostępne niby w marcu, ale rynek się nasyci dopiero kilka miesięcy później. Czym będziesz fotografował w tym sezonie?
    Może "zaryzykuj" D7000 ? Wiadomo, że ewentualny D3200 to nie będzie puszka dla ciebie - zbyt uboga ergonomia, miałes już lepsze body, więc się nie będziesz przesiadał w dół.
    A może kup zajechany D300 ? Na rok ci starczy, a potem wymienisz na nowość. Na starym D300 stracisz coś około tysiąca przy odsprzedaży, ale w końcu to hobby, można też na nim tracić
    Jacku właściwie nie mam innego wyboru jak D300 i chyba z s-em. Na jakiś rok lub dwa powinno wystarczyć. A D 7000 ? sam nie wiem. Za dużo było wpadek i za dużo się pojawia ich na rynku wtórnym. Coś jest nie tak w dalszym ciągu.
    W D300s kusi mnie najbardziej jego Af i szybkostrzelność. Te zalety razem z uszczelnieniami w fotografii przyrody są nieocenione.
    Chyba już zdecydowałem się na Detrzysetkę z esem
    .
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 13-02-2012 o 23:08

Domyślnie

D400 to kwestia kilku miesięcy.. ale Ciebie nie kręci FX W takim razie jakiś nowy DX popowodziowy. Wydaje mi się, że Nikon w związku z powodzią, powinien odświeżyć wszystkie linie produkcyjne, bo po co pompować znowu rynki odgrzewanymi modelami. Już słychać o kwietniowej premierze D3200, a trzeba pamiętać, że D7000 miał premierę miesiąc przed D3100. Zatem spore szanse, że przed wakacjami zobaczymy też D7100. D5100 jeszcze chwile poczeka, bo to pierwsza pucha, w której banan zastąpił trójkąta..
    Ostatnio edytowane przez Yuras ; 14-02-2012 o 00:29
    d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yuras Zobacz posta
    D400 to kwestia kilku miesięcy.. ale Ciebie nie kręci FX W takim razie jakiś nowy DX popowodziowy. Wydaje mi się, że Nikon w związku z powodzią, powinien odświeżyć wszystkie linie produkcyjne, bo po co pompować znowu rynki odgrzewanymi modelami. Już słychać o kwietniowej premierze D3200, a trzeba pamiętać, że D7000 miał premierę miesiąc przed D3100. Zatem spore szanse, że przed wakacjami zobaczymy też D7100. D5100 jeszcze chwile poczeka, bo to pierwsza pucha, w której banan zastąpił trójkąta..

A skąd ta pewnośc że D400 będzie FX ?. Na FF świat się nie kończy. Przynajmniej przez kilka lat jeszcze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zen Zobacz posta
    A skąd ta pewność że D400 będzie FX ?. Na FF świat się nie kończy. Przynajmniej przez kilka lat jeszcze.
    ..worek intuicji + szczypta doświadczenia
    Masz rację, na FF świat się nie kończy... dlatego pojawiła się w znacznej części metalowa i uszczelniana linia D7k..
    d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yuras Zobacz posta
    ..worek intuicji + szczypta doświadczenia
    Masz rację, na FF świat się nie kończy... dlatego pojawiła się w znacznej części metalowa i uszczelniana linia D7k..
    Równie dobrze może być DX np. z 24mgpx matrycą. Pożyjemy zobaczymy.

Domyślnie

Bawiem sie przez okolo miesiąc D7000. Postęp vs D90/300s jest bardzo znaczący. Korpus magnezowy, uszczelniony. Mialem ogromne opory biorąc tą "puszke" do ręki po przeczytaniu wątków na forum. Teraz nazywam ją "puszeczką", to jest naprawdę b.dobry korpus. Ma swoje fochy, ale po opanowaniu jest super. Zdecydowanie polecam.
    Pozdr.

p.s. w pracy AF nie widzę jakiejś różnicy na korzyść D200 czy nawet D700. Może jakaś jest, ale różnice są aptekarskie. Zaznaczam, że fociem w warunkach "studniówkowych".
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Do N300/4 AF-s lepiej będzie pasował d300s
    http://allegro.pl/nikon-d300s-zestaw...116419341.html To całkiem ciekawa oferta. Jak nie potrzebujesz Tamiego i sabinki, to myślę, że ze 2k można odzyskać, a jak jeszcze coś utargujesz, to będziesz miał jeszcze całkiem świeży d300s. Nowy jeszcze można znaleźć ale tylko grubo powyżej 6 koła. Ewentualnie popatrz na zachodnich stronach internetowych.
    Może też warto się temu przyjrzeć http://allegro.pl/nikon-d300s-body-m...tml#tabsAnchor
    Tutaj też w niezłej cenie http://allegro.pl/nikon-d300s-na-gwa...117864572.html
    Powodzenia, napisz jak coś dorwiesz.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów